Ti si voljena

VOLJENE SMO!

Kako je uzbudljivo da završavamo prvi tjedan našeg proučavanja „TI SI VOLJENA“. Nadam se da ste dosad blagoslovljene.


Tema Božje ljubavi je tako jako važna i tako opsežna da bismo mogle provesti cijeli život u proučavanju te teme i još uvijek je ne bi potpuno shvatile.


Mnogi imaju problem vjerovati da nas Bog ljubi i prihvaća bez obzira na sve. Premda nemamo potpunu spoznaju dubine i odvratnosti naših grijeha, kratki uvid imamo, a ti uvidi nam daju do znanja da ne zaslužujemo Božju ljubav.


Stalno iznova pokušavamo zaraditi Božju naklonost. Želimo zaraditi Njegovu ljubav. Želimo biti vrijedni toga. Shvatila sam da postoje tri uobičajena načina na koja često želimo zaraditi Božju ljubav.

1. Molitva

Molitva, koja treba biti vapaj srca u potrebi i izraz ljubavi našem Nebeskom Ocu, često postaje temelj na kojem pokušavamo stajati pred Bogom. Neki su od nas kušani razmišljati ovako: „Ako molim dovoljno – dovoljno snažno, dovoljno često, dovoljno iskreno – onda će me Bog shvatiti ozbiljno.“

2. Čitanje Biblije

Neki imaju osjećaj da se Bog mršti na njih jer nisu čitali svoju Bibliju redovito koliko su trebali. Iako je istina da se naša ljubav prema Bogu često rasplamsa kroz čitanje Njegove Riječi, nije istina da se Njegova ljubav prema nama povećava dok mi čitamo.
3. Dobra djela

Neki drugi misle da što su više poslušni, što više dobrih djela naprave, to će Bog biti više zadovoljan s njima. Pa tako možemo osjećati da trebamo više volontirati ili biti zaista ljubazni prema svojoj obitelji, kako bi se Bog smiješio zbog nas.

Moramo se pokajati zbog svih tih stvari jer su one uvreda za Božju ljubav koju On ima za nas. On je obećao svakom svome djetetu da će Njegova ljubav za nas biti vječna i mi to moramo vjerovati. Pavao nam govori da nas apsolutno ništa ne može rastaviti od ljubavi Božje.

„Uvjeren sam doista: ni smrt ni život, ni anđeli ni vlasti, ni sadašnjost ni budućnost, ni sile, ni dubina ni visina, ni ikoji drugi stvor neće nas moći rastaviti od ljubavi Božje u Kristu Isusu Gospodinu našem.“

                                                                                                (Rimljanima 8:38-39)

„Mi smo dio Božje obitelji – i zato pripadamo Njemu. Ne postoji posebna ulaznica, nema potrebe zarađivati  ili sebe dokazivati. U dobru i zlu, mi imamo Njegovo ime, Njegovu ljubav, Njegovu odanost, Njegovo prihvaćanje.“

                                                                             Sally Clarkson

 
 
Kako možemo početi shvaćati Božju ljubav? Moramo gledati u Isusa. Krist je živio i umro za tebe! On je prolio svoju krv da ti možeš umjesto iskustva vječne srdžbe Božje imati iskustvo vječne ljubavi Božje. Ljubav koja je potpuno bezuvjetna. Bezuvjetno znači da ne postoje uvjeti koje moramo prvo ispuniti da bismo bili vrijedni te divne ljubavi. Krist je sve učinio za nas. Mi ne trebamo raditi za to i ne možemo to izgubiti.

„Je li mala stvar u tvojim očima biti voljen od Boga – biti sin, supruga, ljubav, užitak Kralja slave? Kršćaninu, vjeruj ovo i razmisli o ovome: bit ćeš vječno u zagrljaju ljubavi koja je bila oduvijek i koja će biti zauvijek – ljubavi koja je dovela sina Božje ljubavi s neba na zemlju, sa zemlje na križ, s križa u grob, iz groba u slavu – te ljubavi koja je bila umorna, gladna, kušana, prezrena, bičevana, udarana, popljuvana, razapeta, probodena – koja je postila, molila, poučavala, ozdravljala, plakala, znojila se, krvarila, umrla. Ta će te ljubav vječno grliti.“


                                                          Richard Baxter


Gledajući na Isusa,

 

 
 
 
 
 

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.