Brojevi

Kako otkriti Božje najbolje za tvoj život {Brojevi 32}

slika za blog - Božje najbolje

 

 

Chip Ingram piše:

 

Protivnik naših duša želi “Iznerediti tvoj život. Uništiti tvoje odnose. Odvojiti te od Boga. Želi da postaneš depresivan. Da odeš u tjelesna područja koja će uništiti tvoj život. Želim reći, cilj svijeta i način na koji on funkcionira je da te uništi.“

 

 

 

Svijet ima kalup i želi te ugurati u njega! Samo pogledaj magazine na pultovima. Obećanja boljih odnosa, ljepote i poslovnog uspjeha, prodaju milijune primjeraka svaki mjesec. Žudimo za življenjem boljeg života, ali ovaj svijet daje samo iluziju. Daje suprotnost onoga što nam Krist nudi.

 

Mi možemo misliti da sloboda dolazi kroz više novaca, više tretmana uljepšavanja, uži struk ili zabranjen odnos ali sve je to slijepa ulica. Grijeh nam prijeti gušenjem naše radosti, nade, ljubavi, mira i slobode koja dolazi samo od Gospodina.

 

 

Mi žudimo za mirom i mislimo da će doći kroz još jednu tjelovježbu, još jednu noć vani sa curama, još jedan odmor ili od još jednog zarađenog dolara – ali tjelovježba, izlasci i odmori sve ima kraj i svi dolari se potroše i mi se nađemo nazad kao hrčak na svom kotaču i trčimo prema ničemu.

 

 

1. Ivanova 2:16 nas upozorava:

 

Jer sve što je u svijetu – požuda tijela i požuda očiju i oholost života – nije od Oca, nego od svijeta.

 

 

Svijet nas uvlači u kušnju kroz naše oči. Lažne stvarnosti su promovirane. Lažne priče i prazna obećanja su samo varke i naše oči nas varaju. Naše oči nas dovode do vjerovanja da postoji nešto bolje od onog što danas imamo.

 

I mi trčimo…

 

Mi trčimo prema svijetu i iluziji.

 

I mi trčimo sve dalje od Boga

 

Mi propuštamo Božje najbolje za nas.

 

Dok se bližimo kraju našeg proučavanja knjige Brojeva, mi nalazimo Izrael koji je na rubu ulaska u Obećanu Zemlju! U njihovom je dometu. Stare generacije Izraela su umrle u pustinji i nova generacija je rođena i spremna boriti se i ući u Obećanu Zemlju.

 

Nastavljamu u Brojevima 32:1 – gdje kaže:

 

A sinovi Rubenovi i sinovi Gadovi imali su veoma veliku množinu stoke. I promotriše zemlju jazrsku i zemlju gileadsku, i gle: to mjesto bijaše pogodno mjesto za stoku.

 

Izraelci su trebali otići u Obećanu Zemlju i nastaniti se tamo … to je bilo najbolje što je Bog imao za njih. Ali Rubenovo i Gadovo pleme “PROMOTRIŠE ZEMLJU“.

 

Promotrili su zemlju IZVAN Obećane Zemlje i poželjeli su je (aaah)! Što su mislili??? Reći ću vam što su mislili…Mislili su da žele biti uspješni i bogati! Mislili su da su vidjeli nešto dobro i željeli su to za sebe. Ali, bili su na krivoj strani Jordana!

 

Tako oni odu do Mojsija i od njega traže da dobiju tu zemlju. Najprije, Mojsije su naljuti i nazove ih “izrodom ljudi grješnika“ (stih 14).

 

Onda se ovo desi u stihovima 16-23:

 

Nato mu oni pristpe i reknu: “Napravili bismo ovdje torove za svoja stada i gradove za svoju nejačad,
a sami bismo naoružani pohitali pred sinovima Izraelovim dok ih ne dovedemo na njihovo mjesto; a naša bi nejačad boravila u utvrđenim gradovima zbog stanovništva one zemlje.

 

Nećemo se vraćati kućama svojim sve dok svatko od sinova Izraelovih ne primi svoju baštinu
Jer mi nećemo imati baštine s njima onkraj Jordana ni dalje budući da nas je dopala baština naša s ove istočne strane Jordana.“

 

Nato im Mojsije reče: “Ako tako učinite, ako se pred Gospodom naoružate za boj
te svi vi naoružani prijeđete Jordan pred Gospodom dok on ispred sebe ne protjera neprijatelje svoje
i kad zemlja bude pokorena pred Gospodom, onda ćete, pošto se vratite, biti nedužni pred Gospodom i pred Izraelom, a ova će zemlja pripasti vama u posjed pred Gospodom.

 

Ako li ne učinite tako, gle: sagriješili ste Gospodu i znajte da će vas grijeh vaš stići.

 

 

Sklopili su dogovor. Toliko su očajni bili za zemljom izvan Obećane zemlje da su bili spremni boriti se za Obećanu Zemlju i ne dobiti je u baštinu!

 

Nisu niti VIDJELI Obećanu Zemlju, a već su bili spremni odreći je se. Te zemlje koju je Bog posebno odredio za njih – punu blagoslova.

 

Odbijena.

 

 

Zapanjena sam njihovim odabirom i opet mislim se, koliko nas je zadovoljno sa manje od najboljeg koje Bog ima za nas.

 

Možda se borimo da branimo ime Kristovo na Facebooku ili idemo u crkvu svaku nedjelju vjerno, ali ostalih šest dana naših života mi jurimo za svijetom i njegovim putevima.

 

Biramo živjeti van Obećane Zemlje.

 

Varaju nas naše oči i laži ovog svijeta i mi pokušavamo upravljati našim životima umjesto da živimo život predan najboljem što Bog ima za nas.

 

Što tada?

 

Ova dva plemena živjela su izložena opasnosti i 2. Kraljevi 15:29 nam kažu da su to bila prva dva plemena koja su Asirci zarobili jer nisu bili pod zaštitom ostalih Izraelaca u Obećanoj Zemlji.

 

Jesmo li ostavili sebe izloženima?

 

Jesmo li promašili Božju mudrost i zaštitu tako što smo zastranili s Božjeg puta?

 

Stih 23 kaže: “znajte da će vas grijeh vaš stići.“

 

Skriveni grijeh je štetan i vodi do poraza.

 

Skriveni grijeh mora biti priznat, kako bi bio pobijeđen.

 

Skriveni grijeh ne vodi do trenutnih posljedica. Često mnogo vremena prođe i onda čovjek žanje što je i posijao. Ako sijemo u tijelo, žanjemo pokvarenost. Ako sijemo u Duh, žanjemo život vječni. (Galaćani 6:7-8)

 

Što sijemo, to i žanjemo.

 

Želiš li otkriti Božje najbolje za tvoj život?
Onda moraš pustiti Riječi da te oblikuje…
NE svijet.

Naš Otac na Nebu, nam je dao Svoju Riječ da nas vodi. O! Kako ga žalosti gledati kako odstupamo od Njegove riječi i biramo slijediti Njegovog NEPRIJATELJA i njegove puteve.

 

Iako nismo uvijek sigurni koji bi naš idući korak u životu trebao biti – jedna stvar je sigurna – moramo držati korak sa Gospodinom.

 

Kako držimo korak s Gospodinom?

Držimo korak dok čitamo i

PRIMJENJUJEMO Božju riječ.

 

 

Dok se približavamo posljednjim komentarima u knjizi Brojeva, nadam se da ćeš nam se pridružiti u 2016. kada počinjemo s proučavanjem knjige o Jobu (detalje ćeš naći ovdje, uskoro).

 

To je ono čime se mi u Dobro Jutro Djevojke bavimo …

 

Držimo korak s Gospodinom

 

Otkrivajući Božje najbolje za nas

 

I to živimo!

 

Budimo Žene koje žive dobro u 2016!

 

Hodaj s Kraljem,

Courtney

**Uključi se**
Ovo je naš završni članak u knjizi Brojeva – podijeli jednu stvar koj8u si naučila u proučavanju ove biblijske knjige.

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

%d blogeri kao ovaj: