Namjerno usredotocene

Trči dobro svoju trku…

Good Morning Girls- Women's Online Bible Study #Intentionally Focused     

 moja majka i tri kćerke

 

Prošle jeseni sam trčala svoj prvi polu-maraton.
Dopustite mi samo reći vam da NISAM trkačica, pa nemojte biti zadivljene. U srednjoj školi sam običavala trčati na stazi za trčanje u timu sve dok moj dečko (koji je godinama poslije postao moj suprug) nije odlučio pridružiti se trkačem timu. Pomisao kako me on gleda dok trčim činila me tako nervoznom da sam odustala i odlučila igrati u teniskom timu.
Iako ja sebe ne vidim kao trkačicu, ja to uistinu jesam … kao što ste to i vi. 

“Zato i mi, opkoljeni tolikim oblakom svjedoka, odbacimo od sebe svako breme i grijeh koji lako zavodi, te ustrajno trčimo na utakmici koja nam je određena!” Hebrejima 12:1

Drage prijateljice, volim vas i želim da svoju trku dobro trčite. Želim da ju snažno završite. Želim da trčite na SLAVU našeg Gospodina!
Naučila sam nekoliko stvari o trčanju dok sam trenirala prošle jeseni.


1. To je težak rad – bit ću iskrena, bilo je dana kada sam htjela odustati, ali sada mi je tako drago da nisam. 

2. Morate odvojiti vrijeme za to – trčanje nije stvar koja se samo “dogodi”, osim za one od nas kojima su dvije godine…trebam li reći išta više?

3. To je bolno –  bilo je mnogo dana kada sam hodala uokolo jako bolnih nogu od trčanja prethodnog dana. 

4. Nema prečaca – NITI JEDNOGA. Trebate se prihvatiti teškoga posla. 

5. Treba uložiti vrijeme – jedan od razloga zašto nikada nisam voljela trčanje je da ono uzima TAKO PUNO VREMENA! Oko treće milje počinjem  misliti  ” Trebala bih raditi ovo ____ umjesto trčanja.” ili “Mislim da bi moje vrijeme bilo bolje potrošeno na ____.” Ne postoji drugi način, trebate uložiti svoje vrijeme. 

6. Važno je imati cilj na koji se treba usredotočiti – Datum utrke označen na kalendaru držao me usredotočenom i motiviranom. Obvezala sam se i nije bilo mjesta za povlačenje … bez obzira koliko sam nervozna postajala. 

7. Važno je u što ste odjevene – ne možete trčati uspješno odjevene u tešku odjeću ili noseći prtljagu… to vas samo usporava. Također ne možete trčati u štiklama …. pa, tehnički gledano mislim da možete, ali to ne bih preporučila. 

8. Osigurati si dovoljnu hidraciju – Ne možete trčati svoju najbolju utrku kad je vaše tijelo istrošeno. 

9. Zabavnije je trčati s prijateljima – Prvotno sam mislila da ću trčati trku sama jer nisam željela imati prijatelja iza sebe, pa sam došla spremna slušati audio knjigu na svojem iPhone telefonu dok trčim, ali smo završile trčeći zajedno što je iskustvo učinilo mnogo zabavnijim i vrijednim sjećanja. Mi smo stvorene za zajednicu. 

10. Važno je imati prijatelja za treninge – Znam da bih odustala da nisam mogla računati na svoju prijateljicu u trčanju. Ta me je djevojka gurala do mojih trkačih granica i VOLJELA SAM JU  zbog toga. U danima kada nismo zajedno trčale pisala bi mi ili me nazvala da vidi kako mi je prošao dnevni plan trčanja. VOLJELA SAM ju imati kao osobu koja je provjeravala kako sam i što radim.  

Prijateljice, iako se ovih 10 savjeta odnosi na one koji trče, to se također tiče i naših života! U Hebrejima 12:1 nas se podsjeća da svatko od nas trči utrku koja nam je ODREĐENA! Ohhh moje drage prijateljice, tako želim da dobro trčite svoju trku. Zar ne uviđate da drugi gledaju? Niste vi opkoljeni samo tolikim oblakom svjedoka … onih koji su trčali prije nas samo s obećanjem onoga što treba doći, nego vas također promatraju i oni koji su oko vas u vašem životu!

Ako ste trčale svoju trku i došle danas ovdje umorne, dopustite mi da vas ohrabrim da odbacite teret koji nosite. Vi niste određene da nosite taj teret. Predajte ga Isusu i tada trčite NJEMU NA SLAVU! Ne dopustite da vas težina vaše prošlosti nastavi vući prema dolje i drži podalje od trčanja u utrci koja vam je određena.  Odbacite ono što vas ometa i KRENITE NAPRIJED!

Žaljenje zbog prošlih izbora vas povlači dolje? Tražite oproštenje i tada dopustite Isusu da nosi taj težak teret umjesto vas.

Sadašnji grijesi vas drže zapetljanima i u nemoći da se oslobodite kako biste trčali svoju trku? Zazovite Isusa i pitajte ga za Njegovu pomoć! On je sposoban i voljan, moja draga prijateljice!

Trčite svoju trku s ustrajnošću i držite svoje oči na Isusu! Trčanje je teško. Umorit ćete se i htjeti odustati, ali nemojte.   Okružite se prijateljima koji će vas ohrabrivati da ostanete u trci, prijateljima koji će trčati vama uz bok i pomoći vam da ustrajete tijekom teških vremena…jer mi SVI trčimo u teška vremena.


Trka nije laka…..ali je vrijedna truda.
ON je vrijedan truda.
Ranije ovoga tjedna nas se podsjetilo da su nam dani pobrojani…budite usredotočene na to kako trčite svoju trku.  Budite mudre s vremenom kojim ste blagoslovljene i dajte SVE od sebe.
Kad sam bila blizu kraja moga polu-maratona, oko 11. milje, odjednom nisam mogla baš dobro vidjeti. Moj se pogled promijenio i izgledao kao da gledam kroz tone velikih vodenih kapljica. To mi se već prije dogodilo nekoliko puta, pa sam znala što očekivati i nisam stala. Iako ju nisam više mogla vidjeti, znala sam da je moja prijateljica bila kraj mene i samo sam trebala ostati usredotočena na svoj cilj … da završim tu trku. Vidite što mi je pomoglo ići naprijed kada sam htjela odustati, znala sam tko navija za mene i čeka me na drugoj strani moje ciljne linije … moje tri male djevojčice. 

Good Morning Girls- Women's Online Bible Study #Intentionally Focused

Prijateljice, ne znam kakva je vaša trka upravo sada, ali znam da imate navijački tim bez obzira čujete li ga ili ne. Molim vas, usredotočite svoj pogled na Isusa, neka vas ovaj svijet ne odvuče ili obeshrabri. Nemojte postati umorne ili izgubiti srčanost … imate više ljudi, nego što možda znate, koji navijaju za vas!

Ostanite snažne, ustrajte i usredotočite se na NJEGA!

Navijam za vas na cijelom putu!

Good Morning Girls- Women's Online Bible Study #Intentionally Focused
(volim ovu sliku moje drage prijateljice koja me grli nakon prijelaza ciljne linije … samo mali odsjaj onoga što će biti u nebu!)

Voli Boga silno!

Angela- Good Morning Girls

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

%d blogeri kao ovaj: