Izlazak Uncategorized

Vjerovati Bogu usred kušnji {Izlazak 14}

image001

Jesi li usred kušnje?

Ili se osjećaš kao da ideš iz jedne kušnje u drugu, pa opet u novu kušnju? Onda je ovaj video za tebe:

{ako čitaš ovo u e-mailu ili na neki drugi način dođi do bloga da pogledaš video i uključiš se u razgovor} 

U Izlasku 14 ispričana je zloglasna priča o Mojsiju koji razdvaja Crveno more. Kako se priča odvija, vidimo moćnu snagu našeg Boga. Mislim ozbiljno – Crveno more se doslovno razdvojilo i zemlja je bila suha za Izraelce!

Neki sumnjaju i kažu da Izraelci nisu prešli Crveno more već more od trske, more koje je blizu i koje je samo nekoliko dm duboko. Ono što je najsmješnije u svemu tome je da bi bilo još veće čudo vidjeti cijelu egipatsku vojsku potopljenu u nekoliko decimetara vode!!! Zar ne?

Koja je radost bila, ovaj tjedan, razmišljati koliko je velik Bog kojem služimo.

Nadam se da ćeš imati nekoliko minuta za pogledati video koji sam napravila baš za tebe {<3} na temu Izlaska 14 i kako primijeniti to na nas danas.

Značaj Pashe
Jedan dio Dobro jutro djevojke čitanja koji nisam obradila u videu je noć Pashe. Bila bih nepažljiva ako bih prešla preko snažnog značenja 10. nevolje koja je faraona konačno uvjerila da pusti Izraelce.

Za razliku od prethodnih 9 nevolja, ova nevolja je tražila od Izraelaca da nešto učine. Bog je zapovjedio svakoj obitelji da u sumrak ubiju jedno janje bez mane. Tada su trebali staviti krv na dovratke i nadvratnik njihovih ulaznih vrata. Zatim su trebali ispeći janje na vatri i pojesti ga, uz beskvasni kruh i gorko bilje.

Tada je Bog rekao u Izlasku 12:

»12 Jer Ja ću te noći proći zemljom egipatskom i pobiti sve prvorođence u zemlji egipatskoj, i ljude i živinu i provest ću osudu protiv svih egipatskih bogova: Ja sam Gospodin
13 i neka vam krv bude znak na kućama u kojima ste vi, kada vidim krv proći ću vas i neće na vama biti pomora da vas uništi kada udarim na zemlju egipatsku

14 I neka vam taj dan bude za spomen i slavite ga kao blagdan Gospodinu tijekom svojih naraštaja; svetkujte ga po vječnoj odredbi.«

Sada, pogledajmo unaprijed na Isusa kako ide prema gornjoj sobi da svetkuje svoju Posljednju večeru sa svojim učenicima. Oni proslavljaju svetkovinu Pashe.

Matej 26:17-19:
»17 A u prvi dan blagdana beskvasnog kruha pristupe učenici Isusu rekavši mu: “Gdje hoćeš da ti pripravimo da jedeš pashu?”
18 I reče On: “Idite u grad tome i tome čovjeku i recite mu: Učitelj veli: vrijeme je moje blizu; kod tebe ću održati pashu sa svojim učenicima”.
19 I učiniše učenici kao što im je naredio Isus te pripraviše pashu

Vidiš li nagovještaj u Izlasku? Isus je razapet na Pashu!

On je naše Pashalno Janje!
Božja osuda nas JE PROŠLA zbog Krvi Janjetove. On je prekrio svaki naš grijeh!

Hallelujah! Koji Spasitelj!

Jedva se suzdržavam – ovaj tjedan čitanje je bilo nevjerovatno sočno i dobro!

Jesam li sama u ovome? Mislim da ne … ovo je druženje petkom! sudjelujte u komentarima.

Hodaj s Kraljem,

Courtney

****Uključi se****


1) Što si naučila ovaj tjedan dok si provodila vrijeme u Izlasku 11-15?

2) U videu predlažem da se osvrneš na zadnjih 10 godina i razmotriš kušnje s kojima si se suočavala. Kroz koje te kušnje Bog proveo i kako je sjećanje na to izgradilo tvoje povjerenje u Boga za ono s čim se suočavaš danas?

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

%d blogeri kao ovaj: