Rimljanima

Zadržavanje evanđelja i zašto kršćani trebaju učiniti više na društvenim mrežama

 

Ako se boriš s ovisnošću o internetu, zapostavljajući svoju obitelj da bi bila na društvenim mrežama, hvaleći se na svojim profilima ili dokazujući i udarajući druge u debatama, ovaj video nije za tebe. Ali, ako te ovo ne opisuje, tada te želim ohrabriti da danas promisliš malo drugačije o društvenim mrežama.

Prošle godine, vidjela sam ugledne kršćane kako govore negativno o ženama koje koriste društvene mreže i dijele biblijske stihove, slike svojih Biblija i smjelo dijele evanđelje. Znam da sam ja samo jedan glas, ali moj pogled je drugačiji od njihovog. Pridruži mi se i pogledaj ovaj video u kojem dijelim “Zadržavanje evanđelja i zašto kršćani trebaju učiniti više na društvenim mrežama”.

 

{Za sve koji ne mogu pratiti video na engleskim, ovdje je prijevod transkripta: Rimljanima – video 2}

Jer tko god zazove ime Gospodinovo bit će spašen. Kako će zazvati onoga u koga nisu povjerovali? A kako će povjerovati u onoga za koga nisu čuli? A kako će čuti bez propovjednika? A kako li će propovjedati ako nisu poslani? Kao što je pisano: Kako su krasne noge onih koji propovjedaju evanđelje mira, onih koji donose radosnu vijest dobra! (Rimljanima 10,13-15)

 

Kada sam upotrijebila riječ “više” u naslovu, mislila sam više dijeliti evanđelje na društvenim mrežama. Mnoge od vas već to radite i želim biti vaša navijačica! Tako sam zahvalna za vaše smjelo svjedočenje. Vi me potičete svakodnevno!

Nemoj se umoriti od dijeljenja svoga svjetla! Znam za udarce i modrice koje dolaze od korištenja društvenih mreža za širenje evanđelja. Mnogo je lakše uperiti prst i smijati se od biti promišljen i djelotvoran i uključiti se na značajan način.

Nijedna od nas neće to učiniti savršeno. Tako piše u Rimljanima 7. Čak i kada imamo najbolje namjere, možemo upasti u grijeh. To ne znači da se povlačimo iz bitke, već prije da se ponovno vraćamo nazad i nastavljamo za Božju slavu.

 

Želim dodati dvije bilješke mom videu, jer nakon što sam ga postavila na Youtube i opet odgledala, pomislila sam da sam trebala, u mom pristupu, imati više milosti.

1. Bog svaku od nas zove na različita misijska polja. Dok moje srce želi vidjeti svakog kršćanina kako upotrebljava društvene mreže da širi evanđelje i sjaji sjajno, to možda nije Božja volja za tebe u ovom periodu tvoga života… ili ikada. Zato, ako ova poruka nije za tebe, molim te je zanemari.

2. Shvatila sam da nisam dala dovoljno zahvalnosti misionarima koji idu u druge zemlje. Misionari su moji heroji. Pisala sam o susretu sa mojim herojem, misionarkom Elisabeth Elliot u članku: The Day I Met My Hero (Dan kada sam srela svoga heroja). Pisala sam i o svojoj prijateljici, koja je jako utjecala na mene da odem u biblijsku školu, u članku: Heroes Came To My House (Heroji su došli u moju kuću). Također, neke žene u našem DJD internacionalnom timu su misionarke! Ja volim misionare.

 

Ne znam sa kim Bog želi da dijeliš evanđelje danas, ali ovo znam. Dijeljenje neće samo blagosloviti druge, blagoslovit će i tebe. Iako neće biti lako. Trebaš biti smjela i hrabra, ali Bog ide sa tobom.

Ne zadržavaj evanđelje, daj ga!

 

Jer ne stidim se Kristova evanđelja: ta ono je snaga Božja za spasenje svakomu tko vjeruje; najprije Židovu pa Grku. (Rimljanima 1,16)

Hodaj sa Kraljem,

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

%d blogeri kao ovaj: