Advent

Kad se ljubav pojavi…

http://www.goodmorninggirls.org/wp-content/uploads/2013/12/tumblr_mj3u83ZLI11s7vpcuo1_500.jpg 

Ljubljeni, ljubimo jedan drugoga, jer ljubav dolazi od Boga, i tko god ljubi, od Boga je rođen i poznaje Boga. Tko ne ljubi, nije upoznao Boga, jer Bog je ljubav.

1 Ivanova 4:7-8

Ljubav se danas pojavila u mojoj kući.

Jutra s četvoro djece znaju biti grozničava, bez obzira kako dobro ja sve isplaniram. Još pospana tijela klate se niz stepenice, umovi  još mamurni i ponekad razdražljivi. Svatko od njih želi mene cijelu i često izgleda da ne mogu sve to pratiti. Jedno treba pomoć oko rezanja hrane pri doručku dok drugo viče za pripomoć oko lone. Jedno žudi za dubokim razgovorom u najnezgodnijem trenutku, a tek ono četvrto?  Je li ono zadovoljno što je po strani ili se osjeća zapostavljeno svom tom kaosu?

 Što mama uopće pri zdravoj pameti dogovara posjet zubaru u 8 ujutro? Molim te, zaveži mi cipelu. Ne mogu naći svoju četkicu za zube! Mogu li ti sada pročitati svoju pjesmu? Mama, ona me gleeeeeda……. 

 Kako sam već iscrpljena prije no što je dan uopće počeo?

 Zastala sam na trenutak da uhvatim dah i zatekla se kako zurim kroz prednji prozor u naš prvi ovosezonski miks leda i snijega koji je stigao noćas. Već smo bili na knap s vremenom, ali kako da sada uopće stignemo na vrijeme?

 I tada se pojavila ljubav.

 Moje je oko letimično uhvatilo maleni put koji je očistio moj suprug baš za mene ranije toga jutra, prije nego je krenuo u svoj dugi radni dan. Bilo bi vrlo jednostavno za njega da je otišao i potpuno zanemario moju stranu izlaznog puta. Sa svojim pogonom na četiri kotača ne bi uopće trebao zgrtati snijeg.

 Ali kada Isus vlada u tvom srcu, Njegova ljubav prevlada osobnu udobnost. 

 Ne s ogromnom pompom, učinjeno u tišini i ponizno, iz potpune žrtve i ljubavi. I nakon moga stava prošle večeri?  Uh, potpuno nezasluženo. Nije čudo da su mi odmah krenule suze.

 Jedan mali znak ljubaznosti, koji je unio tako puno Božje ljubavi u moj život.  Slika Isusa za mene. 

 Svjedočila sam kako se ljubav pojavljuje u mom životu iznova i iznova u malim, neočekivanim blagoslovima poput ovoga. Osvježavajuće kapi kiše na suhom tlu. Božja pomoć i ohrabrenje za mene kroz moga supruga, moju obitelj ili prijatelja. 

Znak poštovanja u pravo vrijeme.

Zagrljaj, osmijeh ili neočekivani posjet.

Ponuda za čuvanje moje djece kada sam zaposlena.

Obrok kao znak dobrodošlice kući novorođenčetu. 

Ohrabrujući telefonski poziv u lošem danu. 

 Neki drugi puta sam vidjela kako se ljubav pokazuje u ogromnim, preplavljujućim valovima milosti. Božja velika milost kroz Njegov narod, u očajnim vremenima, upravo kada sam najviše trebala vidjeti Boga. 

 U provisions shared  s mojom samohranom majkom u vremenima potrebe. 

 U učestalim posjetama bolnici dok smo se suočavali s nepoznatim u vezi djeteta.

U našem domu, okruženi prijateljima na koljenima koji su našu obitelj štitili u molitvi.

U dugačkom redu ispred mrtvačnice ispunjenom dragim ljudima koji su donosili riječi utjehe i nade. 

 Veliki i mali, sve su to znakovi Kraljevstva.  Jer gdje Isus kraljuje, ljubav se pojavljuje.

Ljubljeni, ljubimo jedan drugoga, jer ljubav dolazi od Boga, i tko god ljubi, od Boga je rođen i poznaje Boga. Tko ne ljubi, nije upoznao Boga, jer Bog je ljubav.

 1 Ivanova  4:7-8

 Za samo dva kratka tjedna Božić će biti ovdje, i u zaposlenosti oko blagdana ne želim pogledati nazad i otkriti da sam zaboravila voljeti kao Isus. Isus kraljuje u mom srcu i zato iznad svega ovih blagdana Tvoja me ljubav ispunjava, prelijeva se i upućuje druge na Tebe.

Jer ljudi više vide Tebe kada se ljubav pojavi.

Do Njegovih nogu,

 Razgovarajmo: podijeli s nama vrijeme u svom životu kada si upoznala Božju ljubav jasnije zbog praktične ljubavi pokazane kroz drugoga. 

2 Comments

  1. predivno! hvala ti na ovom prijevodu, draga Mihaela! zaista, u malim i velikim stvarima, kroz druge i i direktno, Otac nam iznova i iznova pokazuje svoju ljubav… svim srcem molim, neka se Njegova ljubav pokaže i kroz mene…

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.