Ti si voljena

Nema osude!

Oh, glasovi…
Bog te ne voli zbog…
Tvoj grijeh nije oprošten…
Bog nije zadovoljan s tobom…
On je razočaran u tebe…
Ne možeš se promijeniti…
Kad bi Bog stvarno znao kakva si iznutra… ne bi te mogao voljeti.
Oh, ti glasovi, noć i dan mi govore laži, toliko puno da se moram vraćati Božjoj Riječi, pravoj Istini, iz dana u dan i čitati za sebe to što On kaže o svojoj čudesnoj ljubavi za mene.
Dio shvaćanja da si voljena je razumjeti kako te Bog više ne osuđuje kada povjerueš u Isusa Krista. Znam da ovo može biti teško razumjeti, i meni je isto teško. Ali, razmislimo ovako, da li bi ti kažnjavala stalno svog sina ili kćer zbog istog grijeha? Vjerojatno ne, ni Bog neće. Isus je jednom i zauvijek platio kaznu…zbog grijeha svijeta i grijeha svakog od nas. Zbog Njegove čudesne žrtve ljubavi, možemo živjeti u slobodi, znajući da Bog prema nama nema više osude. Nije li to čudesno?
Osuda: čin osuđivanja nekoga do kazne/presude
“Zbog svega što je Bog napravio za nas u Kristu, zbog Kristovog oličenja savršene poslušnosti, zamjenske smrti, tjelesnog uskrsnuća i uznesenja, mi koji smo prije bili pod Božjom kaznom osude i smrti, potpuno smo oslobođeni. Mi smo voljeni!”
 M. Fitzpatrick, Comforts From Romans
Oh, draga prijateljice, nemoj dopustiti glasovima optužbi, razočarenja i osuda da te odvajaju od prihvaćanja ljubavi koju Bog ima za tebe. Hodaj i živi u ovoj istini danas:
Stih: Rimljanima 8:1
“Nikakve dakle sada osude onima koji su u Kristu Isusu!”
“Ne možemo biti slobodni voljeti dok smo usredotočeni na sebe, svoje nedostatnosti, gorčine
i nedostatak opraštanja sebi i drugima. Isus želi da živimo slobodno, bez osude koja nam visi
iznad glave, da postanemo slobodniji voljeti i druge.” – Sally Clarkson, Ti si voljena
Moja je molitva za tebe danas da dođeš do razumijevanja kako Bog nema osude prema tebi, kazna za tvoje grijehe već je plaćena. Razmisli, čekaš izvršenje smrtne presude zbog svojega grijeha, kada odjednom čuješ da netko dolazi i preuzima tvoje mjesto. Netko drugi će podnijeti tvoju kaznu. Netko drugi će umrijeti za tvoje grijehe. Ova će osoba svojim životom kupiti tvoju slobodu. Kako bi to čudesno iskustvo promijenilo tvoj život?
Drage moje prijateljice, to je ono što je Isus učinio za nas. Svi smo mi bili u toj situaciji da čekamo izvršenje smrtne presude, zbog grijeha u našim životima, ali Isus je došao i platio kaznu za naše grijehe kad je umro umjesto nas. Kazna je plaćena jednom i zauvijek za one koji su u Isusu Kristu. Trebamo prihvatiti ovu istinu danas i pustiti da promijeni način našeg života zauvijek!
Idemo razgovarati:
1. Što te sprječava da razumiješ kako te Bog više ne optužuje zbog tvojega grijeha?
2. Koje korake možeš poduzeti danas da ti pomognu razumjeti ovu istinu?
Ljubi Boga silno!

2 Comments

  1. Ok,
    1. ja razumijem da mene Bog više ne optužuje zbog grijeha.Isus je podnio kaznu, moje ime (među ostalima) je pisalo na ploči križa. Stvar je samo da mi se ponekad vraćaju neki grijehovi šta sam znala radit. Onda zamolim Isusa za pomoć i znam da sam sigurna. No muči me i to što imam osjećaj obveze da MORAM čitati Bibliju. Obično mi treba godina i pol za cijelu. Imam novi plan od 1.1. i bit ću na 21.4. kad pročitam još 9 poglavlja 1.Korinćana. Užasno sam loša. Znam da ovo nema nikakve veze s temom posta no smatram da kao kršćanin moram bit u stanju pročitat Bibliju u godinu dana. Znam da ima toliko posvećene braće koji su bili plodonosni za Krista, a ja bi htjela biti korisna jer nisam….. Ja znam da mene Bog voli, ja znam da On za mene ima savršen plan, sve u svoje vrijeme, ali imam osjećaj da me nitko ne voli…..
    Tamara

  2. Draga Tamara – Znam kako je vama. I meni je nekad tako da mi se vracaju stare grijehe i osjecaj osude zbog njih.

    Da li nam je obavezno citati Bibliju. Na neki nacin, da….da upoznajemo Isusa. Ali vazno je razlog ZASTO ju citamo. Ako citamo Bibliju samo ispuniti obavezu, onda imamo dublji problem. Preporucila bih da samo citate dok jedna do dvije stvari nisu vam iskocile, pa stanite, razmisljate o njima…i sutra opet citate dalje.

    Ne moramo zuriti da citamo cijelu Bibliju u godinu dana. Nekima je to dobro – ali nije to za svakog. Bitnije da nas mjenja Rijec, nego koliko citamo na dan ili da prodemo cijelu Biblije svake godine. Jer to nema veze s nasem stanjem….niti nije dokaz koliko smo duhovni. Bog ne mjera nasu revnost prema tome.

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.