Odmor i otpuštanje

“ODMOR I OTPUŠTANJE”, Courtney Joseph (drugi tjedan, treći dan)

ODMORI SA SVOJIM PRIJATELJEM

“Veće ljubavi nitko nema od ove: da tko svoj život položi za svoje prijatelje.”
(Ivan 15:13)

Nakon što se moj muž odselio, nisam znala kome mogu vjerovati. Željela sam to podijeliti sa svojim prijateljicama, ali sam osjećala da, ako se nadam pomirenju sa svojim mužem, trebam naše stvari držati privatnima. Tako sam podijelila sve samo s obitelji. Ali, nakon mjesec dana šutnje, gubitak težine i moje neraspoloženje odali su moju tajnu. Morala sam se povjeriti svom uskom krugu prijateljica jer sam ih trebala. Bilo je zastrašujuće podijeliti moju šokantnu istinu. Nitko to nije očekivao, uvijek sam pričala samo dobro o svom mužu i moje su prijateljice znale da ga obožavam.

Iako je bilo zastrašujuće reći glasno što se događa u mom životu, plimni val ljubavi i podrške koji sam primila bio je baš ono što mi je trebalo. Svako jutro sam se budila u živu noćnu moru, ali dok sam posrtala do kuhinje za šalicom kave, tamo bi me dočekalo mnogo buketa cvijeća koje su mi prijateljice poslale. Osjećala sam se voljenom.

Bog je upotrijebio to cvijeće da me utješi i pomogne mi osjetiti Njegovu prisutnost. U Mateju 6 Isus nam kaže da se ne brinemo, a zatim koristi primjer kako se Bog brine o ljiljanima u polju. Ako se On dobro brine o ljiljanima u polju, sigurno će se dobro brinuti za tebe i mene.

Isus nas ne voli samo kao svoju kreaciju i kao svoje ovce, već nas Isus voli i kao prijatelj. On je tu za nas kada se probudimo i kada idemo spavati. On nas nikada ne ostavlja, niti nas zapostavlja.

Ti nisi sama i zato jer je On s tobom, nikada ne moraš živjeti u strahu. Odmori se danas u svom prijateljstvu s Isusom. Uživaj u svom vremenu s Njim. On je najbolji prijatelj kojeg čovjek može imati!

Pitanje za promišljanje:
U Ivanu 15 Isus te zove svojim prijateljem. Kako ti spoznaja da uvijek imaš prijatelja uz sebe danas donosi odmor?

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.