Job

Kada osjećaš kao da se tvoj svijet raspada {Job 1-5}

slika-blog-svijet koji se raspada

 

 

 

Dok otvaramo naše biblije i knjigu o Jobu, te čitamo prvih pet poglavlja, postavlja se scena za narednih 37 poglavlja koja su pred nama.

Job je pravednik, neporočan i tada Bog dozvoli nevolju – iz ruke neprijatelja – da uđe u njegov život i odjednom Jobov život počinje se raspletati i raspadati se.

 

U ovom videu (nije preveden) govorim kako se postaviti kroz kušnje kad izgleda kao da se tvoj svijet raspada i izgleda ti kao da ne možeš naći odgovore na pitanje: “zašto”.

 

 

(Ovaj video nije preveden. Stihovi koje Courtney navodi kao ohrabrenje su: Izaija 43:10, Hebrejima 13:5 te Psalam 46 – stih 1 i 10 (u izdanju KS to je Psalam 46:2 i 11). Ono što je u ovom videu meni bilo najdojmljivije je da Courtney dijeli s nama kako joj je kćerka napravila ukras sa stihom iz Psalma 46:10(11) koji kaže budi miran i znaj: Ja jesam Bog (prevedeno s engleskog). Kćerka joj je dala taj ukras, da ga stavi pored kreveta i da se toga sjeti i razmišlja o tome prije spavanja, jer Courtney ima problem sa spavanjem. I to joj pomaže.)
 

 

 

Jobov odgovor je nevjerovatan. U prvom poglavlju, bez odlaganja, čim je čuo za svoje gubitke, on obožava Boga. U drugom poglavlju, njegova žena mu kaže da prokune Boga i umre, a on odbija. U trećem poglavlju, on se spušta nisko … jako, jako nisko. On ne proklinje Boga već radije proklinje dan kad je rođen i ponovno i ponovno pita Boga zašto.

 

I tada stižu njegovi prijatelji. Prvo, oni sjede s njim 7 dana u tišini {predivno} … ali, tada progovaraju. Uh! Oh! Počinje! Pretpostavljaju da je možda on sagriješio (4:7,8), izgledaju neosjetljivi za njegovu patnju (4:5,6) i predlažu mu da traži Boga (5:8) kao da on to već nije učinio.

 

Imaš li ti prijateljicu koja prolazi kroz teškoće upravo sada?

 

 

Znam da je teško pronaći prave riječi ohrabrenja u takvim situacijama. Samo biti uz nju je dovoljno. Znam da kad ja prolazim nešto ozbiljno – potrebno mi je da o tome pričam. Sve što proživljavam pokazujem i zahvalna sam za majku i sestre koje me slušaju i slušaju i slušaju.

 

Nedavno, dok sam prolazila kroz zahtjevno razdoblje, jedna od mojih prijateljica postavila je alarm na svom satu da bi se molila za mene svakodnevno – zatim bi mi poslala poruku da znam da se molila za mene. Koji blagoslov! Jedna druga prijateljica slala mi je slike sa stihovima ili citatima da bi me ohrabrila. Nije bilo potrebe za više od toga. Samo da misle na mene – značilo mi je tako mnogo.

 

 

Ne znam tko u tvom životu treba danas ohrabrenje – ali ne odlaži.

Pošalji poruku, razglednicu, pozovi prijateljicu na kafu i samo slušaj, sjedni uz nju u bolnici i samo budi tu, uz nju. Pojavi se. Ne sa savjetom … već s ljubavlju.

 

Ovaj svijet je slomljen. Sotona, naš neprijatelj, hoće nas odvojtii od  pouzdanja koje imamo u Boga i naše radosti. Prijateljice, uzvrati mu! Ne dozvoli da ti neprijatelj laže.

Stoj na čvrstim obećanjima Božjim. 

 

On te voli i neće te nikad ostaviti niti zapostaviti. (Ponovljeni zakon 31:6).

 

Nastavi hodati s Kraljem,

 

Courtney

**Uključi se**

Što si naučila ovog tjedna u svom proučavanju knjige o Jobu?

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.