Odmor i otpuštanje

“ODMOR I OTPUŠTANJE”, Courtney Joseph (treći tjedan, treći dan)

OTPUSTI SVOJE TERETE KROZ ZAHVALNOST

“U svemu zahvaljujte! Jer to je za vas volja Božja u Kristu Isusu.”
(1 Solunjanima 5:18)

Na što smo usmjerene, to raste. Ako smo usmjerene na naše nevolje, one će rasti.
Nedavno sam imala nešto što me izjedalo. Mislila sam o tome i mislila, i što sam više o tome mislila, sve veće je postajalo u mom umu. Sjela sam i skicirala jedan e-mail kao odgovor na problem. Tada sam zaspala. Sljedeće jutro ponovno sam pročitala e-mail koji sam napisala i shvatila sam da je problem, poput gljive, narastao u mom umu. Trebala sam ga otpustiti. Tako sam obrisala taj e-mail i moj je život postao bolji.
Jesi li učinila nešto takvo prije? Molim te, reci mi da nisam jedina!

Onaj tren kada sam počela raditi nešto drugo i misliti o nečem drugom, problem se umanjio i ja sam odlučila da ga u molitvi predam Bogu i otpustim.
U 1 Solunjanima, u 5. poglavlju rečeno nam je da se radujemo uvijek, molimo bez prestanka i u svim okolnostima da zahvaljujemo. Nakon pjevanja i molitve, Božja je volja da živimo zahvalnog srca u SVIM okolnostima.

Drage moje, nijedna žena ne sanja kako će odrasti i biti samohrana majka. Moje okolnosti su razočaravajuće, ali kada zahvaljujem Bogu za mnoge načine kojima me blagoslovio u životu, zahvalno srce raste u meni.

Pjevanje, molitva i zahvaljivanje idu zajedno. Božja je volja da živimo svoje živote na ovaj način jer Bog zna da je to najbolje za nas.

Ne dozvoli da tvoje nevolje proizvode rastuće gljive u tvom umu. Umjesto toga, neka tvoje pjevanje, molitva i zahvalnost rastu i gledaj kako tvoji problemi odlaze.

Pitanje za razmišljanje:
Pogledaj oko sebe, svoju sobu, i zastani – promisli. Napravi dugačak popis stvari za koje si danas zahvalna.

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

%d blogeri kao ovaj: