Djela apostolska

Kako pretvoriti sobu molitve u tvoju ratnu sobu

slika-blog-18.09.

 

Za vas koje ste pročitale moju knjigu upoznate ste s mojim molitvenim sobama – mojim ratnim sobama.

 

Kao tek vjenčana osjećala sam potrebu da stvorim svoj molitveni prostor i tako sam okrenula hod prema ormaru u molitveni prostor.

 

Matej 6:6 kaže: “A ti kad moliš, uđi u svoju sobu, zatvori svoja vrata i pomoli se Ocu svom koji je u tajnosti. I Otac tvoj koji vidi u tajnosti uzvratit će ti javno.”

 

U toj odaji ja sam stavila jeftinu stolicu, hoklicu (bančić), jeftini noćni ormarić napunjen časopisima, olovkama, mojom Biblijom i himnalom, malu vodenu fontanu i u kutu mini liniju i nekoliko fotografija mojh najdražih. Ovo je bio najprimamljiviji prostor za tiho vrijeme koji sam ikad imala.

 

U našem idućem domu, okrenula sam svoju taštinu – veliku kupaonica – u svoje svetište! S mojim klincima koji su se gegali uokolo – teško je bilo naći trenutak mira za čitanje moje Biblije i molitvu. Kupaonica se činila kao jedino mjesto gdje stvarno mogu biti neometana!

 

Skinuli smo ogledalo i postavila sam ploču. Zatim, umjesto da ladice koristim za šminku i ostale kozmetičke detalje ispunila sam ih s knjigama za pobožnost, flomasterima, mojom Biblijom i planerom i postavila na vrh ormarića svoje računalo. Tu sam počela pisati svoje prve blogove – iz moje kupaonice! U stvari – to je bila moja ratna soba. ?

 

Morala sam teško raditi da bih pronašla izlaz iz životnog ometanja i bila nasamo s Bogom.

 

 

Imaš li ti mjesto gdje možeš biti nasamo i moliti?

 

Možda imaš svoju fotelju u dnevnom boravku ili ti je draže moliti za kuhinjskim stolom? Možda dok si u autu ili na klupi u parku. Na fakultetu, dok sam živila u studenstkom domu sjela bih na stubište ili u tuš-kabini samo da budem sama u molitvi.

 

Nije stvar gdje već je sve u molitvi.

 

Ponekad, moj molitveni život izgleda kao susret hrvača – sa svim ometanjem mojih misli, dječjim upadima ili još gore … padanjem u san. Kao da tisuće nevidljivih neprijatelja napuni zračni prostor onaj tren kad sjednem da molim. Događa li se to još nekome?

 

Moje prijateljice, ovo je rat.

Pisala sam o jednom načinu da rješimo ovu borbu … moji dnevnici molitve (o tome više u ovom članku Red u molitvenom životu) . Pogledajmo na Djela apostolska, 6.-10. poglavlje,  i molitve onih u ranoj crkvi.

 

 

Četrdest i osam puta u knjizi Djela apostolska piše: “Oni su molili.”

 

Rana crkva je primila silu u molitvi.

 

 

 

U Djelima 6:4 piše: “A mi ćemo se posvetiti molitvi i službi Riječi.”

U Djelima 6:6 piše: “a oni pomolivši se položiše na njih ruke.”

U Djelima 7:59 piše: “I dok su kamenovali Stjepana on je zazivao i govorio “Gospodine Isuse primi duh moj. “

U Djelima 9:11 piše: “A Gospodin mu reče”Ustani i pođi u ulicu zvana Ravna i u kući Judinoj potraži čovjeka Taržanina po imenu Savao , jer on eno, moli.

U Djelima 9:40 piše: “No, Petar ih sve izbaci van pa prignu koljena i pomoli se. I okrenuvši se prema tijelu reče: “Tabita ustani!” A ona otvori oči svoje, pogleda Petra i sjede.”

U Djelima 10:1,2 piše: “U Cezareji bijaše neki čovjek imenom Kornelije, stotnik čete zvana Italska, pobožan i bogobojazan zajedno sa svim domom svojim. Davao je i mnogu milostinju puku i molio se Bogu svagda.

U Djelima 10:9 piše: “A sutradan dok su oni putovali i približavali se gradu, oko šeste ure, uzađe Petar na krov pomoliti se.

U Djelima 10:30 piše: “A Kornelije kaza:”Otprije 4 dana sve do ovog časa bijah u postu  i o devetoj uri molio sam u mojoj kući”

Što je danas?

Što je s tobom?

Nije vrijeme za mlako kršćanstvo!

Mi trebamo molitvene borce SADA!

Molitva je neophodna!

Trebamo supruge koje žarko mole za svoje muževe

koje žele da mole za svoju djecu

žele da mole za svoje unuke

žele da mole za djecu svojih priateljica

žele da mole za svoje suradnike, prijateljice, rodbinu, susjede, crkve, zajednice, sestre i braću u Kristu, i napredovanje evanđelja – oko svijeta!

Stjepan je vidio otvorena nebesa i tamo je vidio Boga u svoj svojoj slavi s Isusom koji ga dočekuje stojeći na nogama – isti Bog – bdije nad tobom.

 

Bog čuje tvoje molitve.

Bog je U STANJU!

 

 

“Molitva radi. Uvijek je bila djelotvorna. Uvijek će biti.” ~Priscilla Shirer

 

 

PRESTANIMO zapostavljati snagu molitve u našim životima i postanimo molitveni ratnici.

 

Stvorimo molitvene odaje i ratne sobe – u našim odajama – kupaonicama – autima – gdje god možeš biti sama!

 

Moli!

**Uključi se**

Kakav je tvoj molitveni život? Imaš li svoju ratnu sobu?

Hoćeš li se danas odlučiti da moliš snažnije, duže i više nego do sada? Kako te potaknula rana crkva u Djelima apostolskim  i hrabrost učenika i Stjepanova smrt?

 

Današnji izazov: Odredi danas gdje možeš pretvoriti svoju molitvenu sobu u tvoju ratnu sobu.

 

 

Mnogo može djelotvorna molitva pravednika.

~ Jakovljeva 5:16

 

 

 

Hodaj s Kraljem,

Courtney

 

Napomena: Izraz “ratna soba” potaknut je najnovijim filmom koji se u američkim kinima počeo prikazivati prije 2-3 tjedna. Radi se o ratnoj sobi – molitvenoj sobi gdje se dobivaju životne bitke. To je 5. film autora filmova “Zamajac”, “Suočavanje s divovima”, “Nezapaljiv”, “Hrabri”. Sve ove filmove i mnoge druge koji te mogu ohrabriti u hodu s Bogom možeš naći ovdje.

Film “Ratna soba” u svoja 2-3 tjedna prikazivanja ima najveću zaradu – što je uspjeh za jedan stvarno kršćanski film.

 

Priscilla Shirer koja se ovdje citira je propovjednica evanđelja, ali ujedno i jedan od glavnih likova u filmu “Ratna soba”.

Najavu za film “Ratna soba” možeš pogledati ovdje i pronaći stranicu na fb ako te zanima više informacija.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

%d blogeri kao ovaj: