Odmor i otpuštanje

“ODMOR I OTPUŠTANJE”, Courtney Joseph (drugi tjedan, drugi dan)

ODMORI SE U RUKAMA SVOGA PASTIRA

Ja sam dobri pastir: dobri pastir polaže svoj život za ovce.
(Ivan 10,11)

Imaš li ljubimca? Sve do 38. godine života nisam imala ljubimca, čak niti ribu ili žabu!
Ali, u ljeto 2014. godine mala bijela pahuljasta lopta zavrtjela je naš svijet, kada smo dobili naše prvo štene koje smo nazvali Snowball (Grudica snijega).
U početku, Snowball je zahtijevala mnogo posla jer je koristila cijelu kuću za svoje potrebe, trebalo ju je 10 puta dnevno puštati van i unutra, lajala je mnogo i igrala se u blatu. Period privikavanja nije bio lagan za mene jer je dodala još jednu obavezu na moj popis. Ali, kako je vrijeme prolazilo, ja sam se zaljubila.
Snowball je trebala biti psić moje kćeri, ali jako rano pokazala je svoju naklonost meni. Gdje god sam išla po kući, ona je bila oko mojih nogu, za mojim stolom, na kauču, u kuhinji, pod stolom dok smo jeli, pa čak i na mom krevetu.
Imala je i poseban način kojim bi me dočekala kada sam se vraćala s putovanja. Trčala mi je u susret, vrteći se oko mene i obasipajući me poljupcima i ljubavlju, a onda bi započela krug pobjede trčeći po cijeloj kući prosljavljajući moj povratak. Baš volim Snowball!

Drage moje, Ivan 10 nam govori da je Bog naš Pastir, a mi smo Njegove ovce.
Mi smo Snowball.
Mi smo duboko voljene! Baš kao što ja volim i pazim na Snowball, Bog voli i brine za tebe. I kao što Snowball slijedi mene gdje god da idem, mi slijedimo Boga gdje god da idemo i radujemo se u Božjoj prisutnosti.
Odmorimo se u dobroj brizi našeg Pastira i imajmo povjerenja u Njegovu ljubav.

Pitanje za promišljanje:
Kako ti istina da uvijek imaš vodiča koji te voli i vodi u životu donosi mir?

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.