Namjerno usredotocene

TRČI SNAŽNO


fotografija: Alessandro Pautasso

Trčim prema cilju da postignem nagradu. Filipljanima 3:14
Propovjednik iz 17. stoljeća, Thomas Watson rekao je da put sa zemlje u nebo nije lak i doista je u pravu. Naš je život ispunjen sa usponima i padovima, radošću i tugom, periodima koji su mirni i laki i vremenima koja su naporna i umarajuća. Svi mi znamo kako je biti opterećen sa svime što treba napraviti ili biti u zastranjenom odnosu.  Život nije lak.
Pavao je znao za te poteškoće. U biti,  on je napisao knjigu Filipljanima kad se nalazio u zatvoru, ali njegove su oči bile usredotočene na Isusa i ova je knjiga ispala kao jedna od onih koje najviše ohrabruju i daju najviše radosti.  
Biblija voli uspoređivati naš život sa utrkom. 1 Korinćanima. 9:24 nas potiče da “trčite tako da odnesete nagradu!” Hebrejima 12:1 nam govori da  “ustrajno trčimo na utakmici koja nam je određena.” Psalam 119:32 govori da, “ja kročim putem zapovijedi tvojih.” A naš današnji redak, Filipljanima 3:14, podsjeća nas da nastavimo prema cilju i nagradi.

TRKA IMA ODREĐEN PUT

U svakoj utrci, postoji put koji je iscrtan. Moramo se uvjeriti da ne trčimo bez cilja i bez smisla.
Put kojim trčimo mora biti put poslušnosti i posvećenja. Put koji je ispunjen svetošću i zajedništvom s Bogom. Svi drugi putovi su ispunjeni svjetovnošću koja će nas pritiskati dolje i grijesima koji će nam sputati noge i oboriti nas.
TRKA JE NAPORNA I TEŠKA
Trka kršćanstva je teška. Moramo se truditi stići do ciljne linije. Trud podrazumijeva težak rad i ustrajnost.
 ”Duša se moja k tebi privija,” Psalam 63:9.
Radimo li tako? Da li se privijamo uz Boga? Tu nema mjesta ljenosti, ometanjima ili odugovlačenju. Popisi, želje, sanjarenja neće nam pomoći u osvajanju nagrade.
TRKA JE KRATKA
Trka je kratka. Godine brzo prolaze a godišnja doba dolaze  i odlaze. Naše vrijeme na zemlji nije dugo, naročito u usporedbi s vječnosti, i da će nas đavao pokušati omesti sa svim sjajnim stvarima koje nam ovaj svijet nudi, no moramo ostati usredotočeni.  
“Kad ubijete vrijeme, sjetitie se, ono ne uskršava.”
A. W. Tozer
Također trebamo biti ohrabreni da pošto je vrijeme kratko i naša patnja biti će također kratka u usporedbi s vječnošću. To ne čini patnju lakom, ali nam daje svjetlo na kraju tunela.
UTRKA IMA NAGRADU
Kao što je to s mnogim utrkama, oni koji je dovrše dobivaju nagradu. Isto je i s kršćanstvom, no ovdje nema samo jednog pobjednika. Svi koji trku dovrše, dobivaju nagradu, nagrada je toliko dragocjena da je uspoređena s krunom.
Već mi je pripravljen vijenac pravednosti koji će mi u onaj Dan dati Gospodin, pravedni sudac, i ne samo meni nego i svima koji budu željeli njegov dolazak. 2 Tim. 4:8
Kršćanska utrka je ispunjena bitkama, teškim uzbrdicama, padovima i ometanjima, ali Isus trči s nama i prema tome, ona je ispunjena mirom, radosti, rastom i sigurnošću da će jednom završiti te da nas čeka nagrada.
Neka bi ovo bila godina u kojoj molimo sa Salomonom,
“Povuci me za sobom, bježimo.” Pjesma nad pjesmama 1:4

Gledajući na Isusa,

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

%d blogeri kao ovaj: