psalmi

Snaga susreta sa Bogom rano ujutro

 

Jesi li djevojka/žena kojoj je dobro: jutro, dan ili noć?

Ja sam osoba koja voli kasnu večer. Tada mogu toliko toga napraviti. Često dobijem dozu energije upravo prije odlaska u krevet i tada počinjem čistiti kuću ili raditi na nekome projektu ili čitati dobru knjigu. Ali, cijenu za to plaćam ujutro kada budem umorna.

Možda je bilo dobro, kada sam započinjala ovu službu, kada sam u ime stavila “jutro”, jer tada nisam mogla predvidjeti kako će za mene biti teško živjeti iskreno kao “Dobro Jutro djevojka”! Dakle, zadnjih 10 godina, trudim se sresti sa Bogom rano ujutro. To nije uvijek bilo lako.

Ali, ovo sam naučila. Postoji velika snaga u tom dragocjenom vremenu sa mojim Gospodinom. Pridruži mi se u ovom videu dok promišljam i dijelim: “Snaga susreta sa Bogom rano ujutro”, temeljeno na onome što smo čitali ovoga tjedna u Psalmima 1-5.

{Prijevod transkripta ovog videa : Courtney – video 1 – prijevod}

Ako osjećaš kao da nema dovoljno sati u danu da bi se srela sa Bogom, tada će ti pomoći ako se ustaneš ranije. Više vremena sa Bogom, prije dnevnih obaveza koje nas čekaju, je dragocjeno.

Često kada odgodimo susret sa Bogom za kasnije, u toku dana, naš popis obaveza se raširi i onda cijeli dan lovimo taj trenutak mira koji nam stalno odmiče.

Biblija nam ne zapovijeda da ujutro imamo vrijeme sa Bogom. Zato, ako si djevojka/žena kojoj više odgovara večernje vrijeme, to je također dobro! Naš Bog nije ograničen da nam govori samo u određeno vrijeme.

Pogledajmo Psalam 1,1-2:

Blagoslovljen je čovjek

koji ne hodi po savjetu bezbožnika,

ne stoji na putu grešnika

i ne sjedi u društvu podrugljivaca.

Nego uživa u zakonu Gospodinovu

i o zakonu Njegovu razmišlja dan i noć.

 

Bog radi i po danu i po noći. Ključna riječ ovdje je “uživa”. Uživati znači : imati veliko zadovoljstvo.

Sotona će nas mamiti sa mnogim zadovoljstvima da bi nas omeo od susreta sa Bogom. Ali, oni kojima je zadovoljstvo u Bogu i Njegovoj Riječi naći će vremena da se nađu sa Njim i biti će blagoslovljeni.

Kako razvijati jutarnje vrijeme sa Bogom:

  1. Zamisli svoje savršeno jutro. Kako bi prošlo?
  2.  Koliko ti vremena treba da se probudiš i koliko dugo želiš da traje tvoje vrijeme sa Bogom?
  3. Gdje ćeš se sresti sa Bogom? U tvojoj kuhinji? U dnevnom boravku? Vani? U parku?
  4. Što ti treba? Tvoja Biblija. Piće (voda, čaj, kava)? Boje, olovka, dnevnik…?
  5.  Kada bi trebala ići u krevet uvečer, da bi ujutro bila dovoljno naspavana? Disciplina jutarnjeg ustajanja započinje kada noć prije odemo na vrijeme u krevet.
Možda ti u ovom periodu života ranojutarnji susret sa Bogom nije moguć. Možda si trudna ili imaš malu djecu i kratka si sa snom ili te tvoji tinejđeri drže budnom do kasna (ovdje je moja ruka podignuta) ili si možda u stresnom periodu na poslu. Možda će tvome mužu smetati ako promijeniš svoj dnevni ritam odlaska u krevet i buđenja ujutro, ili će možda tvoje buđenje ranije probuditi druge ukućane koji trebaju odmor.

Možda je upravo sada ovo nemoguće provesti u djelo. Ali, promisli… možda se možeš probuditi ranije barem 1 dan u tjednu?

Želim te ohrabriti, ako si netko tko se obično ne budi rano ujutro, pogledaj svoj raspored i odaberi dan. I tada dogovri sastanak sa Bogom rano ujutro. Prođi kroz gore navedena pitanja i isplaniraj to jutro. Učini to! Znam da ćeš biti blagoslovljena. (Psalam 1 to kaže. 😉 )

**Uključi se**

Što si naučila u prvom tjednu koje si provela proučavajući knjigu Psalama 1-5?

Jesi li ti djevojka/žena kojoj je dobro: jutro, dan ili večer?

Kako uspijevaš održati redovno sastanke sa Bogom i kakvi su učinci tvog svakodnevnog vremena provedenog sa Bogom?

Jedva čekam pročitati vaše odgovore u komentarima.

Ako si propustila naš prvi tjedan proučavanja u knjizi Psalama, nije kasno da nam se pridružiš! Svaka je dobordošla u svako vrijeme.

Hodaj sa Kraljem,

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.