Estera

Jesi li ti žena sa strahom Božjim? {1. Petrova:1}


Danas započinjemo s 1. Petrovom poslanicom. Ako ste novi ovdje – jednostavno čitamo jedno poglavlje dnevno. 
Dok uranjamo u 1. Petrovu, divim se autoru ove knjige. Petar je blisko poznavao našeg voljenog Isusa! On je hodao po moru i bio je tamo one noći kad su vojnici došli po Isusa.
Petar se odrekao Isusa tri puta, ALI on je također odlučno propovijedao Krista tisućama ljudi u Djelima apostolskim i na kraju umro mučeničkom smrću, razapet naglavačke.
Željela bih da možemo razgovarati o svakom dijelu ove knjige jer je toliko bogata – već u prvom poglavlju! Odmah vidimo duboke doktrine – izabranost, predznanje, trojstvo (stih 2), posvećenje, milost, mir, dobrota, vjera, radost, evanđelje, anđeli i svetost.
Ali danas sam odlučila usmjeriti se posebno na 1. Petrovu 1:17-21. 
„Ako dakle Ocem nazivate njega koji nepristrano svakoga po djelu sudi, vrijeme svoga proputovanja proživite u bogobojaznosti. Ta znate da od svog ispraznog načina života, što vam ga oci namriješe, niste otkupljeni nečim raspadljivim, srebrom ili zlatom, nego dragocjenom krvlju Krista, Jaganjca nevina i bez mane. On bijaše doduše predviđen prije postanka svijeta, ali se očitova na kraju vremenâ radi vas koji po njemu vjerujete u Boga koji ga uskrisi od mrtvih te mu dade slavu da vjera vaša i nada bude u Bogu.“
Zbog krvi Janjeta, mi imamo vjeru i nadu u Bogu. Sva kazna za naše grijehe plaćena je na križu, ali Bog nas poziva na svetost. 1. Petrova 1:16 kaže: „Budite sveti jer sam ja svet.“
Ponekad smo kušani vratiti se našem starom načinu života, ali 18. stih kaže – naš stari način je isprazan način.
Ali kakav je novi način?
Novi način je…
svetost i življenje u strahopoštovanju prema svemogućem Bogu.
Jesi li ti žena sa strahom Božjim?
Čula sam od mnogih žena tijekom godina da je glavni razlog što propuštaju svoje tiho vrijeme jednostavno „prezaposlenost“…
Smatram da to ipak ide malo dublje. Pretpostavljam da možda ne shvaćamo kako VELIK je zaista naš Bog. Možda bismo se trebali ipak malo više bojati Boga u kulturi koja odbacuje strah. „Bez straha“ postaje mantra koju čujemo tako često da bi možda… samo možda… ipak trebali malo stati i reći…
O, da – mi moramo imati zdrav strah Božji!
„Čujmo svemu završnu riječ: »Boj se Boga, izvršuj njegove zapovijedi, jer – to je sav čovjek.“ (Propovjednik 12:13)
„Kad bi samo njihova srca bila takva da me se uvijek boje i drže sve moje zapovijedi, da tako vazda budu sretni, oni i njihovo potomstvo!“ (Ponovljeni zakon 5:29)
„Blago čovjeku koji se boji Jahve i koji uživa u naredbama njegovim.“ (Psalam 112:1)
Strah je Gospodnji početak spoznaje, ali ludi preziru mudrost i pouku.“ (Izreke 1:7)
„Ne bojte se onih koji ubijaju tijelo, ali duše ne mogu ubiti. Bojte se više onoga koji može i dušu i tijelo pogubiti u paklu.« (Matej 10:28)
U današnjem videu, istražujem malo dublje strah Božji i objašnjavam zašto vjerujem da će upravo to promijeniti vaše svakodnevno vrijeme u Božjoj Riječi.
Ivan je vidio Boga u Otkrivenju 1:12-19 i evo kako Ga on opisuje:
„Okrenuh se da vidim glas koji govoraše sa mnom. I okrenuvši se, vidjeh sedam zlatnih svijećnjaka, a posred svijećnjaka netko kao Sin Čovječji, odjeven u dugu haljinu, oko prsiju opasan zlatnim pojasom; glava mu i vlasi bijele poput bijele vune, poput snijega, a oči mu kao plamen ognjeni; noge mu nalik mjedi uglađenoj, kao u peći užarenoj, a glas mu kao šum voda mnogih; u desnici mu sedam zvijezda, iz usta mu izlazi mač dvosječan, oštar, a lice mu kao kad sunce sjaji u svoj svojoj snazi.
Kad ga vidjeh, padoh mu k nogama kao mrtav. A on stavi na me desnicu govoreći: »Ne boj se! Ja sam Prvi i Posljednji, i Živi! Mrtav bijah, a evo živim u vijeke vjekova te imam ključe Smrti i Podzemlja. Napiši dakle što si vidio: ono što jest i što se ima dogoditi poslije.“
Kada vidimo Gospodina, Svemogućega, takvog kakav je, nećemo se moći odvojiti od Riječi! Trčat ćemo Mu u zagrljaj svakoga jutra!
Jesi li ti žena sa strahom Božjim?
Taj strah neće prouzročiti tjeskobu, nego sigurnost. Ti si dijete moćnoga Boga, vječnoga Oca – stoga se raduj i teži svetosti danas!
Hodaj s Kraljem,
Courtney
Pitanja za razmišljanje i razgovor: Što misliš tko ne želi da se bojimo Boga? Što misliš zašto se danas u crkvama više usredotočavamo na ljubav Božju nego na strah Božji? Kako možeš ovaj tjedan živjeti u strahu Božjem, u svom svakodnevnom životu?

Što ste još naučili u svom tihom vremenu kroz 1. Petrovu danas?

Izvor teksta: Women Living Well

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.