Ti si voljena

Ti si voljena – 5. Tjedan: Možeš mu vjerovati


Kako sam samo malo toga znala prije više od 20 godina kad sam osjećala kao da mi se svijet raspada. Iz svoje ograničene perspektive, sve što sam vidjela bilo je uništeno. Sve što sam osjećala bila je bol i strah. “Što sada…” ispunilo je moje srce kad je bio okončan razvod mojih roditelja krajem mog 3. razreda škole. To ljeto moja mama, brat i ja preselili smo se u seosku poljoprivrednu zajednicu u Indiani, u blizini moje bake i djeda, daleko od zračne baze, kako smo zadnjih nekoliko godina nazivali naš dom. Činilo mi se kao da mi se svijet raspada, a Boga nisam mogla nigdje naći. Nisam ga mogla osjetiti. Nisam ga mogla vidjeti. Moje molitve su bile neodgovorene i bila sam sigurna da me je prestao slušati jer je naš odnos sada bio slomljen…a nitko ne želi nešto što je slomljeno…čak ni Bog.
Premda tada to nisam znala, ali Bog je zapravo bio VEOMA aktivan u mom životu gradeći nešto USRED boli, slomljenog srca i uništenih snova. Zašto tijekom takvih razdoblja u našim životima osjećamo kao da se Bog udaljava od nas? Onda kada smo na najnižoj točci? Kada se brakovi raspadaju? Kada rezultati ispita ispadnu najlošiji? Kada su nada i snovi izgubljeni?
Možda se osjećamo nedostojni ljubavi, no Bog nas ne gleda na taj način. Moramo se sjetiti da je Krist umro za nas dok smo još bili grešnici (Rimljanima 5,8), kada nismo bili sabrani…i u toj točci nikad ni ne bismo bili. On nas je odabrao voljeti unatoč našim grijesima, nedostacima…našem neredu i slomljenosti.

Nadam da ćete to vidjeti kroz ovotjednu priču. Kada sam osjećala da prolazim najgori dio svog života, Bog je zapravo radio na njegovom najboljem dijelu.

I to je upravo ono što je učinio.

Ono što je Bog dozvolio prije mnogo godina, kada sam bila mala djevojčica, kroz bol i slomljeno srce, sada je nadoknadio i dao tome smisao i ljepotu. Bog je dozvolio povredu, zato što je vidio veće dobro koje nastaje iz pepela slomljenih domova i uništenih snova. Naučila sam vjerovati Bogu jer sam ga vidjela kako na čudesne načine radi u mom životu. – Angela Perritt, Ti si voljena


Ipak, mnogo puta ne osjećamo uvijek Njegovu prisutnost usred slomljenosti. Tek kad proputujemo kroz oluju, shvatimo da je Isus zapravo bio s nama svaki korak na tom putu. To je mjesto gdje naše povjerenje dolazi u igru.
Sada kada sam na drugoj strani, moram vam reći da sam zauvijek zahvalna da me Bog nije odmah spasio od boli, razočarenja i slomljenog srca koje sam morala proći. Zašto? Zato što je to iskustvo uvećalo moju vjeru i moj odnos s Isusom koji je zbog toga postao jači.
Drage prijateljice, Bog nas voli, no ne želi da ostanemo slabi u našoj vjeri. Kroz teške dane, iskušenja i nevolje razvijamo naše duhovne mišiće.

Mogu li vas u tome danas ohrabriti? Postoji svrha onoga kroz što prolazite. Možda sada to ne vidite. Možda osjećate kao da vas je Bog napustio. Ali nije…. On je obećao da nikada neće (Pnz 31,8), a Bog NIKADA ne krši svoja obećanja. Nastavite se držati Isusa. Uranjajte u Božju Riječ i tražite ga prije drugih. Zapamtite da imate ograničenu perspektivu, i da ne možete vidjeti kako Bog vašu trenutnu situaciju koristi da bi jednog dana…. možda čak i nakon 20 godina, izveo ljepotu iz pepela!!!
Poslušajte danas ovotjedni video da čujete nevjerojatnu priču kako je prije mnogo godina Bog djelovao u mom životu i kako ova priča danas dotiče vaš život!!!
Ti si voljena: 5. poglavlje – Video
     
 

(Klikni ovdje ako ne možeš vidjeti video)

5. tjedan – Plan čitanja:


5. tjedan – Stih za pamćenje:

  


5. tjedan – Izazov:

Dopusti da te ohrabrim kako bi počela pisati dnevnik vjerovanja i kako bi se počela prisjećati svih putova na kojima je Bog bio vjeran u tvom životu. Puno puta u mojem vlastitom životu , na žalost, nisam bila vjerna u prisjećanju svih puta kada mi je Bog bio vjeran, iako sam se tada zaklinjala da neću zaboraviti. Prisjetiti se prošlosti učvršćuje činjenicu da je Bog uistinu vjeran. Uvijek je bio i uvijek će biti.
Evo nekoliko natuknica za početak vođenja dnevnika:
• Moja najranija sjećanja o Božjoj blizini su…..
• Odredi vrijeme kad si stvarno morala vjerovati Bogu i kako je On djelovao u toj situaciji.
• Zabilježi neke tebi omiljene stihove koji govore o vjerovanju Bogu. Kako ti ovi stihovi daju nadu u teškim vremenima u životu? Kako možeš istupiti u vjeri i više vjerovati Bogu u svom životu? Koji su koraci koje možeš već danas poduzeti?

Ljubite Boga svim srcem!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.