Uskrs

Zašto je Uskrs važan {2. tjedan} ~ Što raspeće znači za nas


Dobrodošle natrag prijateljice u naš 2. tjedan četverodijelnog proučavanja Zašto je Uskrs važan ovdje na Dobro Jutro Djevojke! Jako nam je drago da ste nam se pridružile! Prošli tjedan smo razgovarale zašto je Posljednja večera važna i vidjele smo da nam je Isus dao uzor kako je važno biti ponizan, služiti drugima i prisjećati se nevjerojatnog načina kako nas je Bog izbavio u prošlosti.

Ovaj tjedan usmjeravamo našu pažnju na: Zašto je raspeće važno. U današnjem videu istaknula sam 3 stvari (od MNOGIH) koje trebamo imati na umu kad razgovaramo o raspeću našeg Gospodina i zašto je ono važno.

1. SVI smo grešnici

“Poput ovaca svi smo lutali i svaki svojim putem je hodio…” – Izaija 53,6


Svima nam je potrebno opraštanje, milosrđe i milost. Bez obzira koliko se trudili, mi NE možemo zaslužiti naš put do neba. Naša “dobra djela” su poput prljave krpe u usporedbi sa Božjom svetosti. (Izaija 64,6)


2. Možemo imati mir sa Bogom radi Kristove prolivene krvi na križu
Isus je umro umjesto mene…umjesto vas. Ne želim NIKADA ovu istinu uzeti zdravo za gotovo. Moji grijesi su ga pribili na križ i želim da to ostvarenje svakodnevno pokreće moj život. Želim voljeti, opraštati i širiti milost izobilno zbog cijene koju je moj dragi Isus platio umjesto mene. Isus je trpio kaznu koja je meni bila namijenjena.  

Prolijevanjem svoje krvi na križu, Isus je podnio kaznu koju mi zaslužujemo i ponudio nam svoju pravednost. Kad povjerujemo Kristu za naše spasenje, zapravo radimo razmjenu. Po vjeri, mijenjamo naš grijeh i smrtnu kaznu koja slijedi nakon grijeha za Njegovu pravednost i život. – Chuck Swindoll

 


3. Voljeni smo

Znam da smo ovo svi čuli,

“Nisu čavli bili ti koji su držali Isusa na križu, nego Njegova ljubav.”


Kao žene, znam da volimo gledati filmove u kojima glavni junak priče spašava djevojku i spašava dan od zlog negativca, i ako smo iskrene, dok gledamo te filmove naša srca potajno žele da i mi imamo nekog u našem životu tko će nas tako voljeti. Ono što ne uviđamo je da mi to već imamo, Isusa. On se već izborio u silnoj borbi za naše duše sa odlaskom na križ i umiranju umjesto nas.

Iskreno, mislim da naši umovi ne mogu shvatiti što je Krist uistinu prošao na križu, ne samo fizički, nego također i duhovno. Mi ne znamo što znači biti odvojen od Boga i nositi težinu grijeha cijelog svijeta za sva vremena. Za prošlost. Sadašnjost. Budućnost.

Za nas koje smo prihvatile Božji besplatni dar spasenja i tražile Isusa da preuzme kontrolu nad našim životima i dođe u naša srca…. naše vječnosti su zauvijek promijenjene sa onim što je Krist učinio na tom starom hrapavom križu. Umjesto budućnosti pakla, Isus je položio svoj život i sada imamo budućnost neba kojoj se nadamo. Bez obzira koliko težak život zna biti, zbog onog što je Isus učinio na križu, mi imamo nadu u slavnu budućnost.

2. tjedan: Video

{Ako ne možeš vidjeti ovaj video, pogledaj ovdje.}

Božja ljubav sa vama!

Angela

2. tjedan: Izazov

Zbog toga što je Isus učinio za nas na križu, više nismo robovi grijeha u našim životima koji nas tako lako mogu zarobiti. Sada možemo imati Božje oproštenje naših grijeha, prihvatiti milost koju nam pruža i radovati se našoj nadi u nebo. Unatoč tome što se događa oko nas u ovom svijetu, mi imamo svijetlu budućnost kojoj se radujemo unaprijed prije nego dođemo u nebo. Ovaj tjedan se usredotočite na Kristovo raspeće, što ono znači za vas, i kako ćete slaviti Isusa svojim novim životom, drugom šansom koju ste dobili. Napišite i podijelite sa svojom grupom ili prijateljem.

2. tjedan: Stih za pamćenje:

 

2. tjedan: Plan čitanja

Prethodni tjedan:

1. tjedan: Zašto je posljednja večera važna

Srijeda: Kad si jednostavno umoran od žrtvovanja
Petak: Zašto je važna posljednja večera?


 

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.