Ti si voljena

Modeliranje Božje ljubavi u nama samima mijenja živote…


Joy i Sarah, moje drage, ljubljene prijateljice i kćeri

Ta milošću ste spašeni po vjeri! I to ne po sebi! Božji je to dar! Ne po djelima, da se ne bi tko hvastao. Efežanima 2,8-9


Kakav primjer Božje ljubavi dajemo našoj djeci? Našim izgubljenim prijateljima? Svijetu?
Naučiti kako prihvatiti Božju velikodušnu ljubav nije samo naša osobna stvar, već ključni dio je kako pokazujemo Božju milost u svijetu, ženama oko nas koje čeznu da budu voljene i prihvaćene zbog onog što jesu.
Svi koje znamo čeznu za prihvaćanjem i potvrdom. Ipak, ako mi kao kršćanke prikazujemo to samo onima koji su nam najbliži, ostali će propustiti vidjeti bezuvjetnu Božju ljubav koju On želi pokazati kroz naše živote.
Ja sam blagoslovljena sa dvije prekrasne kćeri. Jučer sam imala razgovor sa obje – sa Sarah putem skype-a i sa Joy dok je sinoć sjedila pokraj mene u našoj dnevnoj sobi – govorile smo iz srca, o nesigurnosti, neuspjesima, nedostacima, ljubavi i otkupljenju. Moje djevojčice žive u kulturi u kojoj se trguje sa tijelima i izgledom, inteligencijom, odjećom, osobnosti i ponašanjem, na način da se promovira poruka da postoji samo jedna određena vrsta tijela, način odijevanja, veličina ili težina ili tip tijela, a kada se bilo tko od nas mjeri sa ovim lažnim svjetskim standardom savršenosti, svi ćemo podbaciti.

Dakle, što se tiče izgleda, neki su premršavi, previsoki, preniski, neki imaju previše kila, neke žene imaju velika, neke mala prsa.
Što se tiče osobnosti, neki su šarmantni, neki nisu, svaka osobnost ima neki nedostatak jer su svi podložni bolesti koju zovemo grijeh.
Neki su pametniji, bolji, a svijet nas stalno izaziva da možemo biti dovoljno dobri ako se jednostavno dovoljno potrudimo.

No, svi ovi nametnuti standardi napadaju žene svakodnevno. Čak i sama, kao 60-godišnjakinja, borim se sa nesigurnosti svake godine kad na konferencijama moram stati ispred stotina žena, zbog veće težine nego što bih željela, ili zbog više bora, ili zbog vrste odjeće koju bih trebala nositi – ja sam normalna žena koju isto tako izazovi koje kultura nameće mogu uhvatiti u koštac, da se pritom uspoređujem sa nekim nametnutim standardima koje Bog nikada nije uspostavio.
Zašto bi se uopće žena u godinama poput mene trebala ikada uspoređivati sa standardima modela mlade, mršave žene koja predstavlja univerzalnu ljepotu? To je radi poruka u svijetu koje iskaču u svakom filmu, svakoj emisiji, svakom plakatu, svakoj reklami. Ako ovo može zaraziti čak i mene, a ja sam relativno razumna žena, koja hoda s Bogom mnogo godina, znam da može zaraziti i moje ljubljene kćeri, kao i vas i vaše kćeri.

I tako sam shvatila da je važan dio mog svjedočanstva drugima to da sam dovoljna – takva kakva jesam. Božja milost je ta koja me svaki dan spašava, obnavlja, čini lijepom. A ne savršenost ili izvedba.
Ne želim da moje djevojke moraju vjerovati lažima ovog svijeta, želim da rastu lijepe iznutra zato što uče voljeti kakve ih je Bog stvorio. Ne želim da moje kćeri naslijede osuđivanje same sebe koje im svijet daje.
One će naučiti prihvatiti svoju vrijednost u Gospodinu ako ja prihvatim svoju vrijednost od Gospodina.

Cijela poanta kršćanstva i otkupljenja je da smo spašeni od svoje osobne pokvarenosti. Kao žene, mi smo lijepe jer nas je Bog namjerno dizajnirao sa našom osobnošću, našim setom sposobnosti, našim snovima i pobudama. Također nas je dizajnirao sa određenim licem i tijelom, i visinom i težinom – Sve su žene lijepe kada žive u ljubavi i uvjerenju Božje potvrde. Što se tiče osobnosti, žene su veoma različite i donose različite odluke u životu jer im je Bog dao različite darove.
Radi milosti i slave Božje pronalazimo slobodu i radost i život kako bismo mogli živjeti bez osude i kritika ovoga svijeta. Tek onda smo u mogućnosti rasti u našem prihvaćanju Njegove ljubavi. Njegova želja za nas kao žene je da izobilno iskusimo “Život” u Njegovoj stvarnosti prihvaćanja svaki dan, zbog toga što se On neizmjerno žrtvovao kako bismo mi mogli živjeti.

Ipak, kad je riječ o mojim kćerima, želim da razumiju da su prekrasne zato što su obje voljene od strane Isusa i od mene. Obje su pravedne jer je Isus znao da nikada ne bi bile u stanju biti savršene ili dovoljno dobre svojim vlastitim trudom, i zato je On živio i umro za njih kako se nikada ne bi osjećale duboko razočarane u same sebe. Uvijek će imati nadu i biti duboko prihvaćene kada hodaju s Njegovom rukom koja ih vodi i ljubi i blagoslivlja iz trenutka u trenutak – ako su to prvo vidjeli u meni.

Vaš nakit neka ne bude izvanjski – pletenje kose, kićenje zlatom ili oblačenje haljina. Nego: čovjek skrovita srca, neprolazne ljepote, blaga i smirena duha. To je pred Bogom dragocjeno. 1. Petrova 3,3-4


Skrivena osoba moga srca, nježnost i poniznost pred Isusom čini me lijepom za Njega, i to će i vas učiniti lijepim za Njega. Kada vaše srce traži da ga voli, da mu ugodi, da odmara u Njegovoj ljubavi i brizi za vas, vi ste tada dragocjeni u Božjim očima.
Kada prikazujem to unutarnje srce, moje kćeri će razumjeti da im njihovo srce – a ne njihovo tijelo, njihov nastup ili njihova savršenost, pomaže da pronađu Njegovu ljubav.
Kao njihova majka, nadam se da ću donositi odluke koje će ih voditi u tu slobodu i milost. One trebaju vidjeti mene kao uzor da se osjećam prihvaćena od strane Božje ljubavi, da moja ljepota izlazi iz mog srca, tako da čuju drugačiju poruku s moje strane od one koju vide u svijetu. Kada prihvatim tko sam, govoreći s naglaskom na Njegovu sposobnost da ispuni sve praznine u mom životu, tada one mogu naučiti kako živjeti u slobodi Njegove ljubavi i prihvaćanja.

Prema tome, želim im dati Isusa koji je mene spasio, i koji mi svaki dan daje svoju milost – Njegovu milost, Njegovu nezasluženu naklonost, Njegovu moć da žive život, Njegovu vjernost koja ih usmjerava, ispravlja i usavršava malo pomalo i Njegovu naklonjenu i bezuvjetnu ljubav, koja ih nikada neće iznevjeriti. Moje kćeri, prijatelji, kolege bolje će razumjeti njihovu dostatnost koja dolazi od Isusa kada to vide u mom stvarnom životu.

I želim živjeti na takav način da će uvijek znati da se i one također mogu pronaći prihvaćene i lijepe u Njegovoj areni blagoslova.
Želim da moje dragocjene kćeri žive u sigurnom okruženju naše vlastite obiteljske ljubavi, milosti i prihvaćanja, i da imaju slobodu i milost u njihovim srcima kako bi znale tko su, a to je da su sasvim dovoljne, i dražesne, radi milosti Božje koja se odražava u svakom i kroz svaki trenutak njihovih života.

Neka Bog blagoslovi moje dragocjene djevojke, i mene, i svaku od nas kako bismo živjele u ovoj istinskoj ženskoj ljepoti u Njegovoj ljubavi i prihvaćanju tako da nikada ne trebamo živjeti u nesigurnosti da nismo u stanju biti savršene ili da se uspoređujemo s nametnutim standardima ovog svijeta. Neka Njegova milost istinski ojača i podrži svaki trenutak u našim životima i da drugi vide što je stvarna ljepota kada svakodnevno odražavamo Njegovu stvarnost.
Razbijmo kalup svijeta i pokažimo novi način prihvaćanja – ono prihvaćanje koje dolazi od Božje milosti, a ne kao rezultat nečega što smo učinili da bismo ga zaslužili, već prihvaćanje koje dolazi kao dar od Boga.
Ljubim vas,

 

 
 

 

 
 
 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.