Namjerno usredotocene

Um usredotočen na nebo


Um usredotočen na nebo

Melissa P.


Dakle, ako ste uskrsnuli s Kristom, tražite ono što je gore, gdje se nalazi Krist sjedeći Bogu s desne strane! Svraćajte misao na ono što je gore, ne na ono što je na zemlji…
Kološanima 3:1-2
Čitajući gore spomenute retke vidimo da riječi zvuče jako dobro. Da, svraćati misao na nebo. No postoji dio nas koji zapravo ne vjeruje da je to moguće, a postoje i oni koji ne znaju kako to činiti.
Bilo je trenutaka kad sam mislila da je ovo napisao samo za one koje je Bog na neki način blagoslovio  sa nadnaravnom duhovnošću ili za one koji su prirodno jaki. No moramo znati da sav duhovni život  jeste nadnaravan jer ne možemo savladati ni doseći čak ni malu iskricu ljubavi za Boga. Oni koje mi smatramo duhovnim divovima, bez oklijevanja će priznati da su također slabi. Zapravo se u našoj slabosti očituje Božja jakost. 
A on mi je odgovorio: „Dosta ti je moja milost, jer se moja snaga savršeno očituje u slabosti.“ Prema tome, braćo, vrlo ću se rado – radije nego da tražim oslobođenje – hvaliti svojim slabostima da se na meni nastani snaga Kristova.  2. Kor. 12:9
Stoga, ako smo svi mi u mogućnosti posjedovati um koji je usredotočen na Krista, kako to njegovati?
Nema ničeg novog pod suncem. Ako želimo imati um usredotočen na Isusa, tada trebamo uroniti u njegovu riječ. To je toliko jednostavno, a opet, mučimo se s time.
Zakazujemo u našoj dužnosti proučavanja Božje riječi ne toliko iz razloga što je ona teška za shvatiti, ne zbog toga što nam može biti suhoparna i dosadna, već stoga što je za to potreban napor i rad. Naš problem nije nedostatak inteligencije ili nedostatak potrebe. Naš je problem naša lijenost.                                                                                                                                                 R.C. Sproul
To je bolna istina. Sve se svodi na činjenicu  da ne želimo uložiti vrijeme i trud koji je potreban za čitanje Božje riječi, razmišljanju o njoj, pamćenju, a možda i malom istraživanju. Ne želimo se probuditi malo ranije ili ostati budni malo dulje. Neda nam se potražiti retke koje ne razumijemo ili čitati knjige ili propovijedi koje će nam pomoći primijeniti Božju riječ.  Moramo se pokajati za našu lijenost te zaroniti u riječi života.   
Ono što je još potrebno učiniti kako bi rasli u svraćanju misli na nebeske stvari je naučiti meditirati. Ne meditirati na način New Age-a, koji nas traži da ispraznimo misli, već ispuniti naš um sa pismom i razmišljati o njemu kroz cijeli dan.  Neka riječ prebiva u vašem umu i tražite Boga da vam pomogne upamtiti i primijeniti stvari o kojima razmišljate.
A.W. Tozer je rekao da su mnogi krivci zato što samo grickaju riječ. Nemojmo to raditi i onda otići nezadovoljni. Imajmo gozbu s Bogom koja nikad neće izostati ili postati nebitna.  
Sve se vraća na upoznavanje riječi Božje.
Želimo li rasti duhovno? Tada trebamo biti u riječi. Želimo li upoznati Božji karakter? Moramo upoznavati riječ. Želimo li biti bolji u molitvi, biti bolja žena, majka, naučiti se strpljivosti i dobroti? Tada se moramo usredotočiti na riječ.   
“Nitko ne može nadići Pisma, knjiga se širi i postaje dublja s našim godinama.”
– C. H. Spurgeon
Gledajući na Isusa,
Jen

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.