Odmor i otpuštanje

“ODMOR I OTPUŠTANJE”, Courtney Joseph (drugi tjedan, peti dan)

ODMORI SE U ZARUČNIKOVOM ZAGRLJAJU LJUBAVI

“Dvoje će biti jedno tijelo. Velika je to tajna, ali ja govorim o Kristu i o crkvi.”
(Efežanima 5:31-32)

Najdublji i najintimniji odnos na zemlji je odnos između muža i žene. Bog te ne voli samo kao svoju kreaciju, kao što pastir voli svoje ovce, kao što prijatelj voli prijatelja ili kao što otac voli svoje dijete. On te voli kao što muž voli svoju ženu.

Drage moje, današnji odlomak u Efežanima 5 oduvijek mi je bio najdraži. Božja Riječ kaže da je brak velika tajna jer je zamišljen kao slika u stvarnom životu, slika Krista i crkve. Zato Bog mrzi razvod jer je to užasna slika Njegovog vječnog zavjeta koji je napravio s nama. Krist je položio svoj život za svoju mladenku. Nema veće ljubavi od one kojom voli naš zaručnik: Isus!

Njegova je ljubav veća od ljubavi bilo kojeg čovjeka. Ako imaš predivnog muža – raduj se i uživaj u blagoslovu koji ti je dan. Ali ako nemaš – ne dozvoli da ti nedostaci čovjeka unište prisnost koju Bog želi imati s tobom. Bog želi odnos. On želi živjeti život s tobom. On te traži i bori se za tebe, čak i kada tvoj muž to ne radi.

Otkrivenje 19 nam kaže da ćemo jednog dana vidjeti Isusa licem u lice na vjenčanoj gozbi Janjeta. Mi ćemo biti Njegova mladenka, a On će biti naš mladoženja. Kakav predivan dan će to biti! Ali, mi ne moramo čekati da bi uživali u bliskosti s Isusom. Možemo uživati u toj ljubavi sada. Nastavi Mu se približavati svakog dana. Vjeruj Mu. On te tako voli.

Pitanje za promišljanje:
Postoji li neki razlog, nakon što si ovaj tjedan proučavala koliko te Bog voli i traži, da se ne možeš odmoriti u Bogu? Kakve god brige još imaš, odnesi ih Isusu u molitvi. Traži da makne laži koje ti je neprijatelj rekao i traži da ti dade odmor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

%d blogeri kao ovaj: