Odmor i otpuštanje

“ODMOR I OTPUŠTANJE”, Courtney Joseph (prvi tjedan, četvrti dan)

NAOŠTRI SVOJU SJEKIRU

“Kad zatupi željezo i oštrica mu nije nabrušena, tada treba više snage; a prednost mudrosti je što donosi uspjeh.”
(Propovjednik 10:10)

Osjećaš li se iscrpljeno i istrošeno?

Propovjednik koristi primjer istrošene sjekire i kako bi glupo bilo nastaviti je takvu tupu koristiti, a ne stati i naoštriti je. Vidiš, što više stabala pokušaš sjeći istom sjekirom, to će ti sve više vremena i snage trebati.

Tupa sjekira može dovesti do nezgoda i zahtijeva više snage nego naoštrena sjekira. Oštra sjekira je više efikasna, produktivna, lako se i ugodno koristi.

Treba li tvoja sjekira oštrenje? Jesu li te dugi i produljeni sati rada i služenja drugima istrošili? Trebaš li više vještina ili mudrosti za život?
Mudrost nam govori da će naša budućnost biti bolja kada stanemo i naoštrimo oštricu naše sjekire. Oštrenje sjekire može zahtijevati više vremena, ali će nam svakako sačuvati snagu na dulje staze.

Možda trebaš stati i čitati neku knjigu koja bi ti mogla pomoći rasti u području tvojih borbi – možda u području braka, roditeljstva, financija, vođenja kućanstva ili organizacije vremena. Možda trebaš stati i potražiti neko mudro savjetovanje u području u kojem trebaš iscjeljenje. Ili možda trebaš stati, moliti i postiti neko vrijeme kako bi obnovila svoj odnos sa Spasiteljem.

Koje god područje bilo to u kojem se osjećaš tupo, uzmi sada vremena i razmisli kako možeš naoštriti svoju sjekiru – tako da kada udariš, udariš jače.

Pitanje za razmišljanje: 
Što je to što te iscrpilo i istrošilo? U kojem području svoga života želiš više naoštriti svoju sjekiru?

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

%d blogeri kao ovaj: