Josip Postanak

Najava za daljnje proučavanje i plan čitanja za ovaj tjedan {13.10.’14}

Dobro jutro djevojke!
Želim vam dati neke informacije za ono što je ispred nas (za sve one koji vole planirati 😉 )
Prvo – ovdje je ovotjedni plan čitanja:

Baš jako uživam u ovom hodu kroz Postanak s vama! Možete li vjerovati koliko je Božja riječ za naše živote važna, tisućama godina nakon što je napisana? To je zbog djelovanja Duha Svetoga. Dok čitamo, On nam rasvjetljuje da vidimo i razumijemo narav i karakter Boga!

1. Korinćanima 2,9-13 kaže:
„Nego, kako je pisano: Što oko ne vidje, i uho ne ču, i u srce čovječje ne uđe, to pripravi Bog onima koji ga ljube.
A nama to Bog objavi po Duhu jer Duh sve proniče, i dubine Božje. 11 Jer tko od ljudi zna što je u čovjeku osim duha čovječjega u njemu? Tako i što je u Bogu, nitko ne zna osim Duha Božjega. 12 A mi, mi ne primismo duha svijeta, nego Duha koji je od Boga da znamo čime nas je obdario Bog. 13 To i navješćujemo, ne naučenim riječima čovječje mudrosti, nego naukom Duha izlažući duhovno duhovnima.“

Uskoro slijedi…

U mjesecu studenom promijeniti ćemo plan čitanja na 5 dana u tjednu.
Znam da nekima ova promjena ne odgovara, i mnogi od vas vole raditi po planu čitanja „7 dana u tjednu“. No, neki su već počeli zaostajati, i neke grupe tijekom vikenda osjećaju pritisak. Mi želimo da DJD bude blagoslov, a ne teret.
Za one koje koji se mogu nositi sa dosadašnjim načinom proučavanja, ohrabrujem vas da tijekom vikenda čitate komentare ili slušate propovijedi vezano za čitanja kroz prethodni tjedan. Koristite ta dva dodatna dana za dublje proučavanje.
Za one koji su zabrinuti da će nam trebati „cijela vječnost“ da bismo ovim tempom prošli kroz cijelu Bibliju. Ohrabrite se, imam planove da neke knjige Biblije pročitamo brže od drugih. Na primjer, možda ćemo imati čitanje 2 poglavlja dnevno da bismo prošli kroz knjige koje se ponavljaju, kao što je Job, ili koje su teške, kao što su Levitski zakonik i Izaija.

Nadalje, imati ćemo pauzu od 19. prosinca za Božić do 5. siječnja 2015.
Ajme meni!!! Jesam li to upravo rekla Božić? Mislim da jesam! Ali za slučaj da se pitate – do Božića ima još 73 dana, ali tko broji? Lol!
Jako mi je drago da ste s nama.
Hodajte s Kraljem,
Courtney

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.