Namjerno usredotocene

Poseban Gost: Clare iz Peak313- Namjerno usredotočene na svoje zdravlje


Bok, prijateljice! Ne možete ni zamisliti kako sam uzbuđena što ponovno počinju naše male grupe s Dobro Jutro Djevojke! Dio sam jedne grupe već četiri godine i odgovornost koju imamo jedna prema drugoj je donijela ogromnu razliku u moj život! Tako sam zahvalna što si odvojila vrijeme da nađeš grupu prijateljica s kojima ćeš se družiti pred našim velikim Bogom svaki dan! Kakav je to blagoslov biti u zajeništvu s Njim!
Kada sam vidjela da je naša tema za sljedeće proučavanje « Namjerno usredotočene», nisam se mogla načuditi! Upravo sam usred proučavanja «Daniel» od Beth Moore i to je bila jedna od prvih stvari o kojima smo raspravljali dok smo proučavali njegov život! To je tema koju mi je Bog na razne načine potvrđivao proteklih nekoliko mjeseci, a kad sam vidjela da se ponovno javlja i u ovom našem proučavanju, bila sam uvjerena da Bog odista radi na mom srcu u tom području!
Dok prelazim preko područja o kojima ćemo govoriti: naši duhovni životi, naš um, naša prijateljstva, naša djeca, naše službe i naše zdravlje, vidim kako nam je lako prijeći na automatsko upravljanje tim područjima!Usudila bih se čak reći da većina nas to ne radi namjerno, nego potpuno slučajno jer nas  lijenost ili bilo što drugo skrena s puta. I nažalost, ako tome ne pristupamo s namjerom, Božji standardi se neće ukorijeniti duboko u naš duh, već će to biti standardi svijeta. Moramo tome pristupati odlučno! Moramo biti proaktivne! Moramo biti ….namjerno usredotočene! Čitajući Daniela, prvo poglavlje, osmi stih, vidim ozračje u kojem je cijela knjiga napisana: «Daniel je u srcu ODLUČIO da se neće okaljati…» Daniel je znao da ako ne vježba određena područja svog života, lako će mu se dogoditi da skrene. Beth Moore to ovako kaže:
« Danielova vrsta odlučnosti je uključivala nešto u čemu je bio kušan svaki dan. Ustvari, mogli bi reći da mu je to bilo servirano za doručak, ručak i večeru. Nemojte misliti ni na trenutak da nije bio kušan mirisima i izgledom sočne hrane. Da je njegova odluka bila laka, ne bi zahtijevala ODLUKU.» ( «Daniel: život itentegriteta Riječi proročanstva», strana 24)
Dakle, s ovim uvodom, dolazim vam iz perspektive našeg zdravlja. Za one od vas koji me ne poznajete, ja sam instruktorica fitnessa, zaljubljenica u fitness i neka vrsta fitness-motivatorice J. Moj blog se zove www.peak313.com, a kroz njega činim ono što mi je na srcu; ohrabrujem žene iznutra prema van. Moja je želja da nađeš osvježenje u području tvog zdravlja dok tražiš Božju volju za sebe u tom području. Odista mi je tvoje srce glavni cilj, a ne opseg tvog struka, ali samim tim postoje mnogi načini na koje je za nas kršćane naše zdravlje postalo područje u kojem ‘skrenemo’. Statistike i priče koje vidimo pokazuju nam da Sotona uzima nešto dobro u našim životima i to čini ratištem za mnoge.
Hrana – u svom obilju, raznolikosti i ljepoti – nije više za neke ljude nešto što se uživa u umjerenosti, nego postaje opsesija na način da je se previše uzima ili je se boje uopće dotaknuti.
Vježbanje – jedinstveni način da se oslobodite stresa, ojačate i razbistrite misli – postaje borba nekima jer nemaju ravnoteže između stavljanja prevelikog i nikakvog naglaska na njega.
I konačno, ne smijemo zanemariti naše mentalno/emocionalno zdravlje. Naše misli o osobnoj vrijednosti, slika same sebe i toliko toga drugog također sačinjavaju čak i veći dio jednadžbe zdravlja nego što mnogi misle.
I kako da se nosimo s tim? Kako imati ravotežu u svijetu gdje su ekstremi normalni i gdje se definicija « mršavosti i zdravlja» mijenja svaka 3 tjedna? Odlukom! Odlučimo se da nećemo skrenuti. Ostanemo usredotočene. Živimo s namjerom. Imajmo plan i činimo sve na slavu Njegovog imena!
Prijateljice, postoji način da budemo namjerno usredotočena na svoje zdravlje i da nam to ne izmakne kontroli! Vidim to kroz mnoge koji su čitali moj blog i kroz svoj osobni život. Ključna je duhovna komponenta, ali ne «zen» ispražnjavanje uma što će vam preporučiti mnogi fitness instruktori, nego ISPUNJAVANJE Duhom Svetim, s OBNOVOM našeg uma, dok se PREOBLIČAVAMO iznutra prema van.
Znam da mnoge od vas imate poprilično lude priče o vašem zdravlju do sada. Svima nam je «životna kutija uspomena» puna prošlih okolnosti, povrjeda i pobjeda koje nosimo sa sobom. Ta kutija će uvelike odrediti kako gledamo na zdravlje – ponekad će utjecati na dobar, a ponekad na loš način.
Moja je molitva za tebe da budeš otvorena i da vidiš kako ti Bog govori u ovom području. Naše zdravlje je pitanje upravljanja, kao što je to slučaj  za svaki od mnogih darova koje nam On daje na ovom svijetu. Naše zdravlje treba biti nešto što dnevno primamo od Njega, kao što Mu predajemo svoje brige ili dnevne aktivnosti svaki dan. Jedan od mojih najdražih citata koji stalno sebi ponavljam je od Elizabeth Elliot, i to iz njene knjige
«Disciplina: dragovoljno predanje»:
«Ne možemo svoja srca dati Bogu, a svoja tijela zadržati za sebe.»
Hoćeš li Ga pitati kako Mu možeš donijeti slavu u ovom području?
Ustrajte!
Clare
Clare živi sa suprugom i dvoje djece u sjevrozapadnom Ohiu. Diplomirala je menagement i napustila obećavajuću karijeru kako bi ostala kod kuće i brinula za djecu. Ona je licencirani instruktor fitnessa i podučava grupe pilatesa u lokalnoj crkvi i sveučilištu. Clareine strasti (osim što uživa njegovati i odgajati svoju djecu kod kuće) su motiviranje žena svih dobi i skupina da žive dobro fizički, emocionalno i duhovno. Posjetite je na www.peak313.com!

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

%d blogeri kao ovaj: