Uskrs

Zašto je Uskrs važan {1. tjedan} ~ Ništa osim krvi…


Dobro jutro djevojke… napokon smo započele!!

Ovaj tjedan obilježava početak našeg proučavanja {Zašto je Uskrs važan}, i stvarno smo jako uzbuđenešto ovaj prostor dijelite sa nama! Dobrodošlica vama koje ste već jako dugo dio grupe Dobro Jutro Djevojke, i posebna topla dobrodošlica vama koje ste nove u grupi… aaaahhh, Bog je tako dobar da ujedinjuje naša srca u Njegovoj Riječi!

Uskrsno vrijeme ovog puta pada na prekrasno doba godine ovdje kod nas na Srednjem Zapadu. Proljeće je pred nama, a zemlja prelazi iz smrti u život. Teška, smrznuta zemlja napokon se budi iz zimskog sna, a prvi pupoljci novog života lagano se probijaju. Dani su sve duži, i ujutro me budi pjevušenje ptičica umjesto struganje lopata za snijeg, a uskoro će tople boje zamijeniti bez sjaja, mrtve grane. Zvuči ludo, ali ova mala promjena vremena donosi obnovljenu nadu nakon što je mrtvilo vladalo duže vrijeme.


Dok sjedim ovdje sa svojom otvorenom Biblijom i kavom pokraj mene, znam jako dobro da ovdje niste došle pričati o vremenu.

Ali se nadam da ste ovdje došle pričati o novom životu.

Isto kao i vrijeme – tako i ovaj svijet – može biti nepredvidljiv, no novi život koji je dostupan kroz Isusa ima sasvim drugačiju krajnost:

Potpunost.

Dosljednost.

Pouzdanost.

Izobilje.

Sigurnost.

Kao i mnoge od vas, pogledala sam novosti i pročitala naslove ovaj tjedan. I da, kao i vi, imala sam svjetske borbe i iskušenja, i sa čežnjom sam tražila male znakove nade u područjima u kojima se ništa ne događa.

No, kad sam tražila Božju Riječ za pomoć i nadu, On je ponovno osvježio moje srce sa ovom istinom: bez Isusa smo mrtvi više nego trajanje najduže zime: nepotpuni, nedosljedni, i čeznemo za nadom koju nam nikakvi valjani napori, kao ni ovaj svijet ne može pružiti.
Ovo je razlog… zašto je Uskrs važan.


Što nas, dakle, može oživjeti?

Ništa osim Isusove krvi…
 


{Ako ne možete vidjeti video, pogledajte ovdje.}

Što može oprati moj grijeh? Ništa osim Isusove krvi.
Što me može ponovno učiniti ispunjenim? Ništa osim Isusove krvi.
Ah, dragocjeni je protok koji me čini bijelim kao snijeg.
Ne poznajem drugi izvor; ništa osim Isusove krvi.
~ Robert Lowry


Pod Njegovim nogama,

Whitney

 

{1. tjedan} Izazov:Napravite popis stvari u svom životu u kojima ste iskušani oslanjati se na bilo što drugo osim na Isusa. Svaki dan u ovom tjednu uzmite vremena da se molite nad vašim popisom, i tražite Boga da vam pomogne vašu ovisnost i povjerenje potpuno staviti samo u Krista.

 

{1. tjedan} Stih za pamćenje:

 

{1. tjedan} Plan čitanja:

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.