Odmor i otpuštanje

“ODMOR I OTPUŠTANJE”, Courtney Joseph (prvi tjedan, peti dan)

TREBAŠ VRIJEME OSAME

 I pošto otpusti mnoštvo, uzađe na goru, nasamo, da se pomoli. A kad dođe večer, bijaše ondje sam.

(Matej 14:23)

 

 

Tijekom mog perioda odmaranja, shvatila sam također da je to bio moj period povlačenja. Uzela sam pauzu od bloga i redovnog objavljivanja na društvenim mrežama, pa čak i od nekih biblijskih proučavanja u koja sam bila uključena u stvarnom životu. Odlučila sam biti sama.

 

Povlačenje je, za jednog društvenog leptira poput mene, ponekad bilo i bolno. Za one koji se čiste od nečega o čemu su postali ovisni period povlačenja je bolan. Ali svi znamo da su oni koji su prošli kroz period povlačenja s druge strane uvijek izašli bolji, jači i zdraviji.

 

Ne preporučam da se isključiš iz svoje crkvene zajednice ako nemaš neka druga bliska kršćanska zajedništva.  Kroz takvo vrijeme povlačenja, ostala sam blizu moje obitelji i snažnih kršćanskih prijatelja, a imala sam i pobožnog savjetnika. Nisam bila sama. Ali postojali su neki viškovi koje sam trebala odsjeći, barem na jedan period, kako bih iskusila nešto dublje i bolje za moju dušu. Tražila sam odmor, a to sam točno i dobila od Gospodina.

 

Nakon smrti Ivana Krstitelja, vidimo da se Isus povukao u osamu. Onda opet nakon što je nahranio 5000 ljudi, Isus se povukao na planinu moliti. Tijekom emocionalnih razdoblja gubitka ili razdoblja većeg posla, mi trebamo stati i jednostavno biti nasamo s Gospodinom, kako bi bili osvježeni. Može biti bolno povući se, ali vrijeme nasamo s Gospodinom, bez drugih glasova u našem životu, točno je ono što trebamo.

 

Pitanje za razmišljanje:

 Jesi li umorna od bitke i trebaš vrijeme povlačenja kako bi tvoja duša bila obnovljena? Što možeš učiniti da se to dogodi ovaj vikend?

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

%d blogeri kao ovaj: