Suci

Kada Bog ne odgovara na tvoju molitvu

14894431_10154147842627545_405810443_o

Jeste li ikada molili i predlagali Bogu na koje bi sve načine razumno mogao odgovoriti na vašu molitvu? Možda ste smislili savršeno rješenje i tražili od Boga da se to dogodi, pa sada čekate i čekate i čekate na Boga – pitajući se zašto nije odgovorio na vašu molitvu na način na koji ste ga tražili.

Priznajem – sada sam upravo na tom mjestu. Ako ste bili u toj poziciji ili se trenutno nalazite – onda je ovaj video za vas. Nadam se da će vas ohrabriti u vašem čekanju.

{Prijevod transkripta, za sve koji ne mogu pratiti video na engleskom – suci-video-2}

5 stihova za upamtiti dok čekate na Boga

 1. Božji putovi su viši od naših putova.

„Jer moje misli nisu vaše misli i vaši puti nisu moji puti, riječ je Gospodnja. Jer kao što su nebesa viša od zemlje, tako su moji puti viši od vaših putova i moje misli od vaših misli“ (Izaija 55,8-9).

 1. Naš Bog može učiniti daleko više nego što tražimo ili čak mislimo!

„A Onomu koji po sili što djeluje u nama može sve učiniti izobilnije nego što mi išćemo ili mislimo, Njemu u Kristu Isusu slava u crkvi za sva pokoljenja u vijek vjekova! Amen“ (Efežanima 3,20-21).

 1. Predajte svoje terete Gospodinu i on će vas podržati dok čekate.

„Prebaci na Gospoda breme svoje, i on će te podržati: neće dati da ikada pravednik posrne (Psalam 55,22).

 1. Ako ste zabrinuti – molite, molite i još molite. Bog vam želi dati mir koji čuva vaše srce i um, dok čekate.

„Ne brinite se ni za što, nego u svemu — molitvom i prošnjom, sa zahvaljivanjem — iskanja svoja obznanjujte Bogu. I mir Božji, koji nadilazi svaki razum, čuvat će srca vaša i misli vaše u Kristu Isusu“ (Filipljanima 4,6-7).

 1. NE predajte se!

„A u činjenju dobra ne posustajmo, jer ćemo u svoje vrijeme žeti ako ne klonemo“ (Galaćanima 6,9).

Nadam se da ćete dok gledate video i podsjećate se na Božju silu koja se očitovala kroz Gideonovu hrabrost da bude poslušan Bogu – bez obzira na cijenu – pronaći snagu i biti ustrajni u molitvi.

 

**Pridruži se**

Postoji li nešto za što se danas moliš i želiš podršku u molitvi od ove zajednice?

Molim te, podijeli u komentarima i molit ćemo privatno za svaku potrebu. I nadamo se da ćete nam se pridružiti u molitvi jednih za druge.

Hodaj s Kraljem,

 

Courtney

2 Comments

 1. Hvala na utesi i ohrabrenju ovim stihovima! Molim Vas molite se da dragi Gospod pomogne da mi stambeni kredit koji me jako pritiska finansijski bude što pre isplaćen. Božiji Blagoslovi Vašoj zajednici! BB

  1. Draga Slobodanka,
   s tobom u molitvi. Bog je vjeran i uvijek je s tobom. Rekao je da te neće nikada napustiti niti zapostaviti. Predaji mu svaki strah, tjeskobu, nesigurnost, bojazan.
   Tražimo sada da te krv Isusa Krista opere od svakog straha i bojazni, da opere svaku traumu od neuspjeha i boli i razočarenja. Molimo te Duše Sveti raširi se u Slobodanki, neka Isusov mir ispuni njene misli, njene osjećaje.
   Proklamiramo sada da je jači Isus u Slobodanki od svega u svijetu.
   Rimljanima 8:37-39 – uzmi te stihove za svoje ohrabrenje. Kada dođe strah, okreni se i čitaj i govori Riječ u svoj život. Ivan 10:27-30
   S tobom do potpune pobjede.

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

%d blogeri kao ovaj: