Odmor i otpuštanje

“ODMOR I OTPUŠTANJE”, Courtney Joseph (treći tjedan, prvi dan)

UVOD U TREĆI TJEDAN – OTPUŠTANJE

Samo kroz poznavanje i primanje Božje ljubavi, možemo se odmoriti i otpustiti svoje terete Njemu. Ako ne vjeruješ da si bezuvjetno voljena, onda ćeš razmišljati da moraš udovoljiti Bogu i nikada nećeš imati osjećaj da si dovoljno dobra i sigurno Mu nećeš povjeriti svoje terete.

Iz proučavanja prošlog tjedna vidjele smo da te Bog neizmjerno voli. On ne traži dobro ponašanje, On traži dublji i prisniji odnos. Ne želi se s tobom susretati samo nedjeljom ujutro u crkvi. On želi odnos iz dana u dan, iz sata u sat, iz minute u minutu.

Jesi li spremna tako živjeti? Živjeti kao da je Isus ovdje na svakom koraku, uvijek tu da ti olakša teret?

Ponekad se osjećam najbliže Bogu kada pjevam pjesme slavljenja. Postoji otpuštanje koje se zbiva dok pjevamo. Neki kažu da pjevanje ima istu korist kao i vježbanje, otpušta endorfin, homon sreće, u naš mozak. Pjevanje podiže naš duh i oslobađa nas napetosti, pa hajde da činimo što nam govori Knjiga Psalama i pjevajmo Bogu. Pjevaj pod tušem ili u autu, ili gdje god možeš. Odmorimo se i otpustimo.

Izazov 3. tjedna
Odluči se da ovaj tjedan pjevaš Bogu.
Napravila sam listu pjesama koje sam nazvala “pjesme slavljenja” na mom iPhone-u. Slušam kad vježbam, u autu, u kuhinji, na zvučnicima, a možda i pjevam pod tušom .
{Podijeli svoje liste slavljenja na Instagramu koristeći hashtag-ove: #RestAndRelease #WomenLivingWell and #GoodMorningGirls}

Dan 1 – OTPUSTI SVOJE TERETE PJESMAMA SLAVLJENJA
“Oko ponoći Pavao i Sila su se molili i pjevali hvale Bogu, a uznici su ih slušali. Odjedanput nastade silan potres, tako da zadrhtaše temelji zatvora; i odmah se otvoriše sva vrata i svakome se odriješiše okovi.”
(Djela 16:25-26)

Pavao i Sila bili su zatvorenici, ali taj ih zatvor nije mogao spriječiti da pjevaju. Pjevali su pjesme Gospodinu i vrata zatvora su se otvorila, bili su slobodni.

Prijateljice, vrijeme je da prestanemo živjeti kao zatvorenici svojih strahova, boli, grijeha, rana, ogorčenosti i loših odnosa.

Pusti to danas. Pusti. Vrijeme je da slobodno živiš.

Ne možeš proživjeti još jedan dan i osjećati se nevoljenom. Bog te voli. Ne možeš proživjeti još jedan dan i osjećati se poraženom.
Isus je došao da nam dade mir i da nas oslobodi.

Bog koristi svaku vrstu stresa ili nepriliku u tvom životu kroz koju patiš, da bi te približio sebi. Poput mišića koji postaje sve snažniji dizanjem većeg tereta, On želi osnažiti tvoju vjeru.

Zato danas, ne samo da otpuštamo sve naše terete Isusu, već se možemo radovati što imamo Boga koji nas voli i dobro se brine za nas.

Pjevaj Isusu. Stavi svoj popis pjesama slavljenja i otpusti sav stres. Knjiga Psalama nam govori uvijek iznova da pjevamo Bogu. Nemoj propustiti ono što Bog želi napraviti u tvom životu, budi poslušna i pjevaj. Kada veličamo Boga, umjesto naših problema, možemo iskusiti Božju silu i mir. Traži mir. Traži slobodu. Pjevaj!

Pitanje za razmišljanje:
Koja je tvoja omiljena pjesma koju pjevaš Isusu? Zbog čega baš ta pjesma?

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

%d blogeri kao ovaj: