Ti si voljena

Snaga i ljepota dolaze iz toga da učimo vjerovati Bogu


Dok smo se mimoilazile u kuhinji sa šalicama kave, ludih frizura od spavanja, u pidžami i pospane, poljubila sam svoju kćer, šapnula joj “dobro jutro” i krenula prema terasi, dobiti  nekoliko minuta tišine prije početka dana. Prije nego što sam izašla iz sobe, bila sam potaknuta da je pitam: “Kako si, draga? Ima li nešto na tvom umu ovo jutro?”
Ponekad, najnormalniji trenutci i mjesta postaju sveti kada Bog dolazi.
Iako je imala samo 30 godina, moja je kći već dugo hodala u mudrosti.
“Osjećam se kao da me Bog uvijek drži u čizmama za rat! Bilo bi lijepo imati lak period u mom životu, bar nakratko”, govorila je ispijajući kavu.
“Ali znaš što, mama, odlučila sam u srcu da bez obzira na to što mi dolazi, želim i dalje vjerovati Bogu, i dalje pokušavati pokazivati Njegovo svjetlo, i dalje voljeti iako je teško, i dalje biti jaka iako sam kušana biti slaba.”


Želim biti jedna od onih ljudi, kojima Isus kaže: “Ti si bila jedna od mojih najživljih i najmoćnijih ratnika za kraljevsto, zbog toga što si uvijek tražila svetost i nikad nisi odustala.”
Tako da, mama, ostat ću u čizmama i u Božjom treningu koliko god me dugo bude ovdje jer želim biti vjerna i Njega voljeti dokle god Ga ne vidim lice u lice.“
Uh! Kakva me neočekivana, ali snažna poruka pozdravila tako rano ujutro. Bila sam zahvalna što to čujem iz njezinog srca, što moja kći razumije da je živjeti sveto, pravedno i snažno u ljubavi, borba i zahtijeva trening. Kada učimo prihvaćati ograničenja mjesta gdje nas Bog ima, s vjerom i poslušnosti, učimo vidjeti Njegove svrhe i iznova doživljavamo dubinu Njegove ljubavi. Njegova je ljubav toliko duboka da ne želi da ostajemo ograničeni u našim životima nego da učimo vjerovati Njemu i nalazimo slobodu, snagu u Njegovom treningu te duboko zadovoljstvo u životu dok hodamo s Njim. Kao ljubeći roditelj,  i On želi ono što je najbolje za nas – želi da postanemo snažne i lijepe.
Bog nas ima u vježbalištu jer želi da postanemo poput Isusa – svete, jake, odvažne i pravedne. Treniranje i učeništvo da postanemo kao On, dug je proces. Ali ako želimo iskusiti Njegovu duboku ljubav, trebamo biti poslušne Njegovim dubokim planovima za naše živote.
Dobri ratnici uče biti poslušni njihovim vođama, autoritetu iznad njih, njihovim časnicima koji ih vode. I mi, kao ratnice za Krista, moramo učiti biti poslušne Njegovim putevima, truditi se biti svete koliko možemo, učiti puteve pravednosti, kako bi postale jake ambasadorice i radnice za Njegovo kraljevstvo.
Moja kći nije imala lak život, ali zbog toga što je prolazila kroz svoje godine, vjerujući Bogu, vrlo je zrela i na mnogo načina snažno pokazuje Njegovo svjetlo i ljepotu kroz svoj život.
Svatko od nas mora izabrati Njegove puteve, podložiti se Njegovoj volji, kako bi postale jake u razumijevanju da Njegova ljubav za nas zahtijeva trening za rast. Bog ne želi da budemo plitke i sretne – da imamo sve kako želimo, u svakom trenutku. On želi da učimo dubinu Njegove mudrosti, put zadovoljstva i mira.
Stih za danas je Psalam 9:7-8

Dušmani klonuše, smrvljeni zauvijek,
ti im gradove razori – nesta im spomena.
Ali Jahve dovijeka stoluje,
postavi prijesto svoj da sudi.“
 
Božja velika ljubav za nas zahtijevat će Njegov rad u našim životima kako bi došli do zrelosti. Ali dubinu Njegove ljubavi možemo iskusiti samo ako izaberemo poslušati Njegov trening. Ovaj tjedan, daj svoje okolnosti, svoj život u Božje ruke i budi spremna učenica Njegovih puteva, kako bi vidjela Njegovu dobrotu u tvom životu dok On radi duboko na tome da postaneš poput Njega.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.