Odmor i otpuštanje

“ODMOR I OTPUŠTANJE”, Courtney Joseph (drugi tjedan, prvi dan)

UVOD U DRUGI TJEDAN:  PRIMI BOŽJU LJUBAV

Svi čeznemo da smo povezani s drugima, da se viđamo i budemo voljeni.
Bog, poput nas, želi odnos.
Bog se želi povezati s nama, da se viđamo i volimo.
Bog želi da Ga vidimo u svoj Njegovoj ljepoti i veličanstvenosti Njegovog stvaranja. Ogromno plavo nebo, ptice koje cvrkuću pred našim prozorima, livade pune cvijeća i šumeće more – sve kazuje Njegovo ime.
1Ivanova 4:19 kaže nam: “Mi ljubimo Njega zato što je On prvo ljubio nas.”
Bog je prvo ljubio tebe i dao je svog Sina da umre na križu za tvoje grijehe, da bi ti imala odnos s Njim. On te vidi i čezne da se poveže s tobom na prisan i duboki način.
Ovaj tjedan uzmimo vremena i uživajmo u ljubavi kojom nas Bog voli. U poznavanju i primanju Njegove ljubavi mi smo sposobni odmoriti se i otpustiti svoje terete.

Izazov 2. tjedna
Uberi buket cvijeća iz svog dvorišta ili s obližnje livade, ili kupi sebi buket. Svaki put kada vidiš cvijeće podsjeti se da te Bog voli.
Ja ću kupiti mali buket u obližnjem dućanu i staviti ga u vazu u kuhinji.
{Podijeli slike svog cvijeća na Instagramu koristeći hashtagove:
#RestAndRelease #WomenLivingWell i # GoodMorningGirls}

Dan 1 – ODMOR U LONČAREVOJ RUCI

Hvalit ću te jer sam načinjen zastrašujuće i zadivljujuće.
(Psalam 139:14)

Jesi li ikada plela džemper ili deku? Možda, poput mene, nisi. Ali, sigurna sam da si napravila nešto svojim rukama što si voljela.
Još u mojim dvadesetim godinama išla sam na satove ukrašavanja kolača. Tako sam bila radosna dok sam učila kako napraviti lijepe kolače. Sjećam se kako sam svojoj baki napravila kolač od nule. Trajalo je satima dok sam ga napravila. Kad sam završila, stavila sam ga na stakleni tanjur s podnožnjem i ukrasila ga tilom i svjećicama oko dna da ga osvijetli i učini jako posebnim. Tako je lijepo bilo stvarati!
U mojim tridesetima počela sam praviti foto-albume. Išla sam na posebna druženja onih kojima je to bio hobi i vozila daleko kako bih nabavila materijale koji su mi bili potrebni za moju novu aktivnost. Toliko mi je bilo zabavno spremati naše uspomene i ti albumi su moje blago.
Što je ono što ti stvaraš? Možda je slikanje, izrađivanje nakita, izmišljanje posebnih recepata koje voliš skuhati ili vrt o kojem brineš svakodnevno. Što god da je, zato jer si to ti stvorila, najvjerovatnije to voliš.
Drage moje, vi ste Božje djelo. On te načinio. Izaija 64:8 nam kaže da je Bog lončar, a mi smo glina. Mi smo djelo Njegovih ruku.
Psalam 139 kaže da nas je On satkao u majčinoj utrobi.
On te voli milijun puta više od ljubavi kojom ti voliš ono što si ti stvorila. Ta naklonost koju On ima za tebe je daleko veća od onog što naše ljudske emocije mogu udahnuti. Ali, možda, prisjećajući se nekih stvari koje si ti stvorila svojim rukama, na trenutak možeš zamisliti duboku naklonost koju Bog ima za tebe. Možeš se odmoriti u lončarevim rukama. On te voli duboko.

Pitanje za razmišljanje:
Što je to što si stvorila i voliš? Kako ti razumijevanje tvoje naklonosti za tvoje rukotvorine pomaže da razumiješ Božju naklonost za tebe i donosi ti odmor?

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

%d blogeri kao ovaj: