Brojevi

Najava i sredstva za proučavanje biblijske knjige “Brojevi”

 

 

 

Numbers

 

Ako si se tek uključila u “Dobro jutro djevojke” – dobro nam došla! Radujemo se što si s nama!

 

Mi čitamo kroz Bibliju – jedno poglavlje dnevno – pet dana u tjednu.

Bog nam je dao 66 knjiga u Bibliji s razlogom – tako da ih čitamo i upoznamo Njega osobno. Stoga, mi ćemo ih pročitati sve – čak i one zahtjevnije, baš kao što je knjiga “Brojevi”!!! Ovdje nisi sama, u DJD mi čitamo zajedno i vidjela sam da je ove zahtjevnije knjige u Bibliji – kao Levitski zakonik – puno zanimljivije ovako proći!

 

U posljednjih 14 mjeseci prošli smo: Postanak, Izlazak, Levitski zakonik, Esteru, Mudre izreke, Pjesmu nad pjesmama, Matejevo evanđelje, Djela apostolska, 1. i 2. Petrovu poslanicu, 1, 2. i 3. Ivanovu poslanicu i Judinu poslanicu! Sve to možeš pronaći na našoj stranici sa Materijalima.

 

Možeš pratiti što si sve pročitala ako isprintaš ovu tablicu Dobro Jutro Djevojke Raspored citanja Biblije.

Primjeti da nema datuma u našem planu čitanja tako da se svaka može uključiti u svako vrijeme. Nema upisivanja ili prijava.

 

Odgovornost je ono što nas vodi da ispunimo svoje ciljeve – ohrabrenje drugih je ono što nas potiče da nastavimo kad bismo najradije odustale!

Imamo naše zatvorene grupe gdje te ohrabrujemo da se uključiš. To su DJD grupe gdje ćeš dobiti poticaj da se dnevno natopiš u Božjoj riječi, rasteš dok hodaš s Bogom i živiš dobro!

Ako želiš redovno čitati s nama bit će nam drago uključiti te u jednu od grupa. Javi nam se na e-mail: admin @ dobrojutrodjevojke . com ili porukom na fb stranici Dobro Jutro Djevojke.

 

 

Raspored

Od ponedjeljka do petka

počinjemo 26. listopada i završavamo 14. prosinca

 

 

 

Ponedjeljkom: na blogu ćeš pronaći tjedna sredstva za lakše proučavanje – prolaženje kroz knjigu Brojeva. Tjedni plan čitanja, pitanja za razmišljanje, stih za pamćenje i promišljanje …

Petkom:  Zaokružit ću tjedno čitanje s člankom – komentarom kako je meni prošao tjedan u Božjoj riječi.

Dnevno:

Imamo živu zajednicu koja se dnevno druži i podržava na Instagramu i Facebooku.

 

Volim postavljati dnevne stihove i slike kako obilježavam Bibliju dok čitam – tako da me možeš dnevno pratiti na Instagramu za svoje ohrabrenje!

 

 

Brojevi – sredstva:

Označivač u Bibliji s dnevnim rasporedom čitanja:

 

 

br-plan čitanja-za printanje

 

Ovaj plan možeš printati i držati u Bibliji i tako pratiti svoje prolaženje kroz knjigu Brojeva.

 

Ovdje je i priručnik s uputama i za praćenje dnevnog čitanja kroz knjigu Brojeva.

Možeš ga printati ili voditi svoj dnevnik u Word programu na računalu. Također, možeš svoj dnevnik voditi i u bilježnici – odaberi način koji tebi najviše odgovara.

 

Brojevi-priručnik

 

Za one koje se tek uključuju:

 

Kako radimo proučavanje u DJD:

Dok čitamo kroz Bibliju koristimo boje za označavanje određenih odlomaka/stihova. Dok čitamo kroz Bibliju, ovdje u DJD, radimo to na SOAK način. SOAK je istovremeno kratica, ali i engleska riječ koja znači natapati se. Više o tome u našem priručniku, a ovdje na blogu samo slikovni podsjetnik:

 

Tablica boja kojima označavamo:

 

tablica-2Bboja

 

 

Kratko pojašnjenje SOAK načina:

 

slika za SOAK

 

 

 

Ovo nije obavezno da bi čitala s nama. Koristi ovu tablicu i SOAK metodu onako kako tebi odgovara. Ako ćeš samo čitati i ne označavati u Bibliji, niti zastajati nad stihovima prateći ih SOAK načinom – to je sasvim u redu.

Ovdje smo da podržimo jedna drugu i ohrabrimo da se svakodnevno natapamo u Božjoj riječi, koristi ono što tebi odgovara.

Ono što bi nama bilo ohrabrujuće je da dok čitamo zajedno jednako i sudjelujemo, dijeleći svoja razmišljanja redovno, pitanja, molitve… jer to je razlog zašto postoje naše zatvorene grupe.

Isto tako, nema glupog pitanja niti komentara. Svako opažanje je uvijek na blagoslov i ohrabrenje.

Dok zajedno čitamo i dijelimo Duh Sveti nas poučava da Bog nije pristran, svaka od nas je jednako dragocjena i važna našem Nebeskom Ocu.

 

Ovo će biti veliko! Ako imaš pitanja – ne ustručavaj se: pitaj!

 

Jedva čekam da počnemo u ponedjeljak!

 

 

Hodaj s Kraljem,

 

Courtney

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.