Namjerno usredotocene

Za žene koje su same i za one udane ( i jedna isprika)…

 

 

Prvo, dopustite mi otvoriti ovaj post s isprikom. U ponedjeljak smo počele tjedan u planu čitanja pod naslovom “Vaš brak”. Kao blogerica sjela sam za tastaturu i napisala blog objavu o označenom odlomku za čitanje toga dana i …  vašem braku. Objavila sam ju i tada je sve počelo. 
Dobila sam neke e-mail poruke od žena koje pišu kako su razočarane u mene. Dobila sam nekoliko komentara od žena koje pitaju kako da žene koje su same ovo obrade. A imale smo i neke žene koje su u teškim brakovima ili usred razvoda, koje su se duboko borile s našim današnjim čitanjem. Znam da sam mnoge voditeljice u ponedjeljak dovela u tešku situaciju jer ste ostavljene da pomognete ženama u vašim grupama koje su bile uzrujane zbog objave u ponedjeljak. 
{Blagoslivljam vas, voditeljice – istinski vas volim i zahvaljujem Bogu za vas. Molila sam za vas nakon moga očitog kiksa!!}
Ono za što se želim ispričati je moja bezosjećajnost. Pišem gotovo 6 godina na temu braka na svome blogu, WomenLivingWell.org . Navikla sma se na većinom udanu publiku i nisam uzela u obzir moju publiku ovdje. Pisala sam kao što to uvijek činim – i iskreno, drage čitateljice, osjećam se užasno u vezi s tim. Uistinu me rasplakalo da mogu biti tako bezosjećajna. Molim se da uvažite moju iskrenu ispriku. 
Zahvalna sam za drugu priliku i srijedu u DJD. 
Nije važno koliko vam je godina, koje ste boje kože ili kose, koji je vaš bračni status ili status na poslu, ili imate li veliku obitelj ili ju uopće nemate  –  Isus vas voli!
Vi ste važne.
Vi ste dragocjene.
I stvorene ste da odražavate Božju slavu. 
Imajući gore navedeno na pameti, krenimo na današnje čitanje.
 

Efežanima 5:22-33
22 Žene neka se pokoravaju svojim muževima kao Gospodinu, 23 jer je muž glava žene kao što je i Krist glava Crkve – on, Spasitelj svoga Tijela! 24 Štoviše, kao što je Crkva pokorna Kristu, tako neka budu i žene u svemu svjim muževima!

 25 Muževi, ljubite svoje žene kao što je i Krist ljubio Crkvu i sam sebe predao za nju, 26 da je posveti čisteći je u kupelji vode uz pratnju riječi, 27 da sam sebi privede Crkvu krasnu, bez ljage, bez bore, bez ičega tomu slična, da bude sveta i bez mane. 28 Tako su i muževi dužni ljubiti svoje žene kao svoja tjelesa. Tko svoju ženu ljubi, ljubi samoga sebe.  29 Bez sumnje, nitko nikada nije mrzio svoga tijela. Naprotiv, hrani ga i njeguje kao i Krist Crkvu. 30 Mi smo, naime, udovinjegova tijela. 31 “Zato će čovjek ostaviti oca i majku te prionuti uz ženu svoju i bit će oni samo jedno tijelo.” 32 Ova je tajna uzvišena – a ja velim (da je uzvišena) u odnosu na Krista i Crkvu.  33 Dakle, neka svaki pojedini od vas ljubi svoju ženu kao samog sebe, a žena neka poštuje svoga muža!

Brak je privremeni savez, ali ono što predstavlja je vječno. Žena koja se pokorava mužu treba biti slika kako se Crkva pokorava Kristu. Muž koji bezuvjetno voli svoju ženu treba biti slika kako Krist bezuvjetno voli Crkvu. Tako bi pitanje za one koje su udane bilo: što tvoj brak otkriva o Kristu i Crkvi? Odražava li on ovu istinu?
U nebu neće biti braka (Matej 22:23-30), pa bez obzira jesmo li udane ili same, ono što je vječno je naš odnos s Kristom. 
Poanta je  —  ne idoliziraj jednu ulogu o odnosu na drugu. Ne smijemo idolizirati samački život (1 Korinćanima 7:7), ulogu žene ili majčinstvo. Sve ove uloge su privremene. Samo zato što sam danas udana – ne znači da ću to biti i sutra. Tragedija može zadesiti moj dom i kroz tešku nesreću mogu umrijeti i moj muž i moja djeca. To bi preokrenulo moj svijet – i od udane žene me dovelo do same udovice. Uloge žene nisu trajne i zato nikada ne smijemo biti ponosne ili očajne u vezi s njima. Radije trebamo svakoga dana živjeti za slavu Božju štogod Bog za nas isplanirao.   
Vidjela sam duboku patnju kod samaca koji su čeznuli biti u braku, ali tužno, vidjela sam duboku patnju kod žena koje čeznu izaći iz svojih brakova. Život je težak, trava nije uvijek zelena i bitka za radost i zadovoljstvo je doživotno nastojanje za sve žene. 
Bog je rekao Adamu i Evi da budu plodonosni i da se množe – ali dok netko nije iznova rođen, on nije spašen. (Ivan 3) Božje kraljevstvo ne raste kroz brak i rađanje. Božje kraljevstvo raste kroz obnovu.     Ovo je poziv za sve žene – udane kao i same.  Mi smo pozvane ići u cijeli svijet, propovijedati evanđelje i stvarati učenike.  
Udružimo se oko ove istine i molimo Boga da otvori vrata kako bi gradio svoje kraljevstvo kroz sve nas!
Hvala vam za vašu milost i dopuštenje da pokušam ponovno napisati tjednu objavu u vezi braka. 
Volim vas sve jako, jako puno.  
Neka vas Bog silno koristi na mjestu gdje vas danas ima. 
Hoda s Kraljem,
 Courtney, WomenLivingWell.org
**Prvobitno sam planirala objaviti neke ideje za Valentinovo. Sada vidim koliko bi to bilo bezosjećajno. Pa, umjesto toga,  ću podijeliti nekoliko linkova s moga bloga za udane žene koje bi mogle biti više zainteresirane za temu braka: 

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.