Odmor i otpuštanje

“ODMOR I OTPUŠTANJE”, Courtney Joseph (četvrti tjedan, peti dan)

SMIJEH

“Odjeća joj snaga i dostojanstvo, pa se smije danu budućemu.”
(Izreke 31:25)

Smijeh olakšava srce. Smanjuje stres i može ublažiti bol. Tako je dobar za dušu.
U Izrekama 31:25 vidimo da se žena iz Izreka 31 odijevala za taj dan. U 22. stihu nam je rečeno da nosi fini lan i purpur, ali u 25. stihu nam govori da stavlja na sebe mnogo više od puke fizičke odjeće. Kaže da također stavlja na sebe snagu i dostojanstvo.

Jeste li trenutno odjeveni? Ne mislim samo na vašu fizičku odjeću, već imate li danas snagu i dostojanstvo? Vaš unutarnji odmor i opuštanje trebali bi biti vidljivi izvana. To će vas odjenuti snagom i dostojanstvom.

Stih iz Izreka 31:25 visi na ukrasnoj ploči u mojoj spavaćoj sobi i ispisan je na ploči u mom uredu. To me nadahnjuje da ostanem jaka, nasmiješena i nastavim se smijati.

Godina 2016. bila je najstrašnija godina mog života. Nisam znala što će se dogoditi meni ili djeci, i još uvijek ne znam kako će završiti naša priča, ali znam jedno – smijeh i strah ne mogu postojati istovremeno.
Neki od mojih prijatelja blogera pitali su me bi li mogli doći k meni taj tjedan kad je bila parnica. Htjeli su biti prisutni i tugovati sa mnom. Ali sam ih odbila. Radije sam ih pitala mogu li doći nekoliko tjedana kasnije. Ono što mi je stvarno trebalo od mojih prijatelja bilo je da se opet osjećam normalno i opet se smijem.

Dok nastavljate na putu odmaranja i otpuštanja tereta Gospodinu, živite sa snagom i dostojanstvom. Smijte se bez straha od budućnosti. Uvijek vjerujte u Boga – svaki sat, svaki dan, svako godišnje doba i svake godine dok ne vidite svog Nebeskog Oca licem u lice. On vas toliko voli.
Nastavite svoj hod s Kraljem.

Pitanje za razmišljanje:
Na koji način drugi mogu vidjeti vašu snagu, dostojanstvo i unutarnji odmor? Na kojim područjima morate raditi kako bi drugi mogli vidjeti više od Boga u vama?

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

%d blogeri kao ovaj: