Propovjednik

Kako uživati život u punini {Propovjednik 9}

slika za blog 5-tjedan

 

 

Tražila sam na Googleu što drugi govore o tome kako živjeti život u punini. Prvo me ova pretraga odvela do članaka koji su imali naslove: “Kako uživati život bez droge”  “Kako uživati život bez trave (marihuane)”. Ovo pokazuje stanje u kojem se nalazi naš svijet i koliko smo očajni za smislom života.

 

Zatim sam našla listu članaka tipa: “101 način kako uživati život” ili “43 načina kako živjeti život do kraja”. Kako obeshrabrujuće! Ovi brojevi izgledaju tako veliki i poražavajući. Poprilično sam sigurna da nikada neću biti sposobna provjeriti ove popise i doći do punine života na takav način.

 

Tako, danas, Salomon to pojednostavljuje za nas. Pridruži mi se i pogledaj što sam pronašla – 6 načina kako možemo uživati život u punini.

(Ovdje možeš naći transkript s prijevodom ovog videa – Courtney-video 5)

 

 

 

 

Život je pun ironije.

Ponekad budale uspiju, dok mudar čovjek padne ili zli su blagoslovljeni, dok dobri žive siromašno.

 

Ponekad je život pravednika kratak, dok zli živi 100 godina ili žrtvujemo svoje zdravlje dok smo mladi da bi zaradili novac, samo da bi otkrili, kad ostarimo da ćemo svoj novac potrošiti na svoje zdravlje.

 

Ponekad smo tako preplašeni za svoju budućnost, da ne možemo uživati u sadašnjosti i promašimo živjeti i uživati ovaj život sada.

 

Ja se borim da živim život u punini.

 

 

Brige ovoga svijeta i vijesti na televiziji, pomiješane s životnim situacijama, teškoćama, poslom, ranama i ograničenjima mogu uzrokovati da promašim živjeti sada i živjeti život u punini.

 

Ovo proučavanje dovelo me da ponovno preispitam sve u mom životu i otvorilo mi je oči u mnogim područjima gdje sam, jednostavno trošila svoje vrijeme i energiju. Propustila sam toliko jednostavnih zadovoljstava u životu koje mi je Bog odredio za uživanje i ne želim da se to ponovi više nijedan dan, sat niti minutu u  mom životu.

 

Želim uživati Božje dobre darove – počevši sada!

Dakle, pridruži mi se – jesi li sa mnom?

 

**UKLJUČI SE**

Koje korake ćeš danas poduzeti kako bi počela uživati svoj život u punini?

Što trebaš ukloniti? Što trebaš dodati u  svoj život?

 

Hodaj s Kraljem,

Courtney

Pitaš li se što je sljedeće?

 

Završimo ljeto u snazi i u Božjoj riječi!

Pridruži nam se na proučavanju od 2 tjedna u Jakovljevoj poslanici.

Počinjemo 1. kolovoza!

Pozovi prijateljice i pridruži nam se!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.