Odmor i otpuštanje

Ne možeš pustiti? Evo kako.

odmor otpuštanje pustiti

Postoji toliko mnogo razloga zašto ne puštamo stvari koje nas povređuju. Ponekad nam samo treba netko da nam da dopuštenje. To je ovo – imate Božje dopuštenje da se odmorite. Zato mi se pridružite u ovom videu dok govorim o poznavanju vašeg razloga i kako ga pustiti.

{Prijevod transkripta, za sve one koji ne mogu pratiti video na engleskom – Odmor i otpuštanje – video 1}

Ponekad smo oni koji ugađaju drugima i osjećamo se krivima ako kažemo „ne“. Želimo biti blagoslov. Želimo pomoći.

Ponekad nije moguće pustiti nešto. Možda imate bolesnog člana obitelji, a teret brige za njih 100% je na vama. To je situacija od koje ne možete pobjeći i želite činiti dobro na Božju slavu.

Ali ste umorni.

Nemojte se osjećati krivima zbog umora. Radite dobar posao. Bog vas vidi i zadovoljan je. No, čak i u toj situaciji – morate odrediti kako se odmoriti. Izgaranje dušobrižnika može dovesti do depresije, tjeskobe, ljutnje i zdravstvenih problema. Vrijeme je da zatražite pomoć, pridružite se grupi za podršku i kažete „ne“ drugim zahtjevima izvan dušobrižništva.

Možda ste samohrana mama. Mrzim tražiti pomoć ili biti u potrebi. Ali ponekad ne možete biti na dva mjesta u isto vrijeme. Ako nemate obitelj ili prijatelje, možete zatražiti pomoć – budite hrabri i zatražite pomoć u crkvi ili u školi svoje djece. Dajte si dozvolu za kupnju gotove hrane ili najavu pizza večeri i odmorite noge. Niste robot – ne možete ići preko granica bez posljedica. Vaše tijelo je stvoreno za odmor i morate se odmoriti prije nego što izgorite. Vaša djeca vas trebaju da budete stabilni – emocionalno, fizički i duhovno, više nego što im treba da sve bude savršeno. Dakle, dajte sebi dopuštenje za odmor.

Ponekad se ne možemo zaustaviti jer smo o nečemu ovisni. Ovisnosti dolaze u mnogo različitih oblika, od pušenja i alkohola do prejedanja i društvenih medija i još mnogo toga. Najučinkovitiji način prevladavanja ovisnosti jest odgovornost. Odlučite danas da ćete zatražiti pomoć i zamoliti nekoga da vas drži odgovornima dok radite na tome da prekinete svoju ovisnost.

Za neke od nas, to su društveni mediji. Vrijeme leti kada se zabavljate, a ako postoji jedna stvar koju svi osjećamo da nam nedostaje – to je vrijeme! Vrijeme je dragocjeno. Moramo dobro upravljati njime tako da nam preostane za odmor. Društveni mediji mogu biti opuštajući i zabavni – ali nas također mogu učiniti ljutima, ljubomornima, ranjenima, tužnima ili zabrinutima. Utječu na nas emocionalno i ispunjavaju naš um s informacijama koje su ponekad jednostavno beskorisne. Moramo biti mudri i odrediti si granice za društvene medije.

Toliko toga što sam rekla iznad – već znate… ali ponekad nam treba podsjetnik.

Kao što ste čuli u videu – danas je dan odluke!

Predajte se!

Onda se nastavite predavati stalno iznova.

Prošlog ljeta sam se našla stvarno zabrinuta zbog nečega. Zato sam odlučila staviti prsten s natpisom „Vjeruj“ na svoju desnu ruku. Svaki put kad sam razgovarala o tom problemu ili se brinula, premjestila bih prsten na moju drugu ruku. Isprva sam prebacivala taj prsten po cijeli dan. No, pomalo sam ga počela premještati sve manje, a na kraju više nisam imala potrebu ni nositi prsten.

Moramo imati svrhu.

Moramo prakticirati samokontrolu.

Samokontrola koristi vaše unutarnje kočnice. Kad bih premještala prsten s jedne ruke na drugu, bilo je to kao da sam pumpala svoje pauze – usporavala se. Također ma podsjećalo na molitvu i traženje Duha Svetoga da pomogne mom umu da ne pretjera. Još jedna stvar koja mi je pomogla (o čemu ćemo govoriti u 3. tjednu) jest glazba. Puštanje kršćanske glazbe pomoglo mi je preusmjeriti moje misli. Stoga pustite tu glazbu, prijatelji!

Imate ovo!!!

Opremljeni ste.

Imate znanje koje trebate.

Sada je vrijeme da budete mudri i primijenite znanje koje učite.

Izdahnite.

Otpustite i PUSTITE.

Pridružite se:
Nakon što pogledate ovaj videozapis, podijelite s nama – koji je vaš razlog ili kakve praktične korake poduzimate da biste pustili neke stvari?

Hodajte s Kraljem,

Courtney

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

%d blogeri kao ovaj: