Učinit svoj dom utočištem Uncategorized

Učiniti od svog doma utočište ~ DJD serija kroz listopad – srijedom

slika za blog -učiniti od svog doma utočište - 1

 

Dobrodošla u 6. po redu jesenski izazov: “Učiniti od svog doma utočište”.

Ako se družiš sa nama duže – znaš sve o ovoj seriji i možda tvoja svijeća upravo sad već gori! Ne mogu zamisliti da ovo radimo već 6. godinu – ovo tako mijenja život!

Svoju svijeću palim cijelu zimu, proljeće i tokom ljeta. To mi je svakodnevna navika da upalim svoju svijeću u kuhinji i zatim se pomolim za mir u našem domu.

 

Prijateljice, ne želimo samo čitati Božju riječ – mi želimo živjeti Božju riječ, prvo u našim domovima a zatim tamo gdje nas je Bog posadio.

 

Ovaj izazov je potpuno usmjeren da živimo Božju riječ unutar zidova naših domova.

 

Svaki tjedan podijelit ću jedan praktični i jedan duhovni savjet koji ti može pomoći da od svog doma učiniš utočište.

 

Je li tvoj raspored pun? Osjećaš li napetost, užurbanost pa čak i paniku povremeno? Izgleda li ti da se i ostatak obitelji osjeća isto?

 

Vjerujem da možemo stvoriti prirodno okruženje baš kao i duhovno okruženje koje može donijeti mir, sklad i osjećaj smirenosti u naše domove ako se želimo usmjeriti na to.

 

 

Ovaj izazov pokrećem srijedom i traje kroz mjesec listopad.

Ženska mudrost gradi kuću svoju, a ludost je vlastitim rukama razvaljuje” ~ Mudre izreke 14:1

Tu je raspored tema:

1. tjedan: 7. listopad – kupi jednu jako veliku svijeću i upali je svakog dana u svom domu.

Ja ću moju paliti ujutro, ali ti možeš započeti za vrijeme ručka / večere ili kad god tebi odgovara. Moju svijeću stavit ću u kuhinju – glavno središte u mom domu. Svaki put kad pogledaš svijeću pomoli se za mir u tvom domu.
Ovaj tjedan živi plod Duha ~ mir i strpljenje.
2. tjedan: 14. listopad – sviraj opuštajuću glazbu u svom domu svaki dan.
Odaberi obožavanje, klasičnu, jazz ili neku drugu glazbu koja je za tebe smirujuća i u kojoj tvoja obitelj uživa. Usmjeri pažnju da govoriš riječi mira i održavaj odnose u miru.
Ovaj tjedan živi plod Duha ~ blagost i uzdržljivost.
3. tjedan: 21. listopad – neka svijeća i dalje gori, glazba svira i planiraj obiteljsku noć zabave.
Napravi zabavu s jastucima u dnevnom boravku i izvadi svaki pokrivač i jastuk koji možeš naći u kući, zabavite se, opusti sej s mužem i djecom. Čak ako i živiš sama možeš ovo raditi. Uživaj u ugodnoj večeri s vrućom jabukovačom i slatkim kukuruzom. Izvadi stare društvene igre i daj si vremena da upijaš ove trenutke sa svojim najbližima.

 

Ovaj tjedan živi plod Duha ~ ljubaznost i radost.

 

 

 

 

4. tjedan: 28. listopad usmjeri se na kuhinju, srce doma.

Kuhaj jela s ugodnim mirisima kao što su domaći kruh, pite, keksi. Nemoj čekati da to radiš iz nekog posebnog razloga – učini to samo da bi pokazala svojoj obitelji koliko ih voliš. Pozovi djecu i muža da ti pomognu – napravite obiteljska sjećanja iz kuhinje – isprobavanje okusa, kreativnost u radosti i ljubavi. Sjeti se važnosti zajedničkog obiteljskog obroka za stolom.

Ovaj tjedan živi plod Duha pokazujući ljubav, dobrotu i vjernost svojoj obitelji.

“A plod je Duha – ljubav, radost, mir, strpljivost, blagost, dobrota, vjernost, krotkost, uzdržljivost. protiv ovih nema zakona.” ~ galaćanima 5:22, 23
Možeš primjetiti da je i ove godine naš duhovni naglasak na plodu Duha. Nema nikakve čarolije u paljenju svijeće, nježne glazbe, večernje zabave ili ugodne hrane – već je sila Duha Svetog koja djeluje kroz nas ta što mijenja naše domove u utočište za svakog tko prođe kroz naša vrata, tako da Isusovo svjetlo može sjajiti snažno.

Hoćeš li prihvatiti izazov?

 

 

 

“Jednostavno, nema mjesta kao što je dom. Imaš li jednosobni stan ili veliku kuću na selu, dom je mjesto gdje se odmaramo, ispunjamo snagom i gradimo snažne odnose s našim najbližima. Nikad dva doma nisu ista. Dom je mjesto gdje izražavamo svoju osobnost u kuhinji i po zidovima. Ako si domaćica ili radiš puno radno vrijeme van doma, svi imamo istu želju učinit utočište od naših domova. Udružimo se u razvijanju mira i sklada.” ~ ulomak iz knjige Women Living Well

Isus je rekao u Ivanu 14:27 ~ “Mir vamostavljam, mir vam svoj dajem. Ja vam ga ne dajem kao što svijet daje. Neka se ne uznemiruje srce vaše i neka se ne straši.”

 

Izazov:

Jesi li se uključila? Ako jesi – vrijeme je da se pripremiš za prvi izazov i pronađeš svijeću za sebe, veliku svijeću.

Koji je miris tvoje svijeće? Moja je Yankee Candle’s Salted Caramel … ovaj sam tjedan jednu potrošila i sad krećem s novom!

#MakingYourHomeAHaven

 

 

Koristit ću hashtag #MakingYourHomeAHaven na Instagramu.  

Pozivam te da ga koristiš, da možemo biti povezane zajedno!

Vidimo se 7. listopada ovdje da komentiramo svoja iskustva!

Hodaj s Kraljem,

Courtney

 

 

 

 

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.