Odmor i otpuštanje

“ODMOR I OTPUŠTANJE”, Courtney Joseph (drugi tjedan, četvrti dan)

ODMORI SE U OČEVOM ZAGRLJAJU

“Primili ste Duha posinjenja u kojem kličemo: “Abba, Oče!””
(Rimljanima 8:15)

Riječ “otac” priziva snažne osjećaje. Ako si imala dobrog oca, kao što ga ja imam, možeš osjetiti topline sigurnosti i ljubavi. Ali, ako si imala oca koji je bio dalek, ili oca koj nije bio dosljedan ili oca koji te nikada nije zagrlio, pohvalio ili volio, tada možeš osjećati unutarnju bol. Za neke, otac nije sigurno mjesto.

Bog nije kao naši zemaljski očevi. On je savršeno dosljedan, savršeno voli i savršeno je nježan. Ali, Sotona nam želi lagati o tome tko je naš Bog. On ne želi da vjerujemo našem Bogu ili da nađemo odmor u Njegovom zagrljaju ljubavi. On nas želi prevariti da mislimo kako je naš Nebeski Otac poput našeg zemaljskog oca, tako da rastemo u mržnji prema Bogu.

Danas odluči da privedeš kraju ove laži o tvom Nebeskom ocu. Odloži duboko isprepletenu mrežu nevolja koje je možda uzrokovao tvoj zemaljski otac i okreni se svom Nebeskom Ocu koji te voli dublje nego što te može voljeti ijedan čovjek.

Bog želi biti tvoje sigurno mjesto. On će te čuvati, proviđati za tebe, voditi te i nježno odgajati kada skreneš sa staze koja je najbolja za tebe.

Ti si Božje dijete i ovo je mnogo osobnije od odnosa lončara s njegovom glinom, odnosa vlasnice i njenog ljubimca i odnosa dva bliska prijatelja. Dobar otac ima duboku naklonost prema svome djetetu, a zauzvrat dijete ima duboku naklonost prema svome ocu. Tvoj Bog je dobar, dobar otac. Odmori se danas u Njegovom zagrljaju ljubavi.

Pitanje za promišljanje:
Kako te spoznaja da si Božje dijete tješi i donosi ti odmor?

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

%d blogeri kao ovaj: