Job Uncategorized

Kada misliš da je Bog protiv tebe

Ležala sam u bolnici i odjednom začula gospođu: “Zašto baš ja?”

Nekoliko dana prije, našli su joj tumor u dojci, nešto čega se svaka žena boji. Nije još došla k sebi, samo je hodala uokolo, plakala i pitala se; “Zašto baš ja moram operirati dojku?”

Kada mislis da je Bog protiv tebe

Ovaj tjedan čitamo slične riječi dok Job pita; “Gdje si baš mene našao, Bože? Zašto se baš ja moram mučiti?”

U 19. poglavlju čitamo ovo: “Smilujte mi se, smilujte mi se, vi, prijatelji moji, jer me ruka Božja dotakla.” Međutim, kada se vratimo na prvo poglavlje, vidimo da Joba nije izabrao Bog nego sotona. Sotona je krojio strategiju za uništenje Joba i okretanje protiv Boga.

Iako ta strategija nije uspijela, Job nije prepoznao neprijatelja.

Međutim, još dok je bio siguran kako je Bog protiv njega, nije gubio nadu. Ali ja znam: moj otkupitelj živi, i on će na svršetku stajati nad prahom. I nakon što se ova moja koža raščini, iz tijela ću svojega tad gledati Boga.”

 

Znaš li da sotona ima strategiju i za tvoje uništenje? Ne moraš se toga bojati jer je Bog ipak puno snažniji od Njega – kao što nije dopustio sotoni da unišiti Joba, neće mu dopustiti ni da uništi tebe.

Ali ima. I sotona zna krojiti jako dobru strategiju…

da izgubiš strast za molitvu i čitanje Biblije…

da izgubiš želju ići u crkvu…

da zaboraviš moliti za nespašene…

da nemaš hrabrosti podijeliti svjedočanstvo…

 

Tat ne dolazi, osim da ukrade i zakolje i uništi. Ja dođoh da život imaju, i da ga imaju u izobilju. Ivan 10,10

 

I kada vidimo te nedostatke u sebi, osjećamo krivnju jer mislimo da je problem u nama… a zapravo smo samo cilj sotonine strategije.

Pitanje je sada – što da onda radimo?

Krojimo bolju strategiju!

Sestre moje, mi smo u ratu, ali ponekad zaboravljamo da nismo ratni zarobljenici nego Božja vojska! Bog nam je već dao oružje i opremu kojom možemo poraziti sotonu!

Držite se dakle! Opašite bokove svoje istinom i obucite oklop pravednosti i obujte noge spremnošću za evanđelje mira. Povrh svega, uzmite štit vjere kojim ćete moći ugasiti sve goruće strijele Zloga. Uzmite i kacigu spasenja i mač Duha, to jest riječ Božju.

 

Ali – nemoj zaboraviti zadnje oružje u arsenalu:

Svakovrsnom molitvom i prošnjom u svako doba molite u Duhu. Poradi toga i bdijte sa svom ustrajnošću i molitvom za sve svete…

 

Nije Bog protiv tebe, kao što nije bio ni protiv Joba, nego smo u ratu i sotonina strategija je za naše potpuno uništenje. Zato trebamo ustati, obući se, uzeti oružje i boriti se protiv njega… strateški.

Vidimo kako imamo 4 stvari kojima se branimo:

1. Opašimo bokove istinom.

2. Obucimo oklop pravednosti.

3. Obucimo noge spremnošću za evanđelje mira.

4. Uzmimo štit vjere.

 

Ali imamo samo 2 oružja za napad:

1. Mač Duha, to jest riječ Božja.

2. Molitva.

 

I njima se strateški borimo protiv sotone!

Nađimo određene stihove za našu situaciju, koji nas ohrabruju:
“Milost vam se i mir umnožili spoznajom Boga i Isusa, Gospodina našega! Njegova nam je božanska sila podarila sve što je potrebno za život i pobožnost spoznajom Onoga koji nas pozva na slavu i krjepost.” 2 Petrova 1, 2-3

Ne brinite se ni za što, nego u svemu — molitvom i prošnjom, sa zahvaljivanjem — iskanja svoja obznanjujte Bogu. I mir Božji, koji nadilazi svaki razum, čuvat će srca vaša i misli vaše u Kristu Isusu.” Filipljanima 4, 6-7

Zato opašite bokove pameti svoje, budite trijezni i savršeno se pouzdajte u milost koja će vam se donositi o objavljenju Isusa Krista.” 1 Petrova 1,13

“Onomu koji vas može očuvati od pada i besprijekorne postaviti pred slavu svoju u radosti, jedinomu mudrom Bogu, Spasitelju našemu, slava i veličanstvo, moć i vlast, i sada i u sve vjekove! Amen.” Judina 24-25

Jer nije nam boriti se protiv krvi i tijela, nego protiv poglavarstava, protiv vlastî, protiv vladarâ tame ovoga svijeta, protiv zlih duhova po nebesima.” Efeženima 6,12

 

Za molitvu volim imati “Dnevnik molitve”.
Koristim bilježnicu, u koju pišem  molitvene potrebe. Imam stranicu za stalne potrebe: obitelj, susjede, muž, djecu itd. Imam stranicu za određene potrebe na koje tražim odgovor: iscjeljenje, spasenje nekoga itd.  Onda imam stranicu za uslišane molitve – kad god dobijem odgovor na molitvu, pišem datum i na koji je način Bog odgovorio moju molitvu.

Ali imam i jednu posebnu stranicu: ta je stranica za rat. Pišem područje mog (ili nekog drugog za koga molim) života, gdje se borim i koju strategiju mislim da sotona koristi.

Onda pišem stihove i strateške molitve u vezi te borbe.

 

Jer sestre moje, možemo biti poražene, obeshrabrene i razočarane…  ili možemo ustati u silnoj snazi Isusa Krista, obući se, uzeti oružje i pobijediti našeg neprijatelja!!!

Ne – nije Bog protiv nas, nego je za nas!!!

Što ćemo dakle na to reći? Ako je Bog za nas, tko će protiv nas? Rimljanima 8,31

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.