Zahvaljivanje

Na što smo usredotočeni to raste {serija: Biti zahvalna, 2. tjedan}

slika-blog-usredotočeni da raste

 

 

Sjećam se jednom, prije deset godina, sjedila sam na nedjeljnoj, večernjoj službi i promatrala par ispred sebe kako obožava Boga. Bili su zajedno i ovaj par je  pjevao, ruku visoko podignutih u prepuštanju Bogu. Njihovo obožavanje je bilo predivno i tako me blagoslovilo.

 

Sada, brzo naprijed, svih deset godina nakon toga. Od tada, žena je rodila bebu sa downovim sindromom. Nakon toga doznali su da muž ima bolest koja će ga dovesti do života u kolicima, gdje mu je potrebna stalna briga. Ovaj par sjajio je Gospodnjom radošću kroz ovo teško vrijeme, uz prkos svih kušnji kojima su se suočavali. Na žalost, muž je izgubio bitku s bolešću i umro.

 

Prije nekoliko nedjelja, ova ista žena – koju sam pred cijelu dekadu gledala kako obožava sa svojim mužem – bila je nekoliko redova ispred mene u crkvi. Ovaj put, stajala je sa svojom kćerkicom sa specijalnim potrebama pored sebe  i obje su pjevale Gospodinu visoko podignutih ruku.

 

Predivno.

 

Ona još uvijek slavi i daje hvalu Gospodinu, uz prkos dekadi kušnji koju sam ja promatrala izdaleka.

 

Kad bi samo mi nastavile slaviti i nastavile vjerovati i nastavile pjevati i nastavile zahvaljivati Bogu kroz sve uspone i padove života.

 

Nisam se suočila s ničim tako zahtjevnim kao što se ova mama suočila. Njena snaga da nastavi pjevati i zahvaljivati Bogu mene ohrabruje.

 

C.H. Spurgeon je rekao,

 

Previše ljudi piše svoje blagoslove u pijesku, a svoje tuge u mramoru.”

 

 

Mnogo je lakše napraviti popis naših patnji i nevolja u životu nego popis naših blagoslova.

Na što smo usredotočeni to raste. Gdje je tvoj fokus?

 

Ako smo usredotočene na naše nevolje – one će rasti.

 

Nedavno sam stvarno imala nešto što me izjedalo. Razmišljala sam i promišljala o tome i što sam više mislila o tome – postajalo je sve veće u mojim mislima. Onda sam pričala s nekim o tome i kad sam čula svoje vlastite misli izrečene glasno – osjećala sam se pomalo glupo. Nisam mogla vjerovati da sam od svega toga napravila tako veliki problem u mom umu. Kao da se ovaj problem namnožio u mom umu daleko iznad onoga što je bio u stvarnom životu.

 

Jesi li i ti ovo napravila do sad? Molim te reci da nisam jedina ovakva? Lol!

 

Na što se usredotočimo to će i rasti. Gdje si ti usredotočena?

 

Onaj tren kad sam se zaposlila radeći druge stvari i promišljala drugačije misli – ovaj problem se smanjio nazad na svoju stvarnu veličinu i ja sam ga savladala.

 

 

Kološanima 3:15,16 kaže:

15 I Mir Božji neka upravlja vašim srcima, mir na koji ste i pozvani u jednom tijelu. I budite zahvalni!

16 Riječ Kristova neka izobilno prebiva u vama, u svoj mudrosti poučavajte se i opominjite, psalmima i hvalospjevima i duhovnim pjesmama, s milošću u svom srcu pjevajte Gospodinu.

 

Mir.

 

S milošću.

 

Neka riječ Kristova izobilno boravi u vama.

 

Pjevajte psalme.

 

Pjevajte hvalospjeve.

 

Pjevajte duhovne pjesme.

 

Kako?

 

 

S milošću u svom srcu pjevajte Gospodinu.

(Engleski prijevod kaže: Sa zahvalnošću u svom srcu Gospodinu.)

 

 

Prošli mjesec, u seriji Učiniti od svog doma utočište govorili smo o potrebi za mirom u našim srcima i domovima. Ovdje vidimo u Pismu – mir i zahvalnost i pjevanje i slavljenje Boga – to su najbolji prijatelji. Oni idu zajedno.

 

Kada pjevamo pjesme Gospodinu naš mir raste.

 

Kada smo zahvalni, zahvalno srce raste.

 

Kada proučavamo Božju riječ naša zahvalnost Kristu raste.

 

Ovaj tjedan izazov se ponavlja:

 

 

 

 

Upali svakodnevno svijeću u svom domu i svaki put kad ti pogled padne na plamen svijeće zahvali Bogu za nešto svakodnevno u tvom životu.

Dodaj uz svijeću glazbu koja slavi Boga – ili ako si poput mene – slušaj Božićnu glazbu! Vrijeme je prijatelji! Slavljenje i zahvaljivanje Bogu isušit će naše tuge. 

Na što smo usredotočene to raste. Gdje smo usmjerene?

 

Ako smo usmjerene na naše nevolje – one će se umanažati.

 

Ako smo usmjereni na zahvaljivanje – imat ćemo radosna srca uz prkos našim nevoljama.

 

Nastavi biti namjerno usredotočena ovaj tjedan u svom domu.

 

Hodaj s Kraljem,

Courtney

 

 

**UKLJUČI SE**

 

 

Nastavimo nabrajati 5 svakodnevnih stvari za koje smo zahvalne. Ako još nisi podijelila – uključi se! Ako jesi  – dodaj još na taj popis, baš ovdje u našim komentarima.

Jesi li počela slušati Božićnu glazbu? Što najviše voliš slušati? Upravo sam nabavila novi  album Chrisa Tomlina “Adore”.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

%d blogeri kao ovaj: