Uncategorized

Kako moliti kroz Gospodinovu molitvu – novo proučavanje

Svima nam je poznata molitva Oče naš.

Većina nas znamo je napamet i molili smo tu molitvu mnogo puta. Jesi li ikada pomislila da možda Isus nije dao tu molitvu da je molimo od riječi do riječi, već da je koristimo kao model za naš molitveni život?

 

fb

To nije baš “Gospodinova molitva”, već je prije oblik molitve kojim nas Isus uči kako da molimo.

To znamo, jer u Luki 11 piše da su Isusovi učenici došli k Njemu i tražili:

“Gospodine, nauči nas moliti, kao što je i Ivan naučio svoje učenike.”

A on im reče: »Kad molite, govorite: Oče naš koji jesi na nebesima, sveti se ime tvoje; dođi kraljevstvo tvoje; budi volja tvoja — kako na nebu, tako i na zemlji; kruh naš svagdanji daji nam svaki dan; i oprosti nam grijehe naše jer i sami opraštamo svakom dužniku svojemu; i ne uvedi nas u iskušenje, nego izbavi nas od zla.«

Već mnogo godina koristim Gospodinovu molitvu kao model za svoj osobni molitveni život.  Od 28. 3. vodim kratko proučavanje s temom: Kako moliti kroz Gospodinovu molitvu!

Pripremila sam i  besplatan molitveni dnevnik koji možete koristiti i tako obogatiti svoj molitveni život ovom metodom. Ima 70 stranica i možeš ga stalno koristiti i zapisivati molitvene potrebe, pisati svoje molitve i odgovore na njih i sve ono što produbljava tvoj odnos s Bogom.

 

Kako moliti kroz Gospodinovu molitvu

 

Preuzmi ovdje u Word ili PDF

Proučavanje se održava u posebnoj grupi, ne u našim DJD grupama za čitanje kroz Bibliju. (za FB: Saznaj još ovdje…..link za članak) Ako se želite uključiti u grupu za ovo posebno proučavanje, klikni ovdje.

>>Uključi se ovdje<<

Molitva je, zaista, važno oružje u našem arsenalu! Nema boljeg učitelja molitve od Isusa! Ovih 10 dana ćemo proučavati kako je Isus učio svoje učenike moliti, da bolje raumijemo kako imati dubok, snažan i dosljedan molitveni život.

Pozovite vaše prijateljice na ovo proučavanje! Kliknite na donju sliku i podijelite našu FB najavu na svoj FB profil!

 

Najava

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.