Mudre izreke

Napravi popis i kupuj na slavu Božju

slika-MI-31-blog-sri

 

 

 

 

Dobrodošla u 3. dan našeg detaljnijeg proučavanje žene iz Mudrih izreka 31!

 

Prije nego nastavimo s našim proučavanjem želim napraviti pauzu i ohrabriti te, ako se osjećaš obeshrabreno.

Neke od vas su komentirale kako osobno tako i u komentarima kako se osjećaju obeshrabreno, kako im ovaj odlomak postavlja previsoki standard. Osjećaju ga nedostižnim.

Prvo, perfekcionizam nikad nije cilj. Osim Isusa nitko ne živi savršen život. Njegov život i Njegova smrt i zatim uskrsnuće je ono u što mi stavljamo svu našu nadu. Njegova krv pokriva naše grijehe i mane.

Svi posrćemo.

Nitko od nas nije besprijekoran.

U našim životima potrebna nam je Božja pomoć ne samo da živimo Mudre izreke 31 već da živimo cijelu Božju riječ. Pozvani smo da volimo svoje neprijatelje, pomažemo siromašnima, imamo čiste misli, širimo evanđelje, budemo one koje opraštaju, ispunjene radošću, nježne, strpljive, ispunjene mirom i popis se nastavlja.

Sve ovo – odvojene od Krista – je nemoguće!

Ali, sa Kristom sve je moguće. On čini sve staro novim. Stare navike lijenosti On može okrenuti u navike marljivosti. Staru naviku nemanja straha Gospodnjeg i od Njegove riječi On može okrenuti u poslušnost i predanje naših života! Hladne, neuredne domove On može okrenuti u toplo, ugodno nebo na zemlji! Sve kroz snagu Kristovog rada unutar nas. Tako se molim da Bog radi u našim životima kroz ovaj tjedan!

I to nas dovodi do današnjeg čitanja. Vidjet ćemo kako žena Mudrih izreka 31 prihvaća svakodnevne poslove, pruža svoje ruke siromašnima i priprema svoj dom za zimu.

Pogledajmo što smo danas čitali u Mudrim izrekama 31:19-22 te molimo i tražimo od Gospodina da nas oblikuje u ženu kakvu On želi da budemo.

19 Ruke svoje pruža k preslici

i prstima drži vreteno.

20 Ubogom dlan svoj otvara

i potrebitom ruke svoje pruža.

21 Ne strahuje za dom svoj zbog snijega

jer sav dom njezin odjeven je u grimiz.

22 Izrađuje sebi prostirke,

odjeća joj lan i purpur.

 

Ne mogu se načuditi zemaljskom poslu koji obavlja žena Mudrih izreka 31. U svojoj ruci drži preslicu i drži vreteno. Ona uvrće svoju vlastitu pređu kako bi šivala odjeću za svoju obitelj (stih 19)!

A za mene je sašiti dugme težak posao! 😀

Ajme, ovo je zemaljski zadatak!

Posve sigurno osjećam da ona nije uživala u svakoj sekundi toga – na isti način na koji ja ne uživam u slaganju odjeće ALI ona je imala spremno srce. Ona je željela to raditi jer skriveno u zemaljskom (svakodnevnom) je blago – blago pravljenja njenog doma nebom na zemlji za njenu vlastitu obitelj.

Sljedeće vidimo u 20. stihu ona koja koristi svoje ruke za zemaljske zadatke sada ih upotrebljava da bi služila onima u potrebi.

Žena Mudrih izreka 31 radi unutar i izvan svog doma (kao što smo vidili u jučerašnjim stihovima) i ona služi unutar i izvan svog doma

Sjeti se, ona nije sve ovo učinila u jednom danu ili u jednom tjednu. Ovo je ono što je ona radila tokom svog života.

Ona je bila ponizna, željna da radi u domu, a opet žena od utjecaja. Imala je suosjećanje za one u potrebi i bila spremna da odvoji od svog vremena i sredstava da bi pomogla drugima. Prvo se brinula za one u njenom domu, a potom je pazila da bude sigurna da je osigurala dodatno vrijeme i sredstva za druge.

Razmisli, kako ti možeš pomoći potrebitima u svom životu?

Možda postoji obitelj kojoj bi dobrodošao gotovi obrok, možda postoji mama koja bi mogla upotrijebiti tvoju odjeću koju više ne nosiš ili možeš donirati novac udruzi za koju znaš da će tvoj novac ili sredstva upotrijebiti dobro.

Upamti, ovo nije za ženu koja je u sumanuto zaposlenoj sezoni života ili koja se bori s financijama. Ako trenutno nisi u stanju služiti drugima van svog doma nemoj dozvoliti da ti ovo stavi osjećaj krivnje. Doći će druga sezona kad ćeš to moći i ja se molim za to!

Božja žena ima suosjećajno i spremno srce.

Iduće što vidimo u današnjem čitanju je kako se žena Mudrih izreka 31 oblači i kako oblači svoju obitelj. Ona daje posebnu pažnju kvaliteti njihove odjeće i prostirki. Ona se brine za osnovne potrebe svoje obitelji do detalja i pažljivo.

(Više o ovome u knjizi Vrsna žena, na stranicama 20-26. Link za preuzeti knjigu: Vrsna-Zena)

Kako stih 21 kaže: žena Mudrih izreka 31 spremna je za snijeg.

Ona je spremna za promjenu sezona i pažljiva je i sigurna da svaka osoba u njenom kućanstvu ima sve što joj treba. Nema trke zadnje minute za rukavicama, šalovima, čizmama – ona je organizirana.

slika-MI-31-sri

 

Ona, također, vodi računa i o sebi samoj (stih 22). Ne oblači se u prnje, oblači se u fini lan i purpur. Ona troši vrijeme i novac na sebe samu!

U redu je imati vremena i novca (koliko ti tvoja primanja dozvoljavaju) i imatii nekoliko posebnih komada odjeće u svom ormaru. Obući se lijepo nije nesveto – osim ako nije preko našeg proračuna – i u knjizi opisujem kako većinu odjeće koju nosim našla sam na stalcima sa sniženjem u konsignacijskim dućanima ili dobila u razmjeni odjeće. Kad ima volje nađe se i način.  ?

Evo i današnjeg izazova Mudrih izreka 31:

Moli i traži od Boga da ti pomogne da vidiš potrebe onih oko tebe. Ima li netko u tvom domu komu su potrebne nove cipele, čarape, rublje ili odjeća? Možda taj netko si baš TI! Možda bi bilo dobro imati novu ljubičastu košulju?

Izvuci papir i napravi popis potreba tvoje obitelji. Jesen dolazi. Za mame kojima djeca idu nazad u školu i vrtić – potrebno je obaviti kupovinu. Počni sad i tako se krajem kolovoza nećeš osjećati da si u zaostatku. Čak ako sad i ne kreneš u kupnju, imati popis je već pola bitke dobiveno.

Također, provjeri pokrivače onih koji spavaju pod tvojim krovom (uključujući i tvoj? ). treba li netko novu posteljinu ili jastuk? Treba li nekome oprati posteljinu? Stavi na popis. Učini to!

Sad provjeri svoj kalendar i odredi nekoliko dana za kupnju. Kupovina za tvoju obitelj je težak posao i plemeniti posao.

Pripremimo se za promjenu sezone unaprijed i sjetimo se pogledati i na one van našeg doma koje možemo blagosloviti.

Napravi popis i kupuj Bogu na slavu!

 

Hodaj s Kraljem,

 

Courtney

**Uključi se**

MI 31-pitanje-sri

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.