Najave

Novo proucavanje – Psalam 91

Jesi li ispunjena strahom i brigom?

Je li tvoj život drama koja ne prestaje?

Očekuješ li uvijek najgore kada se pojave situacije?

Božji nacrt za Njegovo dijete je stalni mir, mir koji dolazi iznutra. To ne znači da nećemo imati nevolje u životu. To znači da usred nevolje, On će nam dati mir tako da naše srce i misli ostanu mirni i sigurni da što god se desi, Bog će se proslaviti.

Ovu sam lekciju dobro naučila u 2017. godini.

Godina je počela ispunjena očekivanjima i obećanjima. Onda, dok sam radila nešto na računalu, naišla sam na Facebook post koji se činio jako čudan.

Nešto iznutra mi je govorilo da je nešto jako krivo.

Nekoliko minuta kasnije postalo mi je jasno da je moja najbolja prijateljica tragično stradala samo nekoliko sati ranije, zajedno sa mužem i dvoje mlađe djece.

Potresena do kraja tugom, u meni je bio temelj mira koji me održao čvrstom – znajući nekako da će Bog ovo upotrijebiti za svoju slavu.

Nakon kratkog vremena čula sam da su još dvije moje prijateljice umrle, a zatim je i moja teta umrla od raka.

Kao da je ova godina donijela val za valom teške vijesti. U nekom ranijem dobu mog života bila bih tako pritisnuta depresijom i očajem, ali ne sada.

Sada me nije pritisnulo jer sam naučila kada nađem utočište u skrivenom mjestu Svevišnjeg, iako ne mogu izbjeći nevolje koje nosi život, mogu izbjeći dramu života.

Zbog toga, ovaj ponedjeljak, 11.9.  započinjemo dvotjedno proučavanje Psalma 91.

Mnogo puta kao kršćani vjerujemo da hodati s Isusom znači da će nas Bog sačuvati od svakog zla. Biblija to nikad nije obećala. U stvari, u Ivanu 16,33 Isus kaže da ćemo u ovom svijetu imati nevolje.

Razlika između vjernika i nevjernika je kako odgovaraju na tu nevolju.

Biti skriven u tajnom mjestu Svevišnjeg i boraviti u sjeni Svemogućeg znači kada nevolja dođe možemo čvrsto stajati na Božjim obećanjima.

Samo to što imamo krov nad svojim glavama, ne znači da će nevrijme stati. To znači kada nevrijeme dođe, mi smo zaštićeni od kiše i munja.

Ne bojimo se jer smo zaštićeni.

Ne živimo u strahu jer smo u Njegovoj sjeni. On je s nama i potpuno je svjestan što se događa.

Nismo vezani u drami jer naše srce ima puno povjerenje u Božju sposobnost da nas provede kroz sve. Ne zaobilazeći, ne provlačeći se ispod, ne izbjegavajući, već kroz sve što prolazimo.

S druge strane imat ćemo čudesno svjedočanstvo Božje sile!

To je ono o čemu Psalam 91 govori. Naučiti imati povjerenje u Božju silu da te zaštiti i oslobodi dok prolaziš kroz životne kušnje i nevolje tako da se On proslavi u svemu.

Nadam se da ćeš nam se pridružiti na ova dva tjedna proučavanja.

Možeš nas naći na Facebooku i možeš se uključiti u jednu od zatvorenih grupa za proučavanje gdje ćeš dnevno naći ohrabrenje iz Božje Riječi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

%d blogeri kao ovaj: