1. Samuelova

Kvaliteta koju moraš imati kao razborita žena

Charles Spurgeon je jednom rekao:

„Razboritost ne znači poznavati razliku između onog što je dobro i loše, već poznavati razliku između onog što je dobro i skoro dobro.“

Razboritost jest ključna u životu vjernika. Svakodnevno donosimo brojne odluke, i velike i male, poput toga što ćemo jesti, odjenuti, reći, kamo ćemo ići, kako ćemo potrošiti svoj novac, kako ćemo potrošiti svoje vrijeme, što ćemo gledati ili slušati i što ćemo vjerovati.

Razboritost nas ujedno štiti i vodi.

Pridružite mi se danas na temu: Kvaliteta koju moraš imati da bi bila razborita žena.

{Prijevod transkripta, za sve one koji ne mogu pratiti video na engleskom – 1.-Samuelova-video-5}

Ovoga smo tjedna u Dobro Jutro Djevojke čitale o prekrasnoj i razboritoj ženi u 1. Samuelovoj 25. Njeno ime je Abigaila. Abigaila je zaglavila usred nereda, a zbog svoje razboritosti bila je obilno blagoslovljena.

**Pridruži se**

U kojim područjima svog života danas trebaš više razboritosti?

Za mene – to je roditeljstvo. Osjećam kako svakodnevno iskoče problemi za koje trebam razboritost da se s njima nosim. Bojim se da nešto ne predvidim i da jednoga dana problem ne postane čudovišni ukoliko ga ne riješimo – ili suprotno od toga – napravit ću od muhe slona i samo frustrirati svoju djecu. Ovo majčinstvo je teško! Hah!

Ovo je moja molitva za sve nas danas:

„I za ovo molim: da ljubav vaša sve više i više obiluje spoznajom i svakim oštroumljem [rasuđivanjem, razboritošću, pronicanjem] te uzmognete prosuditi što je najbolje, da biste bili čisti i besprijekorni za dan Kristov, puni plodova pravednosti koji su po Isusu Kristu — na slavu i hvalu Božju.“ Filipljanima 1,9-11

Hodaj s Kraljem,

Courtney

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

%d blogeri kao ovaj: