Zahvaljivanje

Jesi li pod pritiskom ili si u bolnoj patnji? {serija: Biti zahvalna, 3. tjedan}

slika-blog-biti zahvalna 3

 

Život nam je svima dao posla, duge popise koji nas spuštaju dolje, uključujući rublje, suđe, probleme u odnosima, financijske situacije, zdrastvene strahove, bračne napore i roditeljske turbulencije. Imamo pritisak od naših svakodnevnih popisa obaveza i jurnjave dok ih obavljamo, a sad dolaze blagdani koji naš raspored prepunjavaju s aktivnostima.

 

Kako ćemo odgovoriti?

 

Pod pritiskom – ja najčešće puknem. Oni najbliži meni to su vidjeli – ponekad to bude u suzama, ponekad u preobilju razgovora, ponekad u nestrpljivosti, a ponekad u kritiziranju.

 

Naučila sam, imam sredstvo koje mi pomaže da svakodnevno lakše podnosim pritisak. To je ova zgodna uzrečica:

Pripremanje umanjuje pritisak.”

 

 

To je TAKO istinito. One dane, kad se probudim rano, imam svoje vrijeme s Bogom, jelo za ručak stavljeno da se odmrzava, lekcije za taj dan školovanja kod kuće pripremljene – takav dan počinje toliko smirenije, nego onaj kad nisam pripremljena.

 

 

Ali, evo o čemu se radi – što kad sam potpuno pripremljena. Probudila sam se rano, imala sam svoje vrijeme s Bogom, ljubazna sam i pažljiva s mužem i djecom najbolje koliko mogu i služim Gospodinu živući po mojim prioritetima i JOŠ UVIJEK sam potpuno pod pritiskom.

 

Možda se nešto više događa iznutra? Ne možemo uvijek pronaći naš put kad smo pod pritiskom?

 

Raditi marljivije ne rješava probleme u našim umovima i duhovne napade i borbe s kojima se suočavamo u svakodnevnom životu.

 

Evo što sam naučila – previše stvari na svakodnevnom popisu za obaviti i nedovoljno vremena za sve učiniti uzrokuje pritisak.

 

Ali, iznimna zabrinutost, briga, gorčina i emocionalna bol – to se ne zove pritisak.

 

To se zove patnja.

 

Vidiš, mislim da ima mnogo žena kojima njihov preopterećeni raspored daje osjećaj da su “pod pritiskom”. Pozitivni pritisak pomaže nam izvršiti očekivano, daje nam snagu, pokreće nas i pomaže nam izaći na kraj sa svim onim što nam život stavi na put.

 

Dobar pritisak dolazi od stvari kao što su: udaja, nova beba, kupnja nove kuće, početak na novom poslu, odlazak na godišnji odmor ili praznici.

 

Ali, kad se osjećamo slomljeno, tužno, obeshrabljeno, tjeskobno i ljutito – to je loš pritisak. Ovo može doći iz gomile nevolja kao što su: ako smo predmet ogovaranja kod drugih ili kada stvari u našem životu izmiču kontroli – vrteći se u smjeru koji mi ne možemo zaustaviti. Događaji kao što su smrt voljene osobe, razvod, zdravlje koje popušta, financijske situacije, problemi u braku, roditeljski problemi ili sukobi s drugima.

Sve ovo vodi u patnju.

 

 

 

Jesi li pod pritiskom ili si u patnji?

 

Primila sam e-mail od prijateljice, pred neki dan, koja kaže da nije samo pod pritiskom, toliko je savladana, sve do točke suza kojima vapi Bogu za pomoć. A nekoliko dana prije toga, bliska prijateljica mi je podijelila priču kako je išla kod zubara i kako se tamo “slomila” u suzama – plakala je i plakala, a da nije niti znala zašto plače! Lol! Jesi li bila u takvoj situaciji? Moja ruka je podignuta, ja jesam!

 

Događa se! Pritisak nas može gurnuti preko ruba onog što je za nas emocionalno zdravo.

 

Dakle, što da radimo kad možda nismo samo pod pritiskom, već se nešto više događa u našim životima?

 

Nešto dublje.

 

Patnja.

 

Daj svoje misli, predaj ih Bogu.

 

Odlomak iz Pisma koji je moje sigurno mjesto i pomaže mi u doba patnje je Izaija 43:1-3. Bog kaže:

 

 

 

slika za blog - Izaija 43

 

 

Čuješ li sve ove riječi ohrabrenja koje ti Gospodin govori?

 

On kaže:

 

Ne boj se!

 

Otkupljena si.

 

Imenom sam te zazvao.

 

Ti si moja.

 

Ja sam s tobom.

 

Ova teška vremena neće te preplaviti niti spržiti jer sam Ja tvoj Gospod tvoj Bog – Ja sam s tobom i Ja sam tvoj Spasitelj.

 

O, prijateljice! Ako si u patnji, kako nam se ova sezona blagdana primiče, molim te isprintaj ovaj odlomak (ili ga prepiši). Isprintaj ili ga ispiši 10 puta ako treba. Stavi Božju Riječ – ISTINU – pred sebe svaki dan. Upijaj je!

Neka te ova Riječ utješi, vodi, čuva, ispunja ispravnim mislima i mijenja tvoje misli i tvoj život.

 

On te toliko voli!

 

Tvoja bol ima svrhu.

 

Možda je to samo jednostavan način da te dovede u još intimniji odnos s Njim ili je možda još više – možda te Bog provodi kroz vatru kako bi te još bolje upotrijebio za objavljivanje Njegove slave.

Prihvati izazov ovog tjedna “zahvaljivanje za svakodnevno”:

 

Dođi Bogu danas u molitvi za sebe samu. Toliko puta smo molile i molile i molile za potrebe drugih. Ponos nas može spriječiti da molimo za sebe same. Ponizno zapali svijeću, spusti se na koljena i dođi Bogu u molitvi.

 

Zahvali Bogu za Njegovu milost, za ono svakodnevno u tvom životu i nemoj ništa skrivati od Njega. Istresi svoju dušu pred Njegovim prijestoljem. On te TOLIKO voli.

 

U Filipljanima 4:6,7 piše:

Ne brinite se tjeskobno ni za što, već u svemu – molitvom i prošnjom, sa zahvaljivanjem – iskanja svoja obznanjujte Bogu. I mir Božji koji nadilazi svaki razum čuvat će srca vaša i misli vaše u Kristu Isusu.

 

 

Čezneš li danas za mirom? Bez obzira koliko su vode visoke ili koliko je vruć oganj – Božja riječ kaže da te neće preplaviti niti spržiti jer je On s tobom.

 

Ne boj se. Nek su tvoje srce i um u miru dok danas usmjeravaš svoje misli na Boga i Njegovu istinu … i zahvaljuj za svakodnevne stvari u svom životu. On te TOLIKO voli.

 

Hodaj s Kraljem,

 

Courtney

 

 

**UKLJUČI SE**

Jesi li pod stresom ili si u patnji? 

Koji je tvoj omiljeni odlomak u Pismu, kojem se okrećeš kad si preplavljena?

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.