Zahvaljivanje

{Tjedan 2} Moć pamćenja i molitva

Dobro došli natrag na drugi tjedan naše studije Zahvaljivanje!

Toliko mi je drago da nam se ovih tjedana pridružujete da usredotočimo naša srca na zahvalnost što nas dovodi do naše proslave Zahvaljivanja! Prošli tjedan bio je utjecajan dok smo zajedno proučavali Božju riječ, i jako sam uzbuđena što ste nam se opet pridružili za drugi krug! Započnimo!

Ovo jutro čitamo 1. Ljetopisa 29:10-20.
Dozvolite mi reći da apsolutno OBOŽAVAM ovaj odlomak iz Pisma! Iskreno, mislim da bismo se mogli cijeli tjedan usredotočiti na ove stihove. Ono što me prvo potaknulo u ovom odlomku je kako je David odabrao završiti svoj život. Ovo su posljednje riječi koje čujemo od našeg voljenog kralja Davida. < Iako znamo da je David bio daleko od savršenosti, ono što volim u vezi ovog čovjeka je što je većinu svog života, krvario za Boga. U svojoj mladosti bio je lud za Bogom dok je imao povjerenje u Njega da će poraziti Golijata, a ovdje vidimo Davida, sada kralja dugi niz godina, još uvijek ludog za Bogom, koji Ga slavi sa svojim zadnje zabilježenim riječima. O prijatelji, kako želim da moje posljednje riječi budu molitve i hvale Bogu isto tako.

Ono što me najviše dotaknulo čitajući ove stihove je da je David završio dobro.

Započeo je svoj život u ljubavi sa Bogom, i završio je svoj život još uvijek u ljubavi sa Bogom. Vidjeti da netko živi dobro, ne savršeno, ali završiti snažno za Gospodina je nešto zbog čega poželite ustati i nazdraviti! Prešao je “ciljnu liniju” svog života još uvijek jak. Trčao je svoju utrku dobro…a to motivira!

Nekoliko naznaka iz posljednje molitve kralja Davida

VOLIM kako David dok moli ukazuje Bogu za buduće generacije…kakav samo primjer za slijediti za sve nas.

Volim njegovu poniznost…osjećam se ponosno da su on i njegov narod U STANJU biti velikodušni.

On podsjeća mlađe generacije da SVE dolazi od Boga i pripada Bogu. Ne zaboravimo ovu važnu istinu kad prenosimo našu vjeru sljedećim naraštajima.

Savjeti za molitvu za one koji nas slijede:
Bez obzira jeste li mama, baka, sestra, teta ili prijatelj…mi SVI trebamo moliti za sljedeću generaciju kršćana koji hodaju našim stopama. Obožavam Davidov primjer koji nam je ostavio u svojoj posljednjoj molitvi.

David započinje sa zahvalom Bogu za ono što On jest i za ono što je On omogućio svom narodu.

David moli za srca njegovih ljudi da uvijek budu velikodušni, da ostanu vjerni Bogu.

David moli izravno za svog sina, budućeg kralja, da ima ustrajnu odanost Bogu.

Oh, samo razmislite kako bi Bog mogao pokrenuti živote budućih naraštaja kršćana kad bi počeli moliti kao što je David molio za naraštaje koji dolaze!

Razgovarajmo
Što vas je najviše potaknulo kad ste danas pročitali Davidovu molitvu?< Kako bilježite Božju vjernost u svojem životu kako bi prenijeli na buduće generacije? Voljela bih čuti vaše ideje! Postoji snaga u bilježenju Božje odanosti u našim životima i dijeljenju sa drugima. Ovaj tjedan u svojim dnevnicima za zahvaljivanje počnite bilježiti različite načine kako vam je Bog vjeran u vašem životu. Molite se za prilike u kojima ćete moći dijeliti te priče o Njegovoj odanosti sa onima koje vam je Bog stavio već u život. Nikad ne znate kako Bog može djelovati kroz vaše svjedočanstvo. Budimo dobri nadzornici priča koje je On zapisao sa našim životima i u našim srcima.

Tjedan 2: Stih za pamćenje

Ljubi Boga najviše! Angela

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.