Ti si voljena

Ti si voljena – 2. Tjedan: Upoznati Boga


Dobro došli natrag u 2. tjedan našeg proučavanja Ti si voljena, u naš klub 8-tjednog ljetnog proučavanja Biblije! Ja sam više nego uzbuđena da ste opet s nama, i veselim se sa vama uranjati u Božju Riječ ovaj tjedan dok učimo kako bolje upoznati Boga u našim životima!
Učiti o oceanu iz knjiga i videa jedna je stvar, ali ništa u usporedbi sa tim da ste u oceanu i doživjeti ga. Razmišljala sam o toj istini prošli tjedan kad sam posjetila Atlantski ocean sa svojom obitelji i prijateljima. Učiti o oceanu iz knjiga, slika, pa čak i videa, nije isto kao u stvarnosti biti na oceanu i plivati u vodi, trčati po plaži i slušati zvukove valova koji se primiču obali.

Vjerujem da neke od nas namjeravaju pristupiti Bogu na taj način, sa puno činjenica, podataka…. ali bez iskustva. Možemo imati veliku umnu spoznaju o Bogu. Možemo citirati biblijske stihove, i poznavati najpoznatije biblijske priče, ali spoznaja umom nužno ne postaje spoznaja srcem. Ovaj tjedan u 2. poglavlju knjige govorimo o načinima na koje možemo bolje upoznati Boga. Jedna važna stvar koju ovaj tjedan trebamo imati na umu, dok čitamo 2. poglavlje, i uranjamo u ovotjedne stihove, je da Bog želi da Ga upoznamo. On je učinio mnogo zbog nas kako bi ga upoznali na osoban način, kroz odnos s Njim. Bog nas je blagoslovio sa Njegovom Riječi, a kada ju čitamo, Njegove riječi oživljavaju i mogu govoriti ravno u naša srca. Bog je dobar i daje nam mogućnosti da ga upoznamo kroz vrijeme tišine i molitve, kao i kroz Njegovu kreaciju.

Jedna stvar je sigurna; Bog svakog od nas dražesno ljubi i želi imati osobni odnos sa nama.
Jako sam uzbuđena radi vas, drage prijateljice, da počnete uranjati u stihove, i same se uvjerite koliko Bog želi da ga upoznamo.

Ovaj tjedan napravite plan djelovanja o tome kako ćete razne načine navedene u 2. poglavlju uključiti u vaš život. Napravite plan kada i gdje ćete provoditi vrijeme u Božjoj Riječi. Ovaj tjedan vježbajte provoditi vrijeme u tišini dok molite… poradite na tome da slušate, isto kao što i govorite dok se molite. I ne zaboravite da je ljeto, pobrinite se da izađete u prirodu!

 

Ahhh prijateljice, jedva čekam bolje upoznati našeg dragocjenog Gospodina sa vama ovaj tjedan! Započnimo!!
Ti si voljena: 2. Poglavlje – Video
 (Klikni ovdje ako ne možeš vidjeti video)

2. tjedan: Plan za čitanje

2. tjedan: Stih za pamćenje

 

2. tjedan: Izazov
Napiši plan djelovanja kako ćeš tražiti Boga ovaj tjedan. Kada ćeš provesti vrijeme u
Njegovoj Riječi i u molitvi? Kako ćeš odvojiti vrijeme u svom rasporedu da usporiš kako bi
bila mirna i mogla Ga slušati?

Idemo razgovarati:
1. Nakon što ste pogledali današnji video, što vam je govorilo u srcu?
2. Što to možete učiniti, a što bi vam pomoglo da bolje upoznate Boga?
Ljubite Boga svim srcem!
Angela

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.