Odmor i otpuštanje

“ODMOR I OTPUŠTANJE”, Courtney Joseph (četvrti tjedan, četvrti dan)

SJETITE SE ŠTO JE BOG VEĆ UČINIO

“Kad preko voda prelaziš, ja sam s tobom; ili preko rijeka, preplavit’ te neće. Kad pođeš u oganj, nećeš se opeći i plamen te opaliti neće.”
(Izaija 43:2)

Jedna stvar za koju sam sigurna je da odmaranje i otpuštanje nisu jednokratni događaj. Cijeli život moramo raditi na tome. Danas možda osjećate da su težine tereta podignute, ali sutra će doći do novih kušnji, a što onda?
Sjetite se.
Sjetite se što je Bog već učinio za vas i kroz što vas je proveo u vašem životu. I dalje stojite i jači ste nego ikad. Dopustite da vam to pruži nadu i mir u budućnosti.

U Izaiji 43 podsjećamo se da ćemo prolaziti kroz duboke vode i prolaziti kroz vatru, ali imamo obećanje. Usred vode, Bog će biti s nama. Usred vatre, nećemo biti spaljeni.

Trenutno je na zaslonu telefona moje kćeri stih 2 Korinćanima 4:8, koji kaže: „U svemu pritisnuti, ali ne pritiješnjeni; dvoumeći, ali ne zdvajajući.“

Prijatelji, Bog je s nama. Možemo prolaziti kroz duboke vode, možemo prolaziti kroz vatru, možemo se osjećati pogođenima i zbunjenima, ali zato što nas je Bog već prethodno proveo – On će to ponoviti! Obećava da hoće! Nemojte se prepustiti osjećaju straha ili očaja. Nastavite hodati. Nastavite.
Odmarajte se u Božjim obećanjima i sjetite se što je Bog već učinio za vas.

Pitanje za razmišljanje:
Kroz kakvu kušnju vas je Bog vjerno proveo i kako se prisjećanjem na Božju vjernost možete pouzdati u Njega u današnjim kušnjama?

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

%d blogeri kao ovaj: