Učinit svoj dom utočištem Uncategorized

Kako učiniti svoj dom ~ ugodnim

slika-za-blog-2016-tjedan-1

Dobrodošla u 1. tjedan izazova “Učiniti tvoj dom utočištem” 2016. godine. Zahvalna sam našoj gošći na blogu – {spisateljici kojoj su knjige hitovi na New York Times popisu i govornica službe Proverbs 31} – Karen Ehman.  Tu je njen video  koji je snimila baš za tebe!

 

 

 {Za sve koje ne mogu pratiti engleski, ovdje je prijevod transkripta videa 2016-izazov-video-1}

 

Karen piše:

 

Tako mi je drago da baš ja vodim ovogodišnji izazov “Učini svoj dom utočištem”! Zahvaljujem Courtney koja mi je omogućila da se povežem sa svakom od vas. Spremna sam podijeliti ideje baš kao što je svaka od nas spremna ohrabriti jedna drugu u uređenju naših domova da budu dobrodošli i primamljivi kako za naše obitelji tako i za svakoga koga Bog pošalje u naše živote!

Kao prvo, imamo dvije slike koje možete printati, da vam pomognu u ovom izazovu:

-4 tjedna izazova

– biblijski stih koji će nas voditi kroz ovogodišnji izazov

 

Drži ovo negdje pri ruci. Možda ćeš htjeti upamtiti ovaj stih iz poslanice Hebrejima u toku ovog mjeseca. To ovisi o tebi, tvom slobodnom izboru, ali je moguće s ovom lijepo napravljenom karticom s biblijskim stihom, zar ne??

 

slika-border-uciniti-svoj-dom-utocistem

slika-okvir-za-stih-hebrejima-10-24

 

 

 

Počnimo s izazovom 1. tjedna:

 

Stvori atmosferu ugodnosti u svome domu.

 

Neka tvoj cilj bude da stvoriš primamljiv, opuštajući prostor za tvoju obitelj; utočište s mirisom i izgledom koji je ugodan oku. 

 

 

Kupi veliku mirisnu svijeću, neka bude tvog omiljenog mirisa.(Ili odaberi tvoje omiljeno eterično ulje ili zanosni potpuri.) Svakog dana dok moliš molitvu za svakog člana obitelji koji boravi u tvom domu, upali svijeću. Moli za svakog od njih poimenično. Zahvali Bogu za svakog od njih i iznesi svaki specifični zahtjev koji imaš za njih pred Gospodina. Ne žuri, promisli. Zahvali Gospodinu za povlasticu da možeš biti mama, supruga, sestra, kći… za svaku ulogu koju imaš kao član svoje obitelji.

 

Zatim, provedi nekoliko minuta  sređujući prostor u kojem tvoja obitelj provodi najviše zajedničkog vremena. Počni razvijati naviku da poklanjaš samo malo više pažnje izgledu svog doma, kao i srcima onih koji tu borave, kroz cijeli ovaj izazov. Nađi vremena ovaj tjedan da učiniš da sve izgleda svečanije i u znaku doba u kojem se nalazimo. (Nekoliko jednostavnih ideja naći ćeš u ovom članku, kao i nekoliko fotki kako jesen izgleda u mom domu.)

 

 

Da zaključimo…

 

Ovaj tjedan prihvati ovu naviku:

Upali. Moli. Ispravi. Ponovi.

Počnimo!

 

Evo nekoliko jednostavnih ideja za jesensko ukrašavanje, uglavnom od onoga što se može pronaći u prirodi:

 

  • Napuni košaru šišarkama i nasprej ih s nekoliko kapi etričnog/mirisnog ulja, jesenskog ugođaja, kao što su klinčić, naranča, jabuka ili cimet
  • Postavi mini tikve ili bundeve u posudu usred nekog određenog prostora. Možeš ih naći na zelenoj tržnici ili na farmama. Kukuruz također može poslužiti, ako ga složimo u košaru ili objesimo na zid.
  • Upotrijebi oštar nož ili nešto slično i napravi rupu kroz jabuku i postavi štapić. Jednostavni, jesenski ukrasni štaići.
  • Neka tvoja djeca imaju ludu zabavu skupljajući, u šetnji, grančice, lišće, žireve, neobične orašaste plodove i bobiceili kamenčiće neobičnih oblika i boja. Aranžiraj ih neobično u drvenoj posudi ili košari.
  • Napravi jesenske trake od sušenih jabuka ili kriški naranče, lovorovog lišća, orašastih plodova i bobica. (Možda ćeš trebati bušilicu za neke od ovih plodova.) Uputa za sušenje voća: izreži jabuke i naranče na 0,5 cm debele kriške i složi ih na masnom papiru. Stavi ih u pećnicu na 50°C, 6-7h, dok ne postanu savitljivi.

 

Sada zaviri malo u moj dom:

 

fall-wreath

 

white-chair-and-pumpkins

 

Moj kuhinjski stol ukrašen projektima moje djece dok su išli u osnovnu školu. Tu je i bundeva napravljena od ispunjenih najlon-čarapa i dva čovjeka napravljena od kukuruza, jedan s šeširom od žira. Ovi radovi su stari više od 10 godina i izlažem ih svake godine.

 

 

 

karens-kitchen-table

 

Jednostavna i jeftina ideja. Stara košara, koju imam odavno u kući, napunjena tikvama i kukuruzom.

 

 

basket-of-pumkins-and-corn

 

 

 

fall-decor-1

fall-decor-2

 

 

fall-mantel-1

 

door-owl

Nitko ne voli tamnu čokoladu s rižom. Mliječna čokolada je odavno napustila ovaj dom.

 

candy-dish

 

fall-mantel-2

(Mnoge od ovih dekorativnih stvari Karen je pronašla u raznim dekorativnim i umjetničkim/art dućanima, na sniženjima, kao i na garažnim prodajama.)

 

Eto. Nakon dijeljenja ideja i šetnje kroz moj dom, započnimo naš razgovor. Možeš odgovoriti na svako ili samo neko od ovih pitanja.

 

 

**Uključi se**

Kao prvo, što ti radiš da bi uvela ugođaj jesni u svoj dom?

Ili, koje molitve moliš za članove svoje obitelji?

Voljele bismo čuti tvoje razmišljanje i tvoje ideje?

 

U redu, ja ću započeti. Sjetila sam se odlične, ali malo strašne, molitve koju možemo moliti za svakog člana svoje obitelji. Molimo da im Bog dozvoli da dožive u svakoj životnoj situaciji ono što je potrebno kako bi On dohvatio njihova srca, kako bi predali svoj život potpuno Njemu, živeći životkoji proslavlja Njega i čini ga slavnim!

 

 

***********************************

 

Volim to Karen! Hvala ti za sve ove predivne načine kako učiniti naše domove ugodnijima!

 

Čekam vaše komentare. Kako ti, ovu jesen, činiš svoj dom ugodnijim? Koje su tvoje molitvene potrebe?

 

Hodaj s Kraljem,

 

Courtney

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

%d blogeri kao ovaj: