Josua

Neka Bog pretvori tvoj nered u nešto predivno {Jošua 2}

slika-za-blog-josua-1-5

 

 

 

Neredi dolaze na mnogo različitih načina. Nekada dolaze zbog nategnutosti u odnosima, nesporazuma s članom obitelji, pogreške na poslu ili financijske greške kod kuće. Svaka od nas ima žalosti, pogreški, kušnji, borbi s određenim grijesima te patnji i promašaja iz prošlosti o koje se možemo saplitati u životu.

Možda gledaš na svoj život i misliš: “nered u kojem se nalazim, apsolutno, priznajem, NIJE predivan.”

 

Već si mogla odlučiti da tvoju situaciju ne možeš spasiti i izmorena si, iznurena, pobijeđena i želiš pobjeći u planine kako bi izbjegla svoj nered.

Ali, tvojoj priči nije kraj iz Božje perspektive. Pridruži mi se i pogledaj današnji video dok proučavamo ženu čiji je život bio nered, ali kroz vjeru u Boga – Bog je njenu priču učinio predivnom.

 

 

 

 

 

{Za sve koje ne mogu pratiti video na engleskom, tu je prijevod transkripta: Josua-video-1}

 

Dok započinjemo naše proučavanje ovog tjedna u biblijskoj knjizi Jošue, vidimo dvije suprotne osobe.

 

U 1. poglavlju, to je Jošua. On je rođeni Izraelac. On štuje jedinog, stvarnog Boga. Bio je Mojsijev pomoćnik i zaređen kao onaj koji će Božji narod voditi u Obećanu zemlju.

 

U 2. poglavlju je Rahaba. Rođena je kao nevjernica. Ona je štovala poganske bogove i prodavala svoje tijelo za novac ALI… kroz svoju vjeru u Boga… postala je ucijepljena u Božju obitelj!

 

 

Jošua i Rahaba imali su veoma različito porijeklo.

Svaka od nas ima veoma različito porijeklo.

 

Neke od nas rođene su u kršćanskim domovima, a neke od nas nisu. Nijedna od nas nije imala utjecaj na to tko će nam biti roditelji ili kako ćemo biti odgajane. Svaka je od nas bila pod uticajem različitih ruku, ali ono što Bog traži od nas je isto –

Vjera.

 

 

Svaka od nas je grješnica, spašena ničim više do samo Božjom milošću. Svaka od nas ima različite borbe i različite nerede koje smo učinile u svome životu.

 

Ne znam u kojem si neredu danas… ali ovo znam – kroz vjeru Bog može potpuno okrenuti tvoj život. Bog može okrenuti tvoj nered u nešto predivno ako se predaš potpuno – uključujući i tvoj nered – Njemu.

 

Rahaba je bila uhvaćena u neredu kao bludnica, ali kroz svoju hrabru vjeru u Boga, On je okrenuo njen život potpuno i spasio ne samo nju već njenu obitelj, također. Bog je gledao iznad njene grješnosti i usvojio ju je u Božju obitelj. Bog gleda iznad naše grješnosti i zove nas svojim kćerima. Mi smo NJEGOVE!

 

Ovo je važno zapamtiti. Predanje Bogu traži hrabrost i kada predamo svoj nered, ovo moramo upamtiti… Bog ne uzima uvijek naš nered i veže ga u predivnu mašnu sretnog završetka.

Ono što On želi je upotrijebiti naš nered – upotrijebiti našu priču – upotrijebiti našu bol, patnju duše, borbe i prošlost – da utješi i ohrabri druge.

 

Blagoslovljen Bog i Otac Gospodina našega Isusa Krista,

Otac milosrđa i Bog svake utjehe

koji nas tješi u svakoj našoj nevolji da bismo mi mogli tješiti one koji su u bilo kakvoj nevolji,

utjehom kojom smo i sami od Boga utješeni.

~ 2. Korinćanima 1:3,4

 

 

Neka Gospod oslobodi tvoj nered danas – u molitvi ostavi to pred Njegovim prijestoljem. Priznaj svaki grijeh koji moraš priznati i predaj sve svoje prošle greške i grijehe pred Njegove noge u vjeri i traži da ih učini predivnim.

 

Tada čekaj i gledaj.

 

Budi strpljiva i čekaj na Gospoda – On je to preuzeo.

 

“Sve je načinio lijepim u svoje vrijeme.”

~ Propovjednik 3:11

 

 

 

Hodaj s Kraljem,

 

Courtney

 

**Uključi se**

Koji nered danas predaješ Bogu da ga učini lijepim?
Podijeli to u komentarima tako da se možemo moliti jedna za drugu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.