Jakov

Ne pokazujte pristranost… nego milost!

Započinjemo treći tjedan!!! Ovaj tjedan čitat ćemo u 2. poglavlju, od 1. do 13. stiha.
Prošli tjedan izazvala sam vas da se usmjerite na to da budete brze na slušanje, spore na govor i spore na ljutnju. Ako je vrijeme tamo gdje vi živite imalo nalik na ovo ovdje gdje ja živim, mogu zamisliti da ste veći dio tjedna također provele u kući. Prošlu nedjelju navečer, kada sam postavila ovaj izazov, vrijeme ovdje u Texasu bilo je prekrasno cijeli vikend… moja najstarija kći zapravo me pitala je li već proljeće počelo, a bili smo i svi zdravi … ili sam barem tako mislila. U noći na ponedjeljak, moje najstarije dijete dobilo je visoku temperaturu, a naše toplo vrijeme odjednom se preokrenulo u hladno i uskoro je stigla tuča. Prošli su tjedan svi u mojoj obitelji postali bolesni, a ja sam bila u kući cijeli tjedan… niti jednom nisam izašla van. Prvo su moje kćerke bile bolesne, zatim moj muž i na kraju ja. A jučer nam je i cijev u garaži puknula… Možda se pitate, zašto vam sve ovo govorim? Zato što kada sam objavila ovaj izazov, nisam imala pojma koliko će to biti važno i za MENE!!! Podsjetila sam se prošli tjedan koliko je važno za nas razmišljati nad Božjom Riječi! Usmjeravala sam se više na slušanje, a kada sam bila u napasti da se naljutim, budući da sam do kraja tjedna bila iscrpljena, usmjeravala sam se na to da budem više strpljiva i ljubazna. Čudesno je kako Božja Riječ može biti snažna kada je počnemo provoditi.
 
Ne pokazujte pristranost… nego milost!
 Učeći primijeniti ono što nas Božja Riječ uči kroz Jakovljevu poslanicu, ovotjedni izazov je: Ne pokazujte pristranost… nego milost! Uzmite vremena za procjenu svog života, pokazujete li pristranost prema bilo kome ili prema bilo kojoj skupini ljudi? Shvaćate li da je pokazivanje pristranosti grijeh?
Ovaj tjedan molimo  Boga da nam otvori oči i pomogne identificirati one prema kojima pokazujemo pristranost. Kao skupina, razgovarajte o načinima na koje pokazujete pristranost. Onda moli Boga da promijeni tvoje srce, da učini tvoje srce sličnijim Njegovom i da ti pomogne ljubiti sve ljude, bez obzira na to što oni imaju ili nemaju, bez obzira kako izgledaju, kakvo je njihovo obrazovanje, koja je njihova religija, kakvo je njihovo porijeklo itd. Moli Ga da ti pomogne ljubiti svoje bližnje kao samoga sebe i pokazati milost prema drugima, baš kao što je On pokazao milost prema nama.
Predrasude i pristranost cvjetaju onda kada prestanemo gledati na ljude onako kako On gleda. Max Lucado
Molim za svaku od vas dok provodite vrijeme u Božjoj Riječi i stavljate je kao prioritet u svome životu!

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

%d blogeri kao ovaj: