Estera

Što ti treba za novo proučavanje?


 
Dobro jutro sestre! Idući ponedjeljak krećemo na novu avanturu u Božjoj Riječi proučavanjem Estere!
Veselim se!
Proučavanje će od sada izgledati malo drugačije jer od sada čitamo jedno poglavlje na dan kroz knjige, a ne samo pojedinačne stihove.
Valjda se pitaš: “Ali što mi treba za ovo proučavanje?” 
Sad ću ti reći!
Biblija – Naravno, ako proučavamo  Bibliju, moramo imati Bibliju ispred sebe. Ako nemate Bibliju, možete ju nabaviti ovdje, ili čitati online.
Priručnik ili bilježnica – Osobno sam primjetila koliko više uronim u Božju Riječ kada napišem stihove koje čitam. Lako je preskočiti stihove koje su nam poznati, ali dok ih pišem, vidim stvari koje nisam nikad prije vidjela!
Bilježnica može služiti i kao dnevnik. Možete napisati vaše molitve, potrebe, i kako ide vaš svakodnevni hod s Bogom.
Kemijska i flomaster – Volim pisati u svoju Bibliju. Da vidiš moju Bibliju, vidjela bi kako sam na skoro svakoj stranici nešto napisala – ono sto mi je iskočilo iz stihova, ono što mi je Bog rekao iz Riječi, kako mi je neki stih nešto posebno govorio za trenutačnu situaciju…
Kad ponovo čitam sve što sam zapisala, sjetim se svih tih dobrih stvari što je Bog učinio u meni. Bitno je da  ne zaboravimo dobra Božja djela u nama!
Također, uzmem flomaster i podrctram najdraže stihove.
Grupa – Kao dio DJD proučavanja, nudimo intime grupe gdje možete upoznati sestre koje također ljube Isusa! Grupe su formirane kako bi dale mjesto gdje sestre u Kristu mogu držati jedna drugu odgovornom da borave u Riječi i molitivi.
Znamo da je teško uvijek naći vrijeme za svakodnevnu pobožnost, pogotovo majkama male djece. Ali važno nam je za duhovno zdravlje da provedemo barem 15 minuta s Bogom. Lakše nam je ostati vjerni kada smo u grupi – a ne same.
Za pridruživanje grupi, potrebno nam se samo javiti na Facebook-u ili emailom. Možete upoznati naše voditeljice ovdje.
Papirići – Jedna stvar koju volim raditi je pisati stihove na papiriće i poljepiti na zid negdje gdje ću ih često vidjeti. Imam ih u kuhinji najviše jer tamo provedem najviše vremena. Podsjećaju me tko sam u Kristu…..da mir treba vladati u mom srcu….i da moram razmišljati samo o stvarima koje su istinite, časne, pravedne, čiste, ljubazne, itd.
Veselim se što si nam se  odlučila pridružiti u novom proučavanju!
Neka nam pomogne da svaki dan budemo sve sličnije Isusu!!
Rosilind
Voditeljica DJD-a

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.